Yeşilırmak

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında sever tarafından paylaşıldı.

1. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    Sabah 9:30 da evden çıktım.Ev zaten ırmağa yakın.Arada kafamı dinlemek için avlanmaya gittiğim yer.Olta olarak biri 150 gr ağarlıklı 2 kancalı,diğeriyse 50 gr ağarlıklı 2 kancalı el oltası kullandım.Misina 50 lik.Henüz bu işte amatörüm:D.Yem olarak tavuk ciğeri kullandım.Evde düzgün bir şekilde küçük küçük doğradım.Avlakta doğrarken ciğer eridiği için verim alamıyorum çünkü oltada durmuyor.9:40'da oltaları suya bıraktım.
    [​IMG][/url][/IMG]
    Mekan burasıydı.Burda su yavaş aktığı ve derin olduğu için burayı seçtim.Ufak vuruşlar oldu.Gerçek anlamda ilk vuruşu aldım biraz bekledim ve oltayı çekmeye başladım.İyi bir balık vardı ama ne yazık ki oltayı çekerken takıldı.Bu fazla ağarlıklı olta olduğu için sanıyorum kurşunlar biyere sıkıştı.Ha kurtardım ha kurtaracam derken o arada kurtulan balık oldu :D.Sonra tekrar yemledim attım.Bir iki atıp boş çekmeden sonra 50 gr ağarlıklı oltadan ciddi bi vuruş aldım.Çekerken bir sağ bir solreeling .Balık çok büyük değil ama iyi mücadele ediyor:D.İlk balığı tuttum.Daha sonra araya 2 tane küçük geldi ama onları geri iade ettim.Fazla ağarlık taktığım oltanın makarasını bi sopaya geçirmiştim:D.Bi takırtı koptu:D.Az daha olta gidiyodu.Çektim o da resimdeki büyük olan 30 cm boyundaki balık.
    [​IMG][/url][/IMG]
    Dediğim gibi bu işte yeniyim.Ve balıkların türünü tam olarak bilmediğim için limitlerini de bilmiyorum.Sadece limit üstü diye düşündüğüm için bunları alıkoydum.Okuyan arkadaşlara teşekkürler.Ve Balıkların cinsini de bilenler yazarsa memnun olurum.Herkese iyi avlar.

2. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Tebrikler kardeşim. Soldaki balık bekir balığı sağdaki balık tatlı su kefali. Boy limiti 20 cm. Bekir dediğim balığın ismi şirazda olabilir. Bizim buralarda bıyıklı bekir derler. Kılçıklı ama çok lezzetli olduğunu söylerler. Kefali yemeni tavsiye etmem. Pek lezzeti olmayan bir balık.

3. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    Verdiğiniz bilgiler için sağolun.Ama tuttuk bikere artık yememek olmaz :D.İyi avlar

4. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Tebrikler Yine Evine Boş Dönmemişsin:)

5. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    :D Sağol kardeş.Ben daha da tutardım ama zaten o kadarı yeterdi.Fazlasına gerek yok.Sağdaki balığın kafasına bakınca sanki kasna değil.

6. bolulu14

bolulu14 çetin

Favori Kamış:
    Remixon Venüs 2.70 spin
    Favori Makine:
    Remixon Bluesky
    En İyi Avı:
    5 cm istavrit :)
    Tebrikler soldaki bekir balıgı çok lezetlidir afiyet olsun Kefalide tutmuşun tadına bak artık :)

7. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Tebrik ederim, yeşilırmak çok bereketlidir İ.Ş. iri iri ılganıslar:D tutarsın

8. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    Eyvallah Çetin abi:).Ama bekir hakkaten çok lezzetliydi.Izgarada bi pişirmişim:D.Bir de senin tuttuğun gibi bir sazan tutsam :D

9. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    Sağolasın Gökhan abi.Sabahları daha bereketli oluyormuş :D

10. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Onur bu güzel balıklarını tebrik ederim, ben tatlı su avlarını bilmem ama bunları görünce biraz ısınmaya başladım.
    Ben yanına gelirsem bana da öğretirmisin, sen de Sivrice'ye gelirsen ben de uzun senelerden beri avladığım torik avlarını sana gösteririm.:) :) :)
    Selamlar, sevgiler, hoşça kal.:) :) :)

11. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    Sağolun Orhan hocam:).Yolunuz düşerse beklerim:D.Hem size öğreteceğimiz yoktur sizden öğreneceğimiz çoktur:).

12. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    onur arkadaşım bu raporunu nasıl olduda geç farketmişim yada yorum yazmamışım bende tokat turhallıyım çek oralardan ırmak kenarlarından resimlerde gönder bana :)

13. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    Tamam özcan abi yarın gene gidecem:D.Bi yayın tutamadım

14. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Onur kardeşim bu güzel avını tebrik ederiz.
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

15. aristo35

aristo35 şemsettin gerksar

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    bekir balığını pişiriken bol yağda yağ iyice kızdığı anda balığı tavada o şekilde pişirmeni tavsiye ederim yağın hışırtısı kesilmeye başladığında bilki balığın pişmiştir .9

16. aristo35

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    sevgili onur kardeşim bi yayın tutamadım demişsin bi paragrafında sana tavsiyem bekir balığı gündüz çıkıyorsa ki görünen o sana yaşadığım bi anımı anlatayım bekir gece 22.00 a kadar av veren bi balıktır ki sen yayın için ciğer takıp atacaksan yemini anında didikleyip talan ederler hırsız bi balıktır bu konuda. kışın hamsi fleto ile tutulur. sana tavsiyem odurki ya kara sülük kullanacan yada yayın için gece ciğerle avlanacaksın dolunay olmamasına dikkat et. bu arada takım konusuna gelince gezer kurşunlu takım yap kurşun ile kanca arasını en az 80 cm yap düğüm konusuna gelincede en hassas konu bu bence yanına üç oltan olsun su taramak açısından değişik noktalara atarsın. sana yardımcı olması için bi resim paylaşıyorum [​IMG][/IMG]

17. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    :thumb:

Sistemi anlattığın için çok teşekkürler abi.Tecrübeli birinin anlatması iyi oldu.Ben bu sistemi dediğin gibi hamsi fletoyla deneyecem.Belki şöyle senin yayınlar gibi birşey yakalarız:).Çok faydalı olacak abi.Verdiğin bilgiler için tekrar teşekkür ederim

18. aristo35

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    rica ederim ne demek bilgi paylaşıldıkça değerlidir. hamsinin taze olmasına dikkat et fletoyuda kancaya takarken dikiş ata ata tak sonuna varmadan kancanı sapla. bekir balığınıda suyun sığ gürül gürül şarlak aktığı yerde ağır kurşun kullan akıntıya göre ve iki kıyının tam ortasına akıntıya paralel salla oltanı ve attığın gibi misinayı ger salma yani zilini tak bekle. ben ciğeri serçe parmağım uzunluğunda makasla kesiyorum solucan edası vermek içinde yada dur resimle anlatayım daha açıklayıcı olur. resimdeki gibi kullanıyorum yemin atarken düşme derdi yok bide suda güzel salınım yaptığı için balığı kıskandırmış oluyor. misinaya gelince kesinlik 0,24 ü geçmemeni tavsiye ederim ve deniz misinası kullan. ben 0,16 ile yaklaşık bir kiloluk bekir balıkları tuttuğum. onunda resmi aşşağıda bu takımda ise 0,26lık 9.5 kg çekerli assso misina var.

19. aristo35

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    sanırm resim yüklemeyi beeceremedim [​IMG][/URL][/IMG]

20. aristo35

Favori Kamış: