Vardır herhalde k.çekmece balık halinin yanından geçicez oradan alırız. Tavuk göğsü ne için kullanmayı düşünüyosunuz.
başımız sıkışınca tavuk göğsü kullanıyoruz. bazen tavuk göğsüne karidesten daha iyi geliyor. hem iğneden kolay kurtulmuyor. yarın onu da deneriz.
Muratların arkasından,az sonra seçkinlerde gitti, ercümentlerle ben devam ettik ama kayda değer bir icraat olmadı. ben iki ,ercüment te bir gelincik çekti,onlarıda denize iade ettik. gelinciğin havyar zamanı bu mevsim seneye tutarız. saat 24.00 gibi paydos ettik şu an 00,56 iskorpitin ölmesini bekliyorum temizlemek için ama bana bakıp bakıp solungaçlarını şişiriyor. yeni organizasyonlarda buluşmak dileğimle.
slm kadri slm ibrahim abi desene ozaman iyi vakitte kaçmışız abi ama genede sende birşeyler vardı abi boş gitmedin evve bide dün esas şeyi sormayı unuttum o iskorpiti nasıl temizliyosun ibrahim abi zehirinden nasıl kurtarıyosun herşeyi öğrettin Allah razı olsun bide onu söylersen en azında bilgimiz olsun sen olmazsan yanımızda zehirlenmeyelim
gecenin en güzel avı o iskorpittive sizlere iskorpitin tutşşeklini ve iğne çıkartma tekniğini pratik olarak gösterme şansını tanıdı bana ama gece 03.00 e kadarda uyutmadı. Osaate kadar ölmesini bekledim. İSKORPİTİ TEMİZLEME Murat,aynı iğne çıkarttığımız şekilde tuttuğumuz gibi ağzından ve alt çeneden sıkıca tutun. balık olmasine rağmen hala zehirlidir. zaten zehir olayı bir arının,akrebin veya böceğin vücüda zehir zerk etmesi değildir,sırt,kanüs ve göğüs yüzgeçleride ki sert üçların batmasıyla burada bulunan maddenin insan vücudunda protein parçalanmasına neden olmasıdır. bu durumda yapılması gereken batan yera amonyak sürülmesi,o bölgenin 40 derece üztü ısıya tabi tutulması ve protein parçalanmasının önlenmesidir. Eveeeet,temizlemeye devam edelim. dediğim şekilde tutarak bir tahta üzerine yatırıp keskin bir biçakla ve sert bastırarak sırt yüzgecini kısa kısa darbelerle (çok zor kesildiğiiçin) kesip çıkartın.biçak ucunla hemen çope atın,asla kedi veya benzer bir hayvana vermeyin.şimdi artık iskarpiti avucunuza yatıra bilirsiniz ama amaaan dikkat karın altına dokunmuyoruz. sırtı avucumuzda bşı bizden taraf tutuyoruz balığı anüs yüzgecinin kuyruk tarafının altından öne doğru ve hafif bir eğimle bir biçak atıyoruz ve ön tarafından bu keztiğimiz yere kadar bir bıçak daha atarak pense ile tutup yuzgeci çekip alıyoruz. burda dukkat edilecek husus yüzgeci çıkardığımız zaman alt tarafında çivi gibi bir kemik olması,bununla beraber çıkmalı yüzgeç. bazen o kırılıyor,o zaman pense ile onu da çekip alın ama el sürmeyin.şimdi aynı işlemi göğus altı yüzgecine de yapın ve aynı şekilde onu da alın. ama burda o kemik olayı yok,sadece yüzgeci çekip alın. artık o tehlikeli iskorpitiniz,bir istavrit kadar uslu çocuk oldu.. sırt ve karın altı derileri büyüm oranda çizilmiş oldu ama çizilmemiş tarafınıda bıcağın ucunla çizerek önce bir sonra diğer taraftaki derisini yüzün kafasını kesip atın.Çorba yaparken kafasıyla haşlarlar ama ben ordada kafayı atıyorum. Böylece elde etmiş olduğunuz tavuk eti görünümlü pembe beyaz etten çorba yapabilirsiniz,tava veya ızgara olur, eğer iskorpit çok iri ise filato çıkartıp kuşbaşı doğrayarak şiş yapabilirsiniz. Etinden şiş olan iki balıktan biridir,İzmirin trançası ve iskorpit.
ibrahim abi ozaman şöyl eyapalım bu hakikatten zor bi iş eğer olurda hasbel kader bana gelirse vede sen yanımızdaysan al abi ne yaparsan yap eğer sende yoksa iğne çıkratmasını gösterdin bize abi onu yaparım tutar denize geri bırakırım bu iş beni aşar abi sakata gelmeyeyim tam öğrenene kadar en güzel yöntem bu hemde ölmüyomuş abi hemen baksana bende o sabır yok bekleyemem
abi zaten sana karşı mahçubuz valla dün seni çok yorduk sen avlanmayı bıraktın bize birşeyler öğrete bilmek için bayağı çaba ve yem harcadın senin bu konuda hakkını ödemek hakikatten zor abi bide iskorpit temizlemekle seni uğraştırmayalım sğl abi
hayırlı akşamlar abilerim, balık tutamıyoruz. ağ atan tekneleri izliyoruz. ne yapmak gerekir. boğaz mesaisi mi yapsak. gerçi beceriksizlik bende sanırım. akşam z.burnu sahiline indim, yanımdaki birisi iri istavrit çekiyordu ben ise birkaç izmarit tutabildim. yanımda karides, istavrit flato ve teke vardı, çapari, dip oltası, mantarlı lüfer oltası denedim faydası olmadı. ama tutan tutuyordu.
hayırlı akşam kadir. ne güzel tutmuşsun işte izmaritleri,tekneleri seyrekmiş temiz havanıda almışsın. zaten amaç stres atmak değilmi.
açıldık tekneyle fakat deniz çarptı bizi, kıyıdan atmaya alışmışız fazla duramadan geri döndük. stres atmakta sorun yok, zaten o kayalarda oturup balık vurmasını beklemek çevredeki balıkcılarla yardımlaşmak, mangal kurup balık pişirenlerin şakalarına marus kalmak fazlasıyla yetiyor. bir de iri istavrit tutup eve götürsek ve balığı saldım espirisini yapmasak süper olacak.
doğru diyorsun, bir de iskorpit tuttum ama çok az hasar vererek geri saldım. zira ibrahim amcanın anlattığı gibi çok zahmetli bir iş on temizlemek. benim harcım değil diye düşünüyorum.
Sen hala espri yapabiliyorsan ne mutlu sana. Biz de hanımlar espri yapmaya başladı. Her balık dönüşü evde alay konusu oluyoruz. Dert etme dostum, bir süre sonra alışıyorsun