Av Ekibi: Ergin DEMİROĞLU, Hasan ÖZDEN, Müslim DEMİROĞLU Av mevkii: Derbent Barajı Av Saati : 8:30-13:30 Kullanılan malzemeler: Alabalık Hamuru, Mepss, Sahte Balık Değerli Dostlar bugün 3-4 ayrı ekip olarak derbentte gökala peşindeydik. Ben bizim araca özel raporu veriyorum. Sabah Hasan Abi'yi ve Biraderi alarak yola koyulduk. Avalağa vardığımızda Ahmet, Altay, Çetin ve Onur'un bulunduğu mevkiye geldiğimizde bize kucak açıp yanlarından yer verdiler. Sağolsunlar. Fakat biz gidene kadar kayda değer bir balık çırpıntısı alınamamıştı. Kötü habere rağmen çıkarıp takımlarımızı başladık atıp çekmeye ve şamandralarımızı kontrol etmeye. Bir ara maket balık ile 350-400 gr.'lık bir gökkuşağı alabalığını alabilmiştim. Bu bizim için umutların yeşermesini ifade ediyordu. Sonrasında balık yine naz ediyordu. Hasan Abi de birkaç vuruşla birlikte 1-2 balık almıştı ki. Bizim düztaban kamil geliverdi. Biliyorum ki o bensiz yapamaz ben onsuz. O yüzden bir kişilik daha yer açtık atışlara devam ettik. Sonra Kamil ile meşhur avlağımıza gidip sadece spinlerle bir yoklama yapalım diye düşündük. Gider gitmez sakinlik ve sessizliğin etkisi ile fotoğraflarda gördüğünüz yaklaşık 2 kg'lık balığı kalama sesi ve oynaşmalar eşliğinde kıyıya alabilmiştim. Avlağımızda uzun süre ses seda olmayınca son 1 kez daha avlak değiştirmeye karar verdik ve son avlağımıza da gidip yoklamalar çekmiştik. Fakat ne gelen vardı ne giden. Yerel avcıların maalesef ki 15-20 cm arasındaki balıkları alıp alıp livara doldurması canımızı biraz sıkmıştı. Umarım zamanla onlara da bu tür balıkların salıverilmesi gerektiğini aşılayacağız. Bazen saldığımız balıkları göstere göstere salıyoruz ve dikkatlerini çekmeye çalışıyoruz. Gün akşama olan programımdan ötürü erken sonlanmak zorunda kalmıştı. Diğer arkadaşlarım maalesef ki verimli bir gün geçirememiş olsa da benim açımdan keyifli bir pazar olmuştu. Herkese Rastgelsin, Sağlıcakla. Fotoğraflar: (Hasan Abi'nin Fotoğraf Makinasındakiler sonradan eklenecektir.) Maalesef cep telefonu çekimidir.
Balıklarınız trofe , muhabbetiniz daim olsun Ergin paşam. Gülen yüzün hiç solmasın. Düz taban diyorsun ama üzerine nur doğmuş, parlıyor ışıl-ışıl. Derbent'in gülü mübarek.
tebrikler kardeşim ,tatlı su raporları çok azalmıştıki güzel bir alabalık raporu görmek hoş oldu,limit altı balık konusu herherde aynı ,bilinçsizlik her tuttuğunu kovaya atmayı gerektiriyor ve maalesef böyle insanlar çok ama çok fazla ayrıca bu konudaki hassasiyetinden ötürüde seni tebrik ederim,kısmetin açık avların daim olsun
ergin abi tebrik ederim.memleketimden böyle güzel balıklar görünce eski günlerim geldi aklıma.costalda kefal ve sazana giderdim bende...
Sağol Abi, teşekkür ederim. Dahası ve niceleri sana rastgelsin. O kollarındaki fosfordan bir dahakine başına yapıştırıcam. Sonra TV'lere gönderecem mehdi geldi diye Çok teşekkür ederim. Dahası sana rastgelsin. Sağol Abi, teşekkür ederim. Devamı sana rastgelsin. Çok teşekkürler, Size de rastgelsin. Sağol Hocam, dahası ve cam gibileri sana da rastgelsin... Çok teşekkürler. Costalda henüz avlanmadım ama yakındır oralarda ben de avlanacağım. Fakat denizde...