Yıllık İzni Balık Avında Tüketmek.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Goretex tarafından paylaşıldı.

1. Goretex

Goretex Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Catana 2.70 mt 10/30 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Millenium 30, Okuma boxter bxf60
    En İyi Avı:
    Sazan 5,5 Kg, Sudak 53 cm, Akbalık 2,2 Kg
    Selamlar sevgili ve pek kıymetli abilerim, kardeşlerim.

Geçen hafta kullandığım yıllık iznimin 08.09.2014 ile 11.09.2014 tarihleri arasını uzun zamandır planladığım balık avıma ayırdım.

Gece 11 gibi babamla birlikte yola koyulup yaklaşık yarım saat kadar sonra avlağımıza ulaştık.Hafta içi olmasına rağmen avlağin gittiğimiz yakasında yer bulamayıp arabayı koyduğumuz yer ile su kenarının mesafeli olmasından dolayı o kadar eşyayı taşımayı göze alıp karşı yakaya geçtik.Bütün eşyaları su kenarına getirmek için babamla birlikte yaklaşık 1 km mesafeyi 3 defa ara ara gittik geldik.
    İlk gidişimizde oltalarımı ve malzemelerini götürdük.Saat 12 gibi oltalarımı suyla buluşturdum.Arkasından oyalanmayıp 2 sefer eşyaları getirmek için arabanın yanına gittik.Geldiğimizde yorgunluk çayını çoktan hakettiğimizi düşünerek çay demledim.Son bardak çayımı aldım ve babamın yanında sigara içmediğim için babamın görüş alanı dışında son oltaların yanında büyükçe bir kayaya oturdum.Saat gece 3 civarıydı bir yandan çayımı yudumlarken bir yandan telefonla konuşuyordum ki ufak bi çınn sesi geldi oltadan, lambamı açıp zile doğru tuttuğumda ikinci ve büyük o sesi duydum çınnnn çınnnnn. Heyecandan arkadaşıma tekrar arayacağımı söyleyerek telefonu kapattım.Oltayı çekmeye başladığımda ucunda büyük bi ağırlık olduğunu hissederek babamdan kepçeyi getirmesini istedim.Balık yaklaşık olarak 10 mt kadar yakınlaşıp bizim ışığı görünce adeta çıldırıyor ard arda kafa atıyordu.Bende kalamayı kullanarak yeterince yordum balığı ve 10 dk kadar bir mücadeleden sonra kuzu kepçenin içindeydi.Yem olarak mısıra geldi.Livarım telden olduğu için ve fotoğrafı av sonunda çektiğim için baya pulları döküldü balığın.

Evet işte o kuzu :)

Bu güzel nasip yorgunluk falan bırakmadı bizde o gazla 3. defa son kalan eşyaları getirmek için arabanın yanına yola çıktık babamla.
    Ava böyle güzel bir nasiple başlamak beni oldukça sevindirmişti açıkçası fakat ava gitmeden önce hava tahminlerine bakmıştım ve beklenen sağnak biz arabanın yanına döndükten hemen sonra başladı.Çadırımıza sığındık neyse ki çok fazla devam etmedi.

Gün ağarmaya yeni başlarken yemlerimi tazeledim.Ama hava kapalı, ara ara sert rüzgar esiyor bazen de atıştırıyordu.Ara ara hamur taktığım oltalarımı çin sazanları ziyaret etti ve av boyunca toplamda 6 adet çin sazanı yakaladım.Geri suya iade etmeyeceğimden filede beklettim Neyse ki 3 adeti bir abimizin sevine sevine dönmesine, 2 adeti de komşumuzun yüzünde tebessüm oluşturmasına yetti.1 adetini de fileto yaptım sudak için fakat herhangi bir sonuç alamadım.

Bunlar da oltalarımızı ziyaret eden çin sazanlarından 2 tanesi.

