Savegear 12.5gr jighead'in açılması ilginç. Oldukça kalındır Aynı şeyden bahsediyorsak tabii. Fotosu var mı?
bu iri balıklar kıyıya cok geliyor akşamları sabah üzeri felan abi sen onu balığı alıcaksın o senın nasibin her defasında kırıyorsa oltayı misinayı o gelicek cantana o dev akyarlardanda olabilir kücücük yemle 2.750 orkinos yakaladıgımı biliyorum balık acsa ne görse saldırıyor sanada gelen ya akya yada sinavrit yada o essek giib devasal akyalar benımde basıma geldi tüy atiyorum gün battı ben hala at cek yapıyorum bi baktım bişi geldi kıyıda hemde 5 metre yok aldı oltayı kalama acıkdı kamısın ucundan ayarlıyorum ana bi baktım demeye kalmadı kalama cat kopardı bir daha denk gelmedi senın nasibin o balık al sen onu fotoları bekliyorum abi rastgele canını sıkma gelcek o balık sana kalın misina varsa balık tak at diyecem gülücen ama onuda dene gelicek o balık cantaaya
Geçmiş olsun kadircim....Bu konuyu zaten senle mülaza etmiştik..Demekki spinde ip misina önemli ama direkt bağalrsanda görülme olasılığı var.O zamanda fk misina devreye giriyor.Fk misinalardada düğüm yerinden çözülme söz konusu,işallah ilerde fk ip misina karışımı bir ürün piyasaya çıkarda, rahat ederiz. Ama gerçekten ip misinalar monolara göre çok sağlamlar.Tırnak makasıyla bile kesemiyorum. Onu da kesebilen balık çok nadirdir.Bana göre en büyük tehlike misinaların kopmasından ziyade spinde düğüm çözülmeleridir. Ben artık en az 2 düğüm atıyorum üst üste....selamlar
abi iğne açılma hadisesi yok misina düğüm ün üstünden bir yerlerinden kopuyor..dün hesabını yapmıştım bunun.. kesilme olsa misinanın ucu düz olur..misinanın ucu ucu çengel gibi kıvrık..misinayı kendim test ettim..misina kopunca aynı çengel şeklini aldı..
bu günkü gördüğüm akya ya sahteyi atabilmem için önceden birinin sahtenin parasını vermesi lazımhihi o balık surf yaptırır adama denizdehihi yarım kiloluklarını tutuyoruz nerdeyse misinayı patlatacaklar..o derece basıyorlar..kaldıki 40 kiloluk bir akya..o boyda nadir görmüşlüğüm var akya kıyıda..genelde 3 5 10 kilo civarı..görüyorum ara sıra.. vallah abi sırf bu bölge için örgüyü aldımm..şu balık açık alanda olsa kolay kolay patlattırmazdım misinayı..aç kalamayı o asılsın ben sarayımhihi balık bana yakın 15mt misina anca var..böyle kafa atınca misinaya etkisini gösteriyor..yol verincede kayalara sürtüyor..oraya gitmesin diye çekiyorsun bu sefer kafa atıyor çatt kırıyor misinayı alan çok dar bir o kaya bir bu kayaya sarılmaya çalışıyor..su bulanıkdı abi..bulanık suda çekinmem direk örgüyü bağlarım..ama su berrak ise yemez
abi rasgele inşallah gelecek sefere alırsın balığı.abi vuran akya olsa açığa doğru gider.bence vuran lagos türü bir balıktı çünkü kayanın altına girmeye çalışmış.bizim burdada bu aralar akya bol,akya(avcı)olduğu zaman ne turna oluyor nede levrek hepsine saldırıyor turna kıyıya yanaşamıyor.
malzemecide söyledi bu aralar akya var dedi..büyük ihtimal o dedi..şahsi görüşüm balık tehlike olduğunu anlayınca kayalık bölgeden yararlanıyor..hemen dip yapıyor.balık kayanın altına tam girmedi bu sefer..dip kısmında gitti geldi sürekli..büyük akyalar kayalık bölgede saklanırlar açıkda..onların asıl bölgeleri oralarıdır..
Hayırlısı Kadir abi, bir bakarsın skor bir günde 3-3 olmuş. Bazen alamasak ta verdiği heyecan yetiyor, inşallah en kısa zamanda kavuşursun...
