Yine Turna, Yine Alibeyköy :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Everalone tarafından paylaşıldı.

1. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Mermaid 4.20Cm Surf (AlbaStar)
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği
    Merhaba Arkadaşlar

Eşim ile fırsat buldukça balığa kaçmaya çalışıyoruz,
    bu aralar işler çok durgun, bu yüzden güzel hava yakaladığımızda her fırsatı balık ile değerlendirmeye çalışıyoruz

bu avımız ise biraz çetrefilli oldu
    sabah evden çıktığımızda baktık hava çok güzel hemen attık kendimizi baraja
    fakat teknesini alacağımız şaban abi mekanda değilmiş
    kıyıdan bir yarım saat kadar denedik fakat hiç vuruş alamadık ve ofisin yolunu tuttuk

saat 14:00 civarı şaban abi aradı ve tekne müsait isterseniz gelin diyince 15:00 civarı yine barajdaydık

balık tutabileceğimiz koya gelmemiz 1 saati buldu

ben kürek çekiyorum eşim kıyıları ve koyları yokluyor derken ilk vuruşumuzu aldık

balık geldi .... gitti .... geldii ... gittiii ... derken balık bir su üstü kurtulma çabası yaptı
    ayşegül ayrı bir heyecanda ben livara alabilecekmiyim filan derken kürekleri bırak livarı al
    balık tekneye kadar geldi ayşegüle göre küçük bana göre kocaman bir turna, kafası livara girdi diye düşünüp livarı kaldırınca sahte livara takıldı
    balık kendini kurtardı gitti :(

ilk balığın arkasından bakarken hemen iki oltaya sarılıp bir on dk orada at çek yaptık
    fakat sadece 30 -35 cm civarı bir turna geldi :( onu suya gönderip diğer koylara doğru kürek çekmeye başladım

2nci koya geldiğimizde yine ayşegülün sahteye sağlam bir takip geldi fakat salak turna boşa bir atak yaparak sahteyi ıskaladı suyun üstüne sağlam bir şaplak attı ve kayboldu suyun içinde :(
    10 - 15 dk da bu koyda şansımızı denedik baktık hareket yok daha önce senatör turnamızı aldığımız bölgeye doğru kürek çekmeye başladık

durmamıza yakın ayşegülün sahteye çok sağlam bir vuruş aldık
    ayşegül diyorki ibo bu seferki farklı bu çok büyük, tamam dedim heyecan yapma kürekleri düzgünce bırakıp hemen livarın başına geçtim (içimden umarım bu sefer kaçırmam balığı diyorum)

ayşegül çekiyor ama turna ısrarla gelmek istemiyor
    misinaya bakıyoruz çok uzak çek çek bitmiyor, umarız kaçmaz balık diyoruz derken tekneye iyice yaklaşan turna kurtulmak için videolarda izlediğimiz tepkisini veriyor suyun üstüne 35-40 cm civarı resmen uçtu
    fakat kurtulamadı ayşegül son bir gayret çekince livarla bir kucaklamışım balığı aha dedim bir senatör daha :)

turnayı sağ sağlim tekneye aldık almasına da, bu sefer daha büyük problem çıktı ortaya, karga burunu almayı unutmuşum..
    hadi karga burunu almadım, yanıma bıçak almayı nasıl unuturum
    balığın sırtındaki kancadan yutmuş turna balık resmen komple ağzında

teknede bulduğum çok büyük bir çengel gibi demir bir şeyi soktum ağzına ve 5 dk lık bir operasyon ile sahteyi çıkartabildim ağzından fakat sahtenin kuyruğu sizlere ömür :(

50 - 55 cm civarı güzel bir turnayı almış olduk

bu heyecanla 1 saat kadar daha at çek yapmamıza rağmen vuruş alamadık ve saat geç olunca geri dönüşe geçtik
    baraj çıkışında hayati abinin büfeye uğrayıp balığı tarttığımızda 1 kilo 300 gr geldi

şaban abiyle yarın sabaha sözleşerek ayrıldık, bakarsınız yarın akşam bir senatör raporu gelebilir

Şimdi sizi resimlerle baş başa bırakayım

Daha büyükleri sizlere gelsin, rastgele

2. MissEveralone

MissEveralone Ayşegül

Biraz adaletsiz oluyor böylede :( Sen kürek ben balık çekiyorum :)))

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ibrahim yengeye bir spin takim alman gerek :D 60lik makina ve fotograftan tahmin ettigim kadari ile 360cm civari gibi kamisla yorma yengeyi :)

Balik harika tebrikler. Alikoyacagin baliga böylesi durumda hic ugrasma kes sahte agzinda kalsin, rahmete erince rahat rahat cikartirsin

4. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Mermaid 4.20Cm Surf (AlbaStar)
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği
    Teşekkür ederiz Roy, bir dahaki istanbula gelişinde mutlaka görüşelim

sahteyi ağzında bırakmak hiç aklıma gelmedi (güzel tecrübeymiş) bir dahakine kesinlikle öyle yaparım

şu an oturmuş sahteleri hazır ediyoruz sabah 8 gibi avlakta olmayı planlıyoruz,

ayşegül oturmuş ojeyle balıklara göz çiziyor :)
    bende takımları ve takım çantasını hazırlıyorum

spin takım olayına da gelirsek
    remixon 2.10 luk spin kamış aldık 2 tane
    ama makinemiz yok banax sx4000 2 makine
    onlarında üzerine 50 şer metre ip misina sardık sanırım ip te remixon 0,30 19 kg çekerliydi

sanırım makine uymuyor kamışa seneyede 2 tane güzel makine alırız artık şimdilik bunlarla idare etmeye devam

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler yengeye. :D Turna avcılığında epey deneyim sahibi oldu maaşallah. :) Siz de bu gidişle kürek çekmekten çok geniş omuzlara sahip olacaksınız. Her açıdan faydalı bir spor. :) Bakarsınız kürek milli takımına girersiniz. :D

Şaka bi yana, güzel rapor için teşekkürler. Daha güzel avlar ikinize de nasip olsun. Bu günkü av için bol şans. :)

6. 2ncay

2ncay tuncay

En İyi Avı:
    13 kg sazan ve lüferler
    İbrahim bey merhaba aviniz daim olsun rica etsem avlak yeri soylemeseniz zira orada çok bohcaci var daha önce kurutturlar o barajı saygılar.