yılan balıkları rahat bırakmadı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında dayzek12 tarafından paylaşıldı.

1. dayzek12

dayzek12

Favori Kamış:
    ne ararsan
    çanakkaledeki bi haftalık tatilden yeni döndüm. Gündüz botla açılarak bayağı bi balık yakaladık. Özellikle yakaladığımız istavritler (en az bi palamut kadar )inanılmaz derecede büyüktü.ama bir o kadar da lezzetsizdi. Böyle istavrit daha önce ne gördüm ve tuttum. Balıktan saymayıp çoğunu tekrar suya saldığımız küpesler daha lezzetliydi. Neyse fazla uzatmayayım akşam kardeşime sahilden mırmır ve karagöze atalım dedim. Hemen hazırlandık oltalar takımlar yemler. Daha ilk atışımızda olta öyle bir sarsıldı ki kardeşim hemen asıldı oltaya abi çok büyük bi balık geliyo diye. en az 90 cm Yılan balığı suyun üstüne çıktığı zaman benim betim benzim attısuratım kireç gibi oldu. Gece karanlıkta gerçekten korktum kardeşimde tabii. Neyse iğneyi zorda olsa çıkarttıktan sonra tekrar suya iade. Diğer oltarımızıda attıktan sonra beklemeye başladık. Aradan 10 dk geçmeden biraz daha ufakçana bir yılan balığı daha. o da suya iade. 2 saat içinde 8 tane yılan balığı hepsi suya iade. Yani koskocaman gecede 1 tane karagöz tutabildik. Sonraki akşamlarda da sahilden hiç deneme yapmadık. Heralde orada geceleri yılan balığından başka bi şey yok.

2. sipsi

sipsi ZİYA

Favori Kamış:
    olta,zıpkın,el
    Hocam neresindeydiniz çanakkalenin bizde bu hafta kampa gidiyoruz da eğer aynı bölgeyse biraz ayrıntılı bilgi isteyecektim

3. dayzek12

dayzek12

Favori Kamış:
    ne ararsan
    geyikliye gelmeden yeniköy diye yer var oranın sahilinden attık.

4. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    tahminimce muren den bahsedyorsunuz..muren genelde geceleri aktif olan bir baliktir...kayalik ortamlarda yasar olu balik yumusakcalar veya diger kabuklular ile beslenir...eger yem olarak karides tavuk subye felan taktiysaniz cok uzaktan kokusunu alip gelir...ve cok yirtici bir balikliktir disleri cok keskindir..eger avlaginiz kumluk alan ise migrida olabilir yilan baligina cok benzer...

5. dayzek12

dayzek12

Favori Kamış:
    ne ararsan
    yem olarak karides ve sülünes kullandık. Belkide dediğin gibi kokuyu alıp öyle gelmişlerdir.

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    11

oralarda müren pek olmaz yılan balığı diye oralarda mığrı balığına denir müren de vardır ama mığrı cidden çok fazla, + mığrıyı geri atmak büyük hata eti lezzetlidir

7. dayzek12

dayzek12

Favori Kamış:
    ne ararsan
    yücel eti ne kadar lezzetli olursa olsun o balığı yiyemem gibi geliyo bana gerçi yazlıktakilerden bir abimiz keşke salmasaydın bana verseydin dedi ama olsun.

8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11

bu mevsimde gece kıyıdan yemli oltaya en çok mığrı gelir.Temizlemesi zahmetli olsada yağlı ve lezzetli bir balıktır, özellikle mangalda şiş yaparak çok lezzetli oluyor.Ben de çanakkaledeyken bi tane yakalamıştım, işten anlayan bir abimiz ağaca asıp derisini tulum şeklinde çıkardı.İki tarafından fileto çıkarıp ince uzun şeritler halinde kesip şişe S şeklinde geçirerek mangalda kızartmıştı, çok da lezzetliydi.Madem çanakkaledesin sana açılmanı öneririm 30+ metrelerde bu sezonda çok güzel balık çıkar, özellikle akşamüstü mercan karagöz kocagöz boldur oralarda, hiçbişey bulamazsan sardalya balığı bile yem olarak işini görür

9. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Migridir o Migri...

Dilimlere ayrilinca yilanligindan bir sey kalmaz geriye. Aslen de ne yilanla ne de yilan baligiyla bir alakasi yoktur.

10. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    arkadaşlar cehaletimi mazur görün bişey sorcam
    oltaya takılan yılan balığı, müren veya mığrı gibi yılana benzeyen bir mahlukat olursa bunu oltadan çıkarmak için özel bişi yapılıyomu kendimizi korumak gerekirmi ve korumak için ne şekilde davranmamız lazım
    yardımcı olursanız sevinirim
    saygılar

11. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    muren ve migri ???mureni yakaladiginizda buyuk ihtimalle kendini surekli dugumleyerek misineyi boynuna ve bogazina dolayacaktir bu yuzden bicak bulundurmak sart...bicakla dolanan misineyi 20-30 cm uzunlukta kesip (zaten misine zedelenmistir) bir karga burun veya igne cikarma aparati ile igneyi cikarip mureni suya geri salariz..bu islem yapilirken ayakkabi ile boyun kismina baligi oldurmeden basilir...bu arada dislere dikkat etmek gerekir parmagi koparabilir:)migri icin ise bir bez yardimi ile boynundan tutup yine igne cikarma aparati ve karga burun ile igneden kurtarilabilir...migri muren kadar disli bir balik olmadigini icin fazla korkmaya gerek yok isirsa bile ince ciziler olusturur parmakta....
    saygilarimla...

12. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    teşekkür ederim

13. SüperAcemi

SüperAcemi

Favori Kamış:
    Valla olta ile bir kaç kere avlandım.
    En İyi Avı:
    Bir keresinde 4-5 tane istavrit yakalamıştım..Haa birde yengeç...:)
    Valla benim oltama takılmazda yinede keyifle okudum güzel bilgiler Mustafa kardeşim sağolasın...

14. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    !!

dikkat etmenizi öneririm, mığrının dişleri müren gibi sıralı değildir.Muhtemelen küçük mığrıya elinizi kaptırırsanız çizer, büyük mığrılardaki dişler karışık düzende yılandaki gibi geriye dönüktür yani elinizi kaptırırsanız jilet gibi dişler canınızı bayağı yakacaktır.Geri dönük oldukları içinde dişleri geri çıkarmak oldukça zor olucaktır.Oltaya büyük mığrı yakalanırsa, eğer yemeyi düşünüyosanız direk kafasına vurarak öldürün derim.Bu arada mığrıyla ilgili ilginç bir hikaye.Çanakkalenin x beldesinde ıstakozlar 2-8 metre derinlikte kayalıklara yumurtlamaya geliyolar.Mevsiminde 30-40 tane istakozu birarada görmek mümkün.İlginç tarafı yumurtlama sürecinde dişiler döllenmiş yumurtalarını karınlarında taşıyorlar ve hareket kabiliyetleri kısıtlandığı için ahtapotlar için kolay yem oluyorlar.Istakozlarda bu durumun farkında demekki, içinde barındıkları kovuklar genellikle mığrı balığının kovuğu oluyor.Mığrı ıstakoza hiç dokunmuyor, ama ıstakozu yemek için gelen ahtapota hiç acımıyor...İlginç bir işbirliği