Sevgili Kadir, merandan 4-5 kilo yada daha büyük balıkları çekmen imkansıza yakın derecede çok zor. Geçen sene kıyıdan Kofana avladığım alanda, bulunmuş olduğum yerin, önümdeki yaklaşık 45 derecelik alan haricinde her yer ilişgenlerle dolu idi. İp misina ,60 lık mono , çelik tel gibi herşeyi denedim ancak 5 kilo üzeri bir tek balık alamadım, onlarcasını kaçırıdım. Eğer, bırak kırk kiloyu beş kiloluk bir balık bile yakalarsan , balık önündeki açık alan haricinde sağa,sola yada dibe yol alacak olursa , balığı ellerine alma şansın olmayacak. Bu nedenle o boyda balıkları kaba güç ile yol vermeden ve çok hızlı bir şekilde çekebilir ve bir saniye bile balığa fırsat vermezsen alabilirsin ancak onunda spin kamışla yapma imkanın yok. Kamışa minimum 0,60 sarsan ileri atamazsın, daha incesinde ise kalama vermek zorundasın, 0,60 sardığını ve attığı farz edelim, ama kamışla çekemezsin çünkü kamış bir noktaya kadar esner ve makina o baskı altında eller gibi sert ve seri çekemez. Yani, bence bulunduğun bölgede o balıkları alma şansın yok. Sırf aynı problemi yaşadığım için bu sene tekne aldım. Eğer bir tekne alacak olursan, avlandığın bölgenin atış yerinin 20 metre açığına git ve balıkları al çünkü yakaladığın balık kıyıdan uzaklaşmak isteyecektir. Kalama sorun olamaktan çıkacaktır, 20 dakika mücadele dahi edebilirsin. Şansın bol olsun.
Kadir abi, maç devam ediyor ise sıkıntı yok demektir. geri dönüşleri seven bir milletiz. eminim maç sonucu senin lehine olacaktır Saygılar.
Kadircim bu videolarıda izle http://www.youtube.com/watch?v=91aqhBQFLPk http://www.youtube.com/watch?v=kekqJpQiAuc http://www.youtube.com/watch?v=49GPNb-xIeY
vallah kafaya taktım..masrafdan kaçınmayacağım..olmadı daha kalın örgü kullanırım haklısın Aydın abi.bölge beni çok tedirgin ediyor..açıkcası bu örgü bile beni korkutuyor..şansımı birde böyle deniyeyim..yenile yenile yenmesinide öğreneceğiz..rakibimizi iyice tanımamız lazım diye düşünüyorum .tekne alma imkanım varda..ona bakmakda ayrı bir mesele abi.....henüz araba almadım...beklemedeyim..araba işini halledersem..ufak bir tekne alabilirim belki..şuan aklım fikrim orda abi..yarım yamalak uyku var kaç gündür..onunla yatıp kalkıyorum inşallah kardeşim sağolasın teşekkür ederim mücadelemiz devam edecek sistemi değiştiriyorum artık yavaş yavaş..örgü den sonra..sabah ilk işim bayiye gidip tele spin kamış almak oldu.. malum örgü kullanacağım..halkalarına zarar verirse tamiri kolay bir kamış ihtiyacı hissettim kendim dahi yaparım tamirini.. spro marka,,değişik markalarda vardı ama amacıma yönelik bu daha uygun idi..diğerleri daha esnek idi..bununla su üstüde çalıştırabilirim..kepçem açılır kepçe deyil..1mt anca var boyu..ve oldukca hafif 150gr var sanırım..balığı kepçelerken 210 kamış ile biraz daha kolay yaparım diye düşündüm..uzun kamış olunca balık ileride kalıyor..kepçe yetmiyor ebay dan sandell türü sahteler alacağım..sistemi artık 2 ye net böldüm.. topwater and soft baits fishing takılacağım bu sebebden uzun kamışa ihtiyac duymuyorum artık..bana en fazla 40mt yeter.. Uploaded with ImageShack.us
Kusura bakma ben yalnış anlamışım. O zaman bence tek çaren sağlam bir ip Büyük canavarların ip kalınlığından ürkeceğini sanmıyorum. Kalın ip en iyisi. Bu arada iyi bir kalama ayarı da şart tabii.. Rastgelsin...
Sevgili Kadir. Bir misinanın malum en zayıf yeri düğüm yeridir. Bu noktaya gelen gücün absorbe edilerek gücünü kaybettirilmesi gerekecektir. Bu nasıl olur; Bahsi geçen hiçbir düğümle olamaz. Sadece biraz zaman alsada Chain Knot'la bunu elde edebilirsiniz. Bu işin nihai noktası budur. Sevgiler
abi bu düğüm bayağı uğraştırır şu linkde Chain Knot düğümü için misinaya extra kırmızı kaplama geçirilmiş.. http://ourfishingjourney.blogspot.com/2011/04/ag-chain-knot-jigging.html sebebide şu videodaki kopma hadisesi.. sanırım..yukarıdaki linkdeki extra kaplama olan yerden kopuyor..bu sade Chain Knot.. http://www.youtube.com/watch?v=U4ZhmebmfDs
selam aga sen bu işin üstesinden gelirsin mücadelen yeter biz onu bile göremiyoruz yardıma ihtiyacın olursa hemen gelirim ben şimdiden seni galip seçtim bile :thumb:
Kadir Abi, 4. bu iş tamam birde nacizane bir önerim olacak müsaden olursa BERKLEY WHİPLASH PRO denedinmi hiç ben teknede sırtıda kullanıyorum gam yapmıyor benim kullandığım 0,24
valah aga kafayı taktım ordan illa balık çıkaracağım.yani sahteye levrek binse sevinmeyeceğim o derece o balığı düşünüyorum . 24 lük çok kalın gelir bize kıyıda aslında örgü kullanılacaksa makina ve kamış oldukca kalite seçilmeli..bu iş için uygun olanı bulunmalı... power pro yu araştırdım..memnun olan bayağı olumlu yorumlar aldım