Yine Kayseri, yine alabalık...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında aslan_kral tarafından paylaşıldı.

1. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Geçen 3 hafta sitemizin siz değerli sakinlerinden aldığım özel mesajlar olsun, raporların altına yazdığınız güzel ve motive edici söylemler olsun beni oldukça motive etti. 4. hafta raporumu açmak için hafta içi oldukça heyecanlıydım ve sonunda cuma gecesi arkadaşım Muratla gece saat 3:30 sularında yola çıkmak üzere sözleştik. Saat tam 3:30 da Murat'ın evinin önündeydim telefonunu aradım ama ses yok adamın ziline bastım yatağından kaldırdım bu kadar olur pes...Birde çocuk uyuyor diye bana çıkışmazmı ikinci pes...
    Yola çıktık saat 4:30 gibi arabayı koyacağımız yere geldik. Hemen hazırlıklarımızı yapıp dikkatle dağı aşağı doğru indik ve avlağımıza vardık... Atışlarımıza başladık ve saat 5:30 da ilk vuruşları almaya başladık... Saat 7:30 a kadar gayet keyifli ve doyurucu bir av yaşadık. Sonra balık kesti ve saat 9 gibi sanırım yine karınları acıktı. Öğlene kadar müthiş balık çalıştı öğleden sonra ise balık yine durdu. Limitimizi doldurup keyifli avımızı sonlandırdık... Bolca resim aldım özellikle balık çektiğim kaşıkların resimlerini fikir vermek açısından zor şartlarda da olsa çektim. Böylece bana hangi kaşık sorusunu soran bütün arkadaşlarıma topluca cevap verme şansım oldu...

http://img41.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=20120602008.jpg

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 3 Haziran 2012
  2. Remmal38

Remmal38 Ahmet

Masallah Kubilay,

yine muhtesem bir av olmus.
    Ben gelene kadar bari bir kac Albalik kalsa......

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kubilay

Muhteşem avınızı tebrik ediyorum.

Aralarında bir tanede sudak yakalanmış.

Bence yaptığınız av olağanüstü ve imrenilesi.

devamını diliyorum.

Sevgimle kal

4. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

sen gelene kadar balık kalmicak benden söylemesi...

5. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

Kubilay bey, öncelikle avınız için tebrik ederiz. Ancak görülüyor ki, bir balıkla limiti aşmışsınız. Bundan sonraki avlarınızda buna dikkat ederseniz seviniriz. Rast gelsin...

2/2 nolu amatör balıkçılık tebliği

Üçüncü bölüm / İçsularda avlanabilecek türler ve zamanlar / Madde 12

(2) Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez. Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 10’u geçemez. Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır.

6. edaalican

edaalican SAMET

Favori Kamış:
    Cormoron
    Favori Makine:
    Remıxon TN400R
    En İyi Avı:
    Kırmızı benekli Alabalık 52cm
    Muhteşem bir av olmuş, tebrikler, rastgele....

7. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Teşekkürler Vedat baba, Sudakta karnı acıkmış olacak takıldı oltamıza... Güz<el sözlerin beni her zaman motive edecek :D

8. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Sayın moderatorum 3/2 tebliğe göre yaptım ben zaten avımı :D 2/2 nolu tebliğ bazen bu şekilde saçmalıyor işte. Eriyip biten ve güncelliğini yitiren tebliğin yerine şu an için BSGM'nin büyük oranda şekillendirdiği ve 1 Eylülden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni tebliğde bu tür karışıklıklar olmayacak... Tebliğin iki yıllık olması çok önemli umuyoruz iki yıllık bir tebliğ çıkacak ve güncelliğini yitirmeden yenisi gelecek... Sitemizdeki değerli üstadlarımız da güncel tebliğin eksiklerinin giderilmesi için var güçleriyle çalışıyorlar. İsimlerini ve fikirlerini başka platformlarda duymak beni ayrıca mutlu etti ve adresimin doğru adres olduğunu bana farkettirdi. Hepsine emeklerinden ötürü tek tek teşekkür ediyorum.

9. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

Kubilay bey,

sizin de belirttiğiniz gibi yeni tebliğ Eylül ayında yürürlüğe girecektir. 1 Eylül tarihine kadar 2/2 nolu tebliğ geçerlidir. Dolayısı ile bizi ilgilendiren 2/2 nolu tebliğdir ve biz bunu hiçbir şekilde alay konusu etmez, bu konu üzerine şaka da yapmayız. Yeni tebliğe 1 Eylül tarihinde bakarız. O zamana dek, sizi ciddiyete davet eder, bundan sonraki avlarınızda daha dikkatli davranmanız konusunda hassasiyetinizi rica ederiz.

Rast gelsin...

10. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Sayın moderatorum güzel raporumun altına yazdığınız sert mesajı algıladım. Bundan sonra da işlerliğini tamamen yitirmiş olan 2/2 ye sonuna kadar özen göstereceğime emin olunuz...

11. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

Kubilay bey, anlayışınız için teşekkür ederiz. Ancak 2/2 nolu tebliğin işlerliğini yitirdiğini söyleyerek üyelerimizi yanıltmayalım. 1 Eylül tarihine kadar uygulanacak olan 2/2 nolu tebliğdir. Asıl olan, şu anda 3/2 tebliğin yürürlükte olmadığı ve işlerliğinin bulunmadığıdır. Bu belki sizin kişisel görüşünüz olabilir ancak burada kişisel görüşlerle değil, yürürlükteki kanunlarla hareket ederiz. Bu nedenle, lütfen bu yorumlarınızı yeni tebliğ yayınlanana dek kendinizde saklı tutunuz, ki üyelerimizi yanılgıya sürüklemeyelim.

Teşekkürler.

12. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Tamam sayın moderatorum 3/2 den söz etmeyeceğim bile... Ama güzel bir tebliğ geliyor haberiniz olsun...

13. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Bu sefer daha bi coşmuş alalar, tebrikler daim olsun :)

14. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Çok teşekkür ediyorum raporda vermek istediğim coşkuyu hissedebildiğiniz için...