Yine Atatürk Barajı ..

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında akkılıç tarafından paylaşıldı.

  1. akkılıç

    akkılıç

    Mesajlar:
    23
    Merhabalar..
    balıkçılık bir yaşam biçimi kimseyi zorla balıkçı yapamazsınız..bende fırsat buldukça balığa giderim..Osmaniye de iken aslantaş barajına giderdik hemen hemen neresine gidersek gidelim (mısır ile yemlerdik) kiloluk sazanlar yakalardık.şimdi görevim icabı diyarbakırdayım .ta burdan Atatürk barajına gidiyorum. yol uzun 120 km. ama gittiğimize değmiyor..4 defa gittim mısırla yemledik ama hepsinde de küçük sazanlar yani 250grlık..sazan olduğundan da şüpheliyim..o da baraj bu da baraj..gittiğimizde ağ atan köylülere soruyorum..büyük balık çıkar mı diye..ağla devamlı yakaladıklarını söylüyorlar..4 farklı yerde de hep aynı büyüklükte balıklar geldi..üstelik oltalarımızı botla 100mt ileri götürmemize rağmen…hani bu işi yeni öğreniyor olsak tamam, ama anlam veremiyorum..nerde hata yapıyoruz.bu defa bir iki tane küspeli olta yaptım götürdüm..bir iki tane 1’er kiloya yakın aynalı geldi..yine iğnelerinde de mısır vardı..ama küspeli olta yasak ..üstelik avcılığı da hoşuma gitmiyor..biz tek iğne, tek mısır 3 no iğneli birkaç olta ile hemen hemen hiç boş dönmezdik aslantaş barajından. ..bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.
     
    Son düzenleme: 8 Ağustos 2010
  2. LapinCash

    LapinCash

    Mesajlar:
    2.817
    Bu iş tek mısırla bimiyo o bölgedeki oltacılara sorun ne yem takıyorlarsa sizde onu takın , balıklar o yeme alışmıştır.
    Hamur olur boili olur solucan olur olurda olur..
     
  3. TheCloUd_Bursa16

    TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    403
    Şehir:
    Kestel/Bursa
    Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    abi kullandığın yemden, iğneden ziyade misina, kurşun, fırdöndü rengi direkt olarak balık avına engel olur..mesela gündüz avlarında temiz bi suda siyah veya koyu kahve misina kullanıldığında pek verim alamazsın aynı şekilde de gümüş renkli fırdöndüler güneş ışınlarının suyun dibinde erişebildiği derinliğe kadar nerde olursa olsun fırdöndü fosfor gibi parlar bu da balıklar için tehlike arz eder..bunları dikkate alarak olta düzenini tekrardan düzenle derim yem olarakta ne bulursan kullan mısır, boili, solucan, küçük balık, böcek, midye, ekmek, hamur, haşlanmıs patates vs..illa gelipte bunların birine vuracaktr yem kapasitesi ve çeşidi ne kadar fazla olursa o kadar sanslısın demektir
     
  4. akkılıç

    akkılıç

    Mesajlar:
    23
    bunları söylemenize gerek yok..hepsini denedik..solucan bu mevsimde kullanılabilecek en kötü yemdir.hamur küçük balık içindir. biz oltaları botla götürüyoruz dedim ya...hamurlu oltayı düşünemiyorum.mısırın iş yapmadığı yerde hepsi hikaye..çocuk oyuncağı değil bu iş..ben sırf bu iş için 2 tane bot almışım..canlı ve ölü balık denedik 1 tane limit altı bir tanede 1 tanede limitüstü yayın aldık..işin bu kısımlarında değilim ben.ciğer kurbağa vb kullandık..olta düzeneklerimiz aynı..aslantaşta ne kullanıyorsak burda da aynısı..değişen sadece baraj.
    düşündüğümde şu sonuçlara varıyorum.. aslantaş ta hiç aynalı sazan yakalayan arkadaş görmedim duymadım ve yakalamadım.hiç küspeli olta kullanan da görmedim. aynalı sazan bence sadece küspeye ve kokusu varsa hamura geliyor..mısıra geldiğini sanmıyorum.gelseydi 4 sene boyunca 1 defa olsun yakalardık..hep sazan ve bıyıklı balık(bekir balığı) gelirdi ve hiç küçük yakaladığımızı hatırlamıyorum.2.sonuç..Atatürk barajı devasa bir baraj..ağ atan köylüyer alabalık bile yakaladıklarını söylüyorlar ağla.2-4kg arası nadiren..her balığın alıştığı bir bölge mutlaka var.ve düz sazan az..yok demiyorum çünkü 5-6kg ları kıyıya geldiğini gözlerimle gördüm..3.bir sebep balık boldu. çok ilginçtir biz aslantaşta bir bölge vardı gittiğimiz bir boğaz sadece sabah 7-8 gibi iş yapar sonra bekleki balık alasın..ama o saatlerde kaç oltan varsa kolay kolay boş olmazdı.bir geçiş bölgesiydi ileride büyük bir gölet var ona çıkıyordu.
    iğnenin, misinanın kurşunun fırdöndünün öyle çok etkili olduğunu düşünmüyorum doğrusu..hem değiştirmedik hem de 10 yıllık tecrübelerim bunu söylüyor..50 lik misina hiç kullanmadım mesela bedende..en az 60 lık o da çoğu zaman takılıp kopar.
     
  5. harakiri

    harakiri şevki

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    353
    Şehir:
    urfa
    Favori Kamış:
    Cormoran Blackbull 2.40 m 5-25 gr atar
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    7 kg Gökkuşağı Alabalığı 82 cm
    kardeş sanırım urfa bölgesindeki sazanlar mısıra pek alışkın değiller :D Bende mısırla birecik barajında defalarca denemeler yapmama rağmen bir verim alamadım. Bence en iyi yöntem solucan kullanmaktır heralde...
     
  6. sehzadem82

    sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

    Mesajlar:
    299
    Şehir:
    KONYA
    Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Yılların tecrübesine sahip olmanıza saygımız var elbet ama 15 yaşındaki bir gencimiz size kendi bilgi kapasitesinde yorum yaptığı için onu terslemeniz bir aile içerisinden çok hoş değil diye düşünüyorum.
    Bazı bölgelerde oksijen yetersiz kaldığında balık ölümleri olması muhtemelen bu yüzden büyük balık kalmaya bilir.
    Konya gibi bazı bölgelerde artık balıkçılık değişti. Köylüler 60-70 metre ilerde suyun yaklaşık 5-6 metre derinliğinden başlayarak germe ağ dedikleri ağ sistemi ile avlanırlar. çok zor bir avlanma şekli değil ama ağın suyun içerisine oturtulması oldukça zor. Ağ sabit kalır botla gidip toplarlar.
    Konya ALTINAPA barajında senelerdir avlanırım, Aynanı sazan yok derler ama ben kaç kez aldım. Yeri çok önemli. ALTINAPA Barajının büyük kısmı ağ altında ama bir kaç bölge de ağ yok benim bölgemde orası. Bence muhtar falan bulup suda germe varmmı bir sorun yada botla balık toplayan biri var ise kesin germe ağ vardır. Germe ağlar büyük balıklara izin vermez çok rastladım buna..
     
  7. akkılıç

    akkılıç

    Mesajlar:
    23
    herhalde bir yanlış anlaşılma var..sanırım benim şu sözüm birilerini incitmiş olabilir..''BU İŞ ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL.'' Bu sözü kasten ve maksatlı söylemedim.söylediğim sadece şu..bu işe bilimsel yaklaşım gerekiyor..bir açıklaması olmalı..yoksa alternatif yemleri elbet biliyorum..mesele iki baraj arasındaki fark,bu konuda yorum bekliyorum..yoksa yok solucan dene yok şunu dene yok bunu dene...bunlar konu dışı oluyor... yoksa delikanlının yaşı ne güzel..o yaşta bu kadar ilgi beni sevindirdi doğrusu..yorumları için ayrıca teşekkür ederim.
     
    Son düzenleme: 9 Ağustos 2010
  8. yalnız balıkçı 45

    yalnız balıkçı 45 kamil

    Mesajlar:
    123
    Şehir:
    Manisa
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Aynalı -14 kg fazla
    Sözü söylerken hangi kişiye hitabettiğinizi unutmazsanız böyle çamlar devirmezsiniz.Alınmakta herkes haklı bence.Ayrıca yemleme yapacağınız mısırları kaynatıp güneşte bekletmenizi tavsiye ederim.Rastgelsin.
     
  9. akkılıç

    akkılıç

    Mesajlar:
    23
    nasıl bir çam devirmişim.sözü söylerken hangi kişiye hitap ettiğimi unuttuğumu nerden çıkarıyorsunuz...