YILIN IKINCI YAYIN RAPORU;

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam baliavi.net ailesi;

bu aralar pek foruma giremiyorum. girdigim zaman da kabataslak bir bakinip çikiyorum.
    söz vermis oldugum raporun akabinde muhtelif meralarda yaptigimiz 2-3 avda raporlamaya degecek pek birsey çikmadi. birkaç ufak levrek, birkaç çapak, kizilkanatlar vesaire vesaire...

bugünkü avimiz ise bereketli geçti. uzun zamandir rapor yazmamis olmanin da verdigi suçluluk duygusu ile raporlayayim dedim :eek:

sabah 6 itibari ile herzamanki mekanimizda iki arkadas yerimizi aldik. hedef balik yayin. öndecen yemleme yapilmadi zira ögrendigimize göre çevredeki tüm baraj kapaklari açik ve su tahliyesi yapiyorlar. bu durum nehrin akis hizini yükseltiyor. yemleme tutma ihtimali azaliyor. bunun için herzaman kullandigimiz 50gramlik pva yemleme posetlerimizi 100gram ile degistirdik. 80gram plastifiye kursun, 0.50mm %100 florokarbon köstek ve 1 numara vmc çapraz igne ( referansi aklimda degil ).

ilk depar arkadasima geldi. çift kaloma baitrunner bir makina kullaniyor. geologik marka mi ne öyle birsey. ana kaloma ayarini çok sert unuttugundan tasmalama esnasinda takimi kopardi.

saglik olsun dedik.

tam mevzuyu konusurken benim kamislardan biri depar aldi. orta seker bir mücadelenin ardindan 102cm bir yaiyini sudan çikarttik.

yarim saat sonra ikinci yayin yine ayni kamisin ucunda :)bereketli bi gün olsa gerek. rahmet de yagiyor bir taraftan. böyle tam yagmiyor ama çiseliyor gibi de degil. ama sonuçta hafiften islaniyoruz yani :rolleyes:

tamam buldum, buna ahmak islatan diyorduk :D :D

neyse iste ikinci yayincagiz 110cm kadar geldi.

akabinde ve detayinda bir depar da arkadasimin takima geldi. bu sefer yogurdu üfleyerek yedi ve sudan çikartmayi basardi. 105cm. baliklar tornadan çikmis gibi sanki. la ayni baligi mi tutup tutup birakiyoruz acaba desek de her sudan çikardigimiz baligi önceki baligin fotograflari ile kiyaslayarak hepsinin degisik baliklar oldugunu ögrenip rahatliyoruz. ha yazmayi unuttum, bu avda NO-KILL, CATCH&RELEASE avlandigimizdan gelen balik geri suya dönüyor.

mutluyuz, mesuduz, saadetteyiz felan filan, agizlar kulaklarda, vzzzz vzzzzzzzzzzzz vzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

bu seferki depar çok saglam... yine benim emektar kamisa.. bu sefer videoya çekecem diyor arkadas, de hayde bre çek bakkam diyorum, malkoçoglumusun mübarek, biraz fazla sert ayarladim kalomayi hihi

boru mu forum ahalisi balikla mücadelemi görecek mrsparkle

derken derken videoda izleyeceginiz gibi makinada sarili olan 0.40 monoflament misina balik kaloma alip dibe basarken patliyor. baligin darbelerini kamistan görebilirsiniz. oldukca zevkliydi :)

sirada fotograflar geçidi var.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eGHQi6oExW0

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=eGHQi6oExW0#t=0s

saat 10da avi sonlandirdik.. hepinize rastgelsin.

2. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    GErçekten seni bu aralar göremiyorum Roy özlemişiz seni :D
    Güzel rapor için teşekkürler.

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Basligi gorur gormez dedim ki bu kesin Roy! :) Donusun muhtesem olmus...

Yayinlarin efendisi oldun kiymetli dostum, artik bunlar da kesmez seni bundan sonra. Okyanusa acilip kilicbaligi filan tutmak var :) galiba bu yolun sonunda. ;)

Bereketli avinizi tebrik ediyorum. :thumb:

O boydakileri birak, cok daha kucuklerini alikoyanlar gorsun bu avi. Uzerine biraz kafa yorsunlar. "Niye boyle baliklar artik bizim memleketin sularinda yok da oralarda, Fransa veya baska bir yerde, hem de kentin ortasindaki bir nehir avlaginda bolca var?" diye biraz dusunsunler, ders cikartsinlar.

Daha da buyuklerinin oltana gelmesini dilerim dostum...

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tebrikler Roy.Hakikaten keyfli bir av olmuş.Kalomayı az daha açık ayarlasaymışın koparamazdı.

Devamını dilerim.

Sevgiler

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Eskiden Mors alfabesiyle yazışma yapan o dönemin manupleli telsizleri vardı. -.==..-...==.==-.-.====.-..- gibi yazardı.:confused: :D hihi

Kamışını görünce o aklıma geldi.:confused: :confused: Balıktan gelen her mesajı anında iletiyordu.:thumb: :thumb: ( Aynı benim Shakespeare Alpha gibi.:D :D) Morsu bilseydin, o yayınla kolay anlaşırdınız.:D :D

Ama güzel patlattı misinanı.:D :D Benim misinadan kullansaydın, bu gelmezdi başına.hihi hihi

Gözünden ışıltılar, yüzünden tebessümler eksik olmadan, zevk aldığın, bilinçli ve güzel avların ve iştahımızı açan raporların daim olsun.:thumb: :thumb:

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Roy, gerçekten çok güzel ve keyifliydi. Özellikle videolar. Keşke karaya kadar çıkarttığınız bir balığı da çekeydiniz. :)

Ne zevkli... İmrendim. Yerleşim biriminin içinden geçen bir akarsu ve çıkan balıklar. Birde bizim ülkeye bak. İnsan hem utanıyor, hem nefret ediyor.