Hava şartları çok kötü geçiyor ve ilk gün olan umudum yavaş yavaş kırılmaya başlıyordu.Avımızın sondan bir önceki günü gelen aşırı şiddetli sağanak çadırın içindekiler dahil bütün eşyalarımızı ıslatmış benim umutlarımı da iyice alıp gitmişti.Akşam bütün eşyalarımız ıslak olduğu için babama arabaya gidip orada yatmasını söyledim yazık yorgunluk ve havanın serin olmasından hiç ikiletmedi garibim.Hava bir nebze de olsa düzelmiş, rüzgar kesilmiş yağış yok ve hava açılmıştı.O arabaya gidince ben tekrardan yemlerini tazeledim oltaların.Hafif nemli olan sandalyeme oturmuş uyuklamaya başlamıştım.Saat gece 12 yi gösteriyordu.Ufak bi Çınn sesi duydum lambamı alıp oltaları kontrol için yanına indiğimde bir tanesinde bir hareket vardı.Misinayı zili tekrar çaldırmayacak kadar götürüp bırakıyordu.Çin sazanıdır diye düşünerek sarmaya başladım oltayı ve ucundakinin öyle ufak bi balık olmadığını almamam uzun sürmedi.Oltanın ucundaki balık ilk tuttuğuma oranla biraz daha küçük fakat daha hareketliydi.Babam arabadaydı ve balığı kepçeleyecek birine ihtiyacım vardı.Yandaki av komşumuzdan rica ettim geldi hemen sağolsun.Balığı 10 metre kadar yaklaştırıyordum fakat bizi ve ışıklarımızı görünce kalama alarak suyun derinliklerine ilerliyordu.Yaklaşık 15 dk kadar uğraştırdıktan sonra o yakışıklı da nihayet kepçemizdeydi.(Sağ elimde olan)

Avın son günü sabah erkenden sudak yakalamak için kıyıdan yemlik balık yakaladım.Hava tam ağarmadan onları suyla buluşturdum.Sudaklar sazanlar kadar nazlı değildi.Yaklaşık 2 saat içerisinde 8 adet sudak yakaladım 3 adeti limit altı olduğundan suya iade ettim.2 Adette akbalık yakaladım normal şartlarda suya iade edecektim fakat iğneleri çok derinden aldıkları için çabucak öldüler.Bunlar da o yakışıklılar.

Avımızı perşembe günü öğlen hava şartlarının tekrar bozmasından ve aşırı yorgunluktan dolayı sonlandırdık.Avla alakalı ekstra görselleri aşağıda sunuyorum.Herkese rasgele.

Spin olta kamışımı ziyaret eden ufak yumurcak :)

Son gün sabaha karşı avlak manzarası

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, güzel balıklar ve güzel raporlama. :)
    Baba yönünden de çok şanslısınız. :)
    Benim babam, balığın midesinden küçük altın çıkacağını bilsem de balığa gitmem diyor. :D

Keyifli avlarınızın devamını dilerim. :)

3. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Tebrikler çok güzel görseller son resimide iyi yakalamışsınız bereketli olsun rastgelsin

4. Goretex

Goretex Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.Evet baba konusunda çok şanslı olduğumu düşünüyorum.Ben eşyaları almak için her gidişimde sen gelme ben getiririm dememe rağmen hiç yalnız bırakmadı beni üstüne üstük geldikten sonra da saatlerce atçek yaptı.Maşallah güzel enerjisi var.Daha güzelleri size nasip olsun.

5. Goretex

Goretex Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim.Yağmur biraz elverse daha güzel kareler yakalayacaktım ama anca bu kadar oldu.Daha güzelleri size rastgelsin.

6. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

tebrikler balıklar rapor resimler çok güzel.elinize sağlık.
    çok keyifli bir av yaptığınız belli.elinize sağlık.:)

7. Goretex

Goretex Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler.Hava şartları biraz daha güzel olsa daha keyifli olacaktı ama yinede keyifli ve bereketli bir av oldu.Daha güzelleri size nasip olsun.

8. bogaz_1905

bogaz_1905 Erdem

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 430
    Favori Makine:
    Raw II 55
    Mehmet tebrik ederim, ayrıntılı ve güzel bir rapor olmuş. Keyifle okudum.
    Eminim hava biraz daha müsait olsa imiş, daha da verimli geçebilirmiş.

Devamına rastgele..

9. Goretex

Goretex Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aynen dediğiniz gibi hava müsait olsa av daha keyifli olacaktı.Fakat aynı avlaktan hava kötü olmasına rağmen ilk defa bu kadar randıman aldım doğrusu,bu da bana ilaç gibi geldi.Daha irilerinin oltanızı ziyaret etmesi dileğiyle,Teşekkürler.

10. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Baba-Oğul güzel bir av yaşanmış. Her şeyden önce, bu en güzeli.Ailemizle mümkün olduğu kadar böyle etkinlikleri yapmaya gayret etmeliyiz.Avınız da gayet başarılı geçmiş.Tebrikler.Daha güzel ve keyifli avlarınız olsun.

11. Goretex

Goretex Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Güzel yorumun için teşekkürler hakan abi. 2 yıl öncesine kadar babamı balıkla tanıştırmadığım için çoğu kez yalnız gittiğim avlarım olmuştu.Dediğin gibi böyle baba-oğul daha güzel ve bereketli oluyor.Daha güzellerine rastgelmen dileğiyle.