Selam Kadir Fotosuyu koyduğun 0.15 lik PowerProdan ben de kullanıyorum,çok da memnunum ama aynı canavara denk gelirsen birkaç kafa darbesinde koparacağından eminim. Bu ürünün 0.15 inin çekeri zaten 9 kg. Bunu ortaboy balıkların olduğu merada kullanıyorum. Kışın yapacağım avlar için aynısının gene moss green renk 0.19 u çantamda hazır bekliyor. Makinanın 2. yedek kafasında gene ise senin kullandığın patlayan misinanın 0.25 liği sarılı. Bodrumdaki büyük hayvanları bunla hiç kalama vermeden kaldırıp almıştım. O kadar güveniyorum. Ancak sen bu misinanın 0.28 liğini patlattıysan ; yeni ben yerinde olsam işi inada bindirir sağlam bir kamışa 0.35-0.40 liğini 200-250 metre sarar kıstırma kurşunla ağırlık yapar spini öyle yaparım. Yanında bir de hayvanı almak için kakıç olursa ilk kıyıladığında takıma da güvenip halledersin diyorum.
Kadir abi öyle bir konu açmışsın ki Forumdaki Üstadlar Ustalar cevaplarıyla resmen beyin fırtınası yaratmışlar benim aklıma daha değişik bir fikir geldi eşte dostta ufak tefekte olsa bir kayık bot varsa meradan denize açılıp kıyıya doğru atçek yapsan en azından manevra yapabilme şansın balığı kaya altından almana yardımcı olur diye düşünüyorum. Sende bu tutku olduktan sonra o balığı alırısın abi
Kadir bey Bende power Pro 8 slick var 10 Lb. 0.15. Değerleri sizinkinden farklı bu modelin. Bu sene çıktı. Özelliği 8 kat olması yuvarlak olması ve ipek gibi yumuşak olması ve su tutmaması.Ayrıca mesafesi çok başarılı. Bu modelin en incesi bu.şiddetle tavsiye ederim. Sarı olanı makbuldur, görünmemesi açısından. Şimdi bu renk olayı ile ilgili yorum yapanlar olabilir. Ben çok araştırdım 20 m. Ye kadar bu böyle. Japonlar böyle diyor. Sonra kırmızı geliyor. Zaten sarısını bulmak zor yurtdışında. Türkiye'yi bilmiyorum fakat okyanus marine de bitti. Onu biliyorum. Ben yurtdışından 150$ a aldım 1500 yard(1350m) sini. Dahada ucuzunu bulamazsın kargo dahil. Bu arada Vedat hocamın dediği chain knot namı diğer jig düğümünü tek geçerim. Birçokları denenmiş ama iple başarısız olunmuştur. Fakat ben ilk klipse misinayı 3 kere geçiriyorum. Gerisi aynı.
Bu arada 10 Lb. olması sizi yanıltmasın. Daha fazla ağırlıklar ile test ettim. (Ne yazıkki balık değil). Büyük klipsli fırdöndüler açıldı ama bu kopmadı.
Emin mekan sakinken iş yapmıyor dalgalı ikende tekne durmaz sürükler orda balığı sahteye bindirdiğim yerlere çoğu insan cesaretde indiremez sahteyi dibe bölgeyi tanıdığımdan nokta atışlar ile silme geçirtiyorum kayaların üstünden..bir 2de janjanlı aksiyon seninki dayanamıyor atlıyor..balık taşların içinde bu balık böyle 2 3 daha kopartsın takımı..1500tl ayıracağım makina..kamış artı misina yanlız sarı renk misinayı görünmez diye tabir etmişsinhihi sarı renk görünür..
vallah birde böyle deniyeceğim..yeni misina yeni düğüm..olmazsa bakacağız çaresine..açacağız kesenin ağzınıhihi
Kadir bey sarı renk görünür demişsiniz. Son 1 haftadır trofe sinaritler alan ümit kardeşimizin en son av ropurunu okudunuz mu. ? 0.06 fosforlu sarı kullanıyormuş, üstelik lider floro karbon kullanmıyor.
sinarit ile karşılaştırma diyeceğim ama Ümit başka balıkda tutuyorhihi Ümit in envayi teşkilatı var takım olarak.. bana önerdiği misina 250dolarcık benim makina kamış 100 dolarhihi kullandığı misinanın özelliklerini bilmiyoruz.. ama özelliği olmuyan sarı bir renk bak 30mt de nasıl görünüyor Uploaded with ImageShack.us
Bence teknoloji olayına çok takılmamalı. O fiyat gerçekten fazla.bazen bizi kandırıyorlar gibi geliyor hocam. Renk olayına gelince bir de bunu balık gözüyle görmek lazım tabi. Buda imkansız. Ancak bu konuda dünyaya ders veren Japon üstadların görüşü ve tecrübesi bence önemli. Benim sarı renk konusunda akıl aldığımda yine bir Japon üstad. Ümit'in de öyleymiş. Zira örneğin power Pro markasının bazı lb.ler için sarı rengini bulmak uluslararası piyasada çok zor. banghead Ya bu arada onca işinizin arasında birşey rica edebilirmiyim. ? Uluslararası siteler dahil heryeri araştırdım ama spro 740m ve 730 un bir turda kaç santim sardığına dair bir veri yok. Spronun bu modellerinin kalitesi gerçekten fiyatının üzerinde. :thumb: Bu önemli çünkü 80 cm nin altında saran spin makine verimli olmaz diye bir görüş var forumda. Eğer bi ara ölçerseniz çok memnun olurum.
kim demiş onu 80cm altında sarım yapan makina dan verim alımaz diye ölçümü net bildiririm..o makina varya çoğu pahalı makinalar ile yarışacak kalitede..ondan 2 bucuk misli pahalı makinayı attım kenara hatta dayanamadım sattım
Teşekkürler hocam bekliyorum. Büyük ihtimal 740 M alıcam heralde.ip kullanıyorum çünkü bana yeter. Ama yedek kafasının olmaması üzücü.
İnşallah Örgü misina problemi çözer ozaman Kadir abi. Bütün forum Seni destekliyoruz o balığı senin kadar senin için istiyoruz Rastgele Kadir Abi
yanlız bir sorun var 740m de misina sarılı deyil örgüyü buna sarmak için monoyu çıkarmıştım 740m den.örgüyü tam almayınca tekrar çıkardım..makinada misina yok..720 20 lik olanı ölçeyim birazdan.. malesef örgü elimde patladı kardeşim bu örgüye deyil 40 45 tl, bedava verseler almam bir daha yemekden sonra raporu açarım.
720 20 lik spro bir turda 67.5cm sarım yapıyor bilgine 40lık kafa daha geniş olduğundan sanırım 75cm filan sarar.. 20lik su üstü tempoma yetişse ben üstüne çıkmamki bunun gagalı sahte kullanacaksan 20lik bile işimi görür..10luğunu kullanıyordum ben bunun ben çok beğenerek kullanıyorum..bu gün 20liğini götürdüm yanımda sağolasın kardeşim eyvallah