1- Patlamış Mısır: Sazan için normal kaynatılmış mısırı bir çoğumuz denemiştir. Peki patlamış mısırı deneyen var mı? Evet! Bu yazıyı yazan şahıs denedi ve mükemmel sonucunu gördü. Patlamış mısırı direk iğneye takarsanız parçalanır ve iğneden düşer. Bunun için bir şişe/kavanoz içerisine anasonlu su ya da mısır yağı koyuyoruz. Avlağa gitmeden önce patlamış mısırları içine bırakıyoruz. Artık rahatça iğneye takıp atabilirsiniz. (Trofe tutarsanız payımı isterim) 2- Kuyruk Yağı: Bildiğimiz koyunun kuyruğunun yağıdır. Kokusundan mıdır yoksa tadından mıdır bilmem ama sazanın hayır diyemeyeceği bir yemdir. Sadece sazan için deneyin ve neticeyi görün derim. Başka da bir şey demem. 3- Vişneli Hamur: Ekmek içine ya da kendi yaptığımız hamura vişne konsantresini katıyoruz. Bu yem için sazanlar size duacı olacaktır. 4- Ayçiçeği Küpesi: Yemleme için birçok metot denedim. İçlerinde ayçiçeği küspesi gibisini görmedim. Yemleme için ayçiçeği küspesi varsa sorun yok demektir. 5- Sazanın İç Organları: Yakalayıp ta evde veya avlakta yediğiniz sazanların iç organlarını kesinlikle atmayın. Bu organlar da sazanlar için vazgeçilmez bir yem çeşididir. Yukarıda yazılan yem çeşitleri tarafımdan test edilip onaylanmıştır. Hepinize rasgele.
Hiç sazan tutmadım hatta tatlı suya olta dahi atmadım denk gelmedi hiç ama bu okuduklarımdan çıkarttığım bu sazan balığı ne bulsa yiyiyor.