Bizim memleketin herhangi bir yerinden çıkacak o balıklar. Ertesi gün ırp, tırıvırı, çoluk çocuk çökerler mekana.
    Böyle görüntüleri izleyince hem keyif alıyorum, hem imreniyorum, hem kendi hallerimizden nefret ediyorum.

Güzel rapor olmuş, eline sağlık. :)

Son düzenleme: 30 Haziran 2013
  7. bolulu14

bolulu14 çetin

Favori Kamış:
    Remixon Venüs 2.70 spin
    Favori Makine:
    Remixon Bluesky
    En İyi Avı:
    5 cm istavrit :)
    tebrikler şu milatdan önce kalmış gibi görünen balıkla bir gün bende poz vercem inşallah

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    bu ara pek balikla ilgilenemiyorum Murat abi :) begendigine sevindim.

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Ibrahim abim videoda görüldügü üzere daha efendi pozisyonuna gelemedim :D avladi balik beni :)

bu boyda baliklari alikoyan arkadaslarin bilmesi gereken en önemli husus o suda alikoyduklari baligin artik yüzgeç çirpamayacak olusudur. yayin baligi yumurtlama mevsiminde çok yumurta birakabilen bir tür degil. bulundugu suda baskin tür diyorlar burda fakat ne kadar bilimseldir bilemiyorum. hadi burda israil sazani gibi bela bir tür yok. oldugunu farzedersek, o suda bu baliklarin barinabilme sanslari çok çok az. hele de her sudan çikarttigimizi alikoyarsak bu sans sifir.

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tesekkür ederim Vedat amcam :)

bu makina 15-16 yasinda olsa gerek. okuma razor 65. üzerindeki 0.40 mono orjinal, makina ile sarili vaziyette satin aldigim misina. zannediyorum artik çürümüs. vakt-i zamaninda tuzlu suda da çok kullanirdim. etkileri kendini gösteriyor artik. kaloma ayari söyleki çeyrek turda tamamen gevseyip aksi istikamette maksimuma çikiyor. biraz ustalik istiyor, o da bende yok :) videoda da parmak ucu ile biryerde biraz daha sertlestirmisim. 8-10 dakikalik bir mücadelenin sonu böyle oldu malesef. ilk is diger makinalarimda sarili olan sufix duo core 0.45 ile degistirecegim.

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    15 yasinda ve uzun dönem tuzlu su görmüs bir misina için çok da kötü degil Tevfik abim :D ha haticeye dgil neticeye bakalim tabikide ; baligi sudan çikaramadigimiza göre yeni bir misina ile degistirmek farz oldu. daha elsatik ve oldukca saglam olan sufix duo core 0.45 kamuflaj saricam (kullandigim diger makinalarimda o sarili, çok saglam fakat biraz fazlaca uzuyor sanki)

ama kamis darbeyi iyi emiyor degil mi :) bu kamisi yanlis hatirlamiyorsam 1995 de üzerinde 30luk bir makina ile 30-35euro gibi bir paraya almistim. 2 kez halkalarini degistirdim. öyle karbon falan degil, fiber bir kamis. ama isini yapiyor.

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    simdi "toy" demekte yerden göge haklisin Volkan :D gaçirdik koca baligi mrsparkle

yayin avi hastalik olmaya basladi. müthis zevkli bir olay. tavsiye ederim ;)

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkür ederim :) çok eksantrik bir balik. avi oldukca zevkli. insallah gönlünüzdekini gölgede birakacak irilikte olani denk gelir.

14. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili ROY,fotolarda görülen o yüz ifaden hiç kaybolmasın,Rastgelsin.

15. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Tebrikler Roy,
    Yine harika yayınlar yakalamış, bize güzel bir rapor hazırlamışsın. Eline sağlık.

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

sagol Fatih abi :)

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkür ederim Muharem abi :) daha güzeli kaçti ama birdahakine onu da begenilerinize sunarim insallah.

18. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Keyifli bi rapor Roy, güzel bi dönüş oldu :thumb: seni buralarda daha sık görmek isteriz :)

19. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Görev anlaşıldı Roy, sıra yine ben de (benim neyim eksik) :D:D Ben de kendi kendime icat çıkarıyorum :D
    Şaka bir yana, videoyu izlerken çok keyif aldım, hatta kasmışım kendimi :D Bitince bir rahatlama çöktü, nefes falan aldım :D
    Tebrikler dünyalı, daha güzel avların olsun :)

20. Tebrikler Roy, güzel bir yayın. Yayın tutmayalı epey oldu. Daha doğrusu beklemeli av yapmayalı epey oldu. Özlemiyor değilim ama zamanıma at-çek de değerlendirmeyi tercih ediyorum. Rastgele.