yer:ist. kullanılan yem:silikon yemler,turna kaşıkları,meps hava:açık güneşli Avın hikayesi Yeni turna sezonunu geçen hafta açmıştım bu haftada boş geçmeyelim ufak bir turna avı yapalım dedik. Sabah herzamanki gibi erkenden avlak bölgesine dogru yola koyulduk malzemeler zaten akşamdan hazırdı.Hava biraz kapalı sanki yagmur yagacakmış gibiydi zaten daha avlaga varmadan yolda hafifden atıştırmaya başladı. Avlak alanımıza vardıgımızda neyseki yagmur kesilmiş hafiften havada açılmaya başlamıştı.Ufak bir kahvaltının ardından bu sefer geçen haftanın tersine direk büyük turnalar aldıgımız gölün karşı kısmına dogru yola koyulduk.Hevesli hevesli o bölgeye vardıgımızda birde ne görelim kıyıdan kaşık sallanacak açıklık alanların hemen hemen hepsi ağ ile çevrilmişti.Ne kadar sinirlendigimi anlatamam neyse diyerek arada kalmış birkaç noktadan atışlar yapsakta hiçbir vuruş alamadık. Baktık olacak gibi degil daha ileri bölgelere dogru gittik oralarda denemeler yapmaya başladık.Ve beklenen günün ilk turnası beyaz turna kaşıgına geldi ufak bir mücadelenin ardından tam kıyıya alınırken suya düştü zaten limit altı bir turnaydı salacaktım iyi oldu kendi kurtuldu.Daha sonra sazlık kümesinin önünden parelel çektigim kaşıga bir vuruş daha oldu kıyıya aldıgım bu turnada limit altıydı onuda hemen suya iade ettim. Saatler ilerliyor birtürlü istedigimiz boyda turnalar alamıyorduk.yaklaşık 3-4 tane limit altı turna yakalanıp suya iade edildi birkaç tane turna yemi takip edip atlayıp takılmadı. Evet balık vardı vardı ama bizim istedigiz boyda balıklar degildi yakalamayı umdugumuz o devasa trofe turnalardan eser yoktu. O kadar çok olta salladımki o kadar çok kaşık, meps ,silikon denedimki ,öyle olmadık yerler atışlar yaptımki anlatamam yok birtürlü beklenen o büyük turna gelmiyordu. Güneşte iyice kızmış bizi yakmaya başlamıştı biraz daha ilerledik bu bölgelerde atışlar yapmaya başladık sazlık dipleri, otluk bölgeler devamlı buralarda atışlar yapıyordum sonunda bu sazlıkların birinin önünden kaşıgı sararken beklenen günün limit üstü tek turnası kaşıga yapışıverdi direnmeye çalışsada onu kıyıya almayı başardım .Daha sonra bu bölgede epeyce takılamamıza ragmen başka vuruş olmadı bizde avımızı noktalayıp eve dogru yola koyulduk.Normalde bu dönemlerde hep iri turna alırdık fakat bu sene nedense hep standart boy birbirinin kopyası limit altı turnalar geliyor gerçi ilerisi için umut verici ama artık bir trofe gelsin canım Birde unutmadan tüm annelerin anneler günü kutluyorum birkaç manzara resmi limit altı turnalar günün limit üstü tek turnası limit altı turnaların göle iade videoları View My Video View My Video
Mesut abi,çok güzel bir rapor olmuş,limit üstü turna da günün ödülü olmuş,Bugün baya yakındık sizlere akşam üstü ellerine sağlık.
Valla o ağlar orada olduğu sürece bence durum çokta iyiye gitmeyecek Mesut kardeşim. Avlağı bilmiyorum ama ağ konusunda yapılabilecek birşey yok mu? Jandarmayı hiç arayıp ihbar ettiniz mi?
Sadece ağ atmakla kalsalar yine iyi. Işıkla saz diplerine sopalarla balığı ağa doğru sürmek, tüp gaz atmak,elektrik, kireç,balık otu,dinamit vs.vs. denemedikleri kalmaz. Yavru balıkları görmek gelecek için ümit verici ama bir bakmışsın yol yapımına gölü doldurmuşlar burası türkiye herşey mümkün.
Tebrikler en azından boş dönmemişsin. Eğer tahmin ettiğim avlak ise bu, buradan turna almak gerçekten çok zor çünkü o tam sazlıkların önüne dizilmiş ağlar bildiğim kadarıyla yaz kış hiç çıkarılmıyor ve orada maden şirketininmidir değilmidir bilmiyorum o kulübe ve girişteki o engel olduğu sürece ne jandarma ne de başka bir şey fayda eder. Geçen hafta oradaydım ve tam limitte bir balıkla döndüm sadece. Denemediğim yöntem kalmadı. Hatta kayıkla avlanan birkaç kişi vardı ki onlarda birşey yakalayamadı. Benim gibi 5-6 kişi vardı onlarda boş döndü.
slm mesut abicim gerçekten çok çalışmıssın kısmet daha irilerini alırsın inşallah bizde bu hafta turnadaydım ama bu ayda ilkdefa sıfır çekerek döndük siz yine bi riki vuruş almışsınız bizden iyisiniz rastgele abicim
teşekkürler Barış teşekkürler Koral çok sagol özgür valla Erdem istedigimiz balıkları alamasakta en azından stresimizi attık seninlede birtürlü karşılaşamadık valla teşekkürler Ugur üstad bakalım ihşallah büyüklerde gelecek yakında çok teşekkürler Turgay evet ağ orada oldugu sürece durum pek iç açıcı degil avlak özel bir arazi bekçisi falan var bu yüzden ağ konusunda elimizden pek birşey gelmiyor Rıfat kardeş. çok dogru söylüyorsun Kadem kardeş valla Günay abi seninde dedigin gibi o gölde kıyıdan balık yakalamak çok zor birde bunu üzerine açıklık alanlara ağ atmışlar dahada zorlaşmış. valla Hüseyin abi genelde bu dönemlerde iri turnalar alırdık fakat bu sene daha tanışamadık hep limit altı yada tam limit turnalar geliyor
Mesut güzel davranışın için tebrikler....Umarım daha irileri oltana denk gelir.. Bu günler turnanın en bol av verdiği zamanlar boşa geçirmemek lazım 15 gün sonra daha zor olacak ot saz vs çıkmaya başlar...
Mesut abi harika fotoğraflar o çiçekler de ne öyle gerçekden çok güzel bir manzara var gölde, balıklarda mükemmel dahasına rastgele tebrik ederim.