Yönetime açık mektup

Konu, 'Genel Konular' kısmında mehmetcay tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ozan

ozan Ozan

selam arkadaşlar. gidenlerden birisi olarak açık açık yazmak istiyorum. hoşçakalın mesajımı yazarken Sennurla konuştuk ve dedimki bu ortam artık beni yoruyor. bir gün mutlaka yeniden yazacağım ama önce şu yıpranmış halimi bi toparlayayım dedim.
    öncelikle şunu söylemek istiyorum ne kimseye küfrettim, ne içip sapıttım nede bir gün önce hafiften takıştığım birisinin peşine düştüm. hatta aynı gün başka bir konuda çok samimi ortamlarımız oldu. mesela izmirden cem arkadaşımızla bir gün önce nerdeyse kafa göz yaracaktık (yada öyle görünüyordu dışarıdan bakınca) ama ertesi gün ben ceme kuzu takımı tarif ediyordum hatta gece gidip bodrumdan takım getirip fotoğraf gönderdim. özetle söylemek gerekirse seviyeli olan hiç bir şey beni kırmadı.
    ama öyle bişey varki hakikaten beni deli etti adam çıktı "ben xx ile balık tutuyorum sen ne yaparsın bilemem. ne yapacağını söylerdim ama senin istemen lazım dedi" . yani biyerine s..k demeye çalışıyo. işte bu çok zoruma gitti Sennura mesaj attım "bunu izlediğini düşünüyorum ve buna izin vermene anlam veremiyorum dedim". Benim aile gibi gördüğüm bu ortamda seviye buraya düşmüş olamaz dedim. ama sennurla konuştuğumda mesajımı bile sonradan gördüğünü konuyu zaten izlemediğini gördüm (günahını almışım boşu boşuna).
    ve dedim kendimi bi dinleyeyim hakikaten buna değermi. ben bu siteye bildiğim kadarını anlatmaya paylaşmaya öğrenmeye geldim. kimseye hava atmaya kimseyi kırmaya değil.

elimdeki kamış albastar international basit bir karbon kamış 2.70 boyunda makinam sıradan bişey. ama bilirim olta atmayı balık tutmayı. balığı shimano surf makinalar 5 m lik kamışlar tutmaz. balığı teknik tutar , hava tutar, yem tutar. bunlarıda bilirim denize çıkarken neyle döneceğimi çoğu kere söylerim. bunları niye anlatıyorum. olta atmayı bilmeyen bir adamın elinde surf kamış var diye bana makinayı g.... s.....k diyemez. dememeli. derse ayıp olur. beni kırar. önemli mi benim kırılmam sizin için bilemem. ama benim için önemli. sonrada ne kadar iyi balıkçı olduğunu anlatmak için uluslararası sitelerde teknik tartıştığından bahsediyo. ne diyeyim 10 sene her dersini ingilizce okumuş 11 senelik ingilizce öğretmeniyim ve AB proje birimindeyim akşama kadar işim uluslararası. nedir onlar çokmu iyi bilirler. bunumu söyler bana arkadaşım yoksa ingilizce bilirim diyerek benimi ezer. amaç haklı çıkmak bilmediği bir konuda bile.

mesela ne güzel atışmalarımız var. mesela aytekin abiyle bi yerde hafif kapıştık tam hoşça kal mesajının öncesine denk geldi. özel mesaj atmış eğer benimle olan mesajlaşmadansa üzülürüm diye. böylesine ince nazik durumlarımızda var. bunu görünce gene bir aileyiz diyorum.

artık bir karar verdim hakikaten bilgiye ihtiyacı olana kısaca fikrimi söyleyip çekileceğim. beğenirse kullanır yok beğenmez onun bileceği iş. ve asla terbiyesiz bir adama 2. mesajı yazmayacağım. yada aradığınız bilginin bende olduğunu düşünüyorsanız özel mesaj atın cevap yazarım. ve şunuda ilave edeyim bugüne kadar yazdığım herşey bizzat tecrübe ettiğim şeylerdir. kimseye 200 m ye olta atarım diyemem benim kamışla 80 m anca gidiyo bu meret.

hepinizi seviyorum kendinize iyi bakın.

Son düzenleme: 20 Mart 2009
  2. mehmetcay

mehmetcay

Merhaba Sennur hn.

Öncelikle hoş sohbetten dolayı bende size teşekkürlerimi sunarım.

Yazınızı noktası,virgülüne kadar okudum, Sizinde müzdarip olduğunuz çok konu olduğu anlaşılıyor. Üyelerin tüm talepleri bir noktada toplandığında bireylerin bir sorunu Yöneticinin Bin sorunu oluyor, İşte bu noktada bireylere çok iş düşmekte, Tartışma şeklimizi sorgulamalıyız ve gerekli düzeltmeleri kendimiz yapmalıyız yada en azından gayret etmeliyiz.

Bende bellli bir süreçte bu forumlarda bulunmaktayım kendimce bir deneyimim var, Bu deneyimde şuna dikkat etmişimdir. Forumlarda olan üyeler tüm forumları ele alırsak ve dikkat edersek HEP AYNI KİŞİLER ve bu aynı kişiler bir dönem sonra kısır tartışmalara girmekte ve bunun ceremesini Forumları dışardan takip edenler çekmekte. Artık kısır tartışmaları bir kenara bırakmalı bu dışarıdan takip eden CEVHER leri bünyeye katıp yep yeni bir solukla devam edilmeli.

not: uzun yazmıştım bir hatada hepsi uçtu,kusura bakmayınız.

3. mehmetcay

mehmetcay

Merhaba Ozan

Sizin yazıyı okuyunca tebessüm ettim ve inanın çok haklı bir sebeple.

Bir zamanlar, birisi, bir yerde, bir balık yakaladı. Bu balıkta LEVREK'ti ve bu kişinin raporuna denk geldim. Sevinçle resimlemiş, raporlamış taktir görmek bence hakkı, Evet taktirler gördü ama biri çıktı demezmi
    "o takımlarla olmaz bu iş" neymiş takımların sıkıntısı ALBA'nın 25,30tl'lik kamışı ve o ayarda makinası ile LEVREK almış. Ama ustaya sorarsan o takımlarla olmazzz. İşte bu konuda insanlar artniyet arar başka bir konu olamaz.

Tüm bunlar gerçi kişisel konular, Bizlerin derdi ise bireylerde bir topluluk oluşması, Yolda gördüğümüzde selam vereceğimiz, sevip, sayacağımız dostlarımı, arkadaşlarımızın artması olmalı asıl önemlisi gelecek, geleceğe bir şeyler taşımalıyım, buda İYİLİK, GÜZELLİK olmalı gerisi laf olmalı.

Sizin yazınız bana bir şey anımsattı, Bazı markaların öyle hamasi duygularla savunucuları varki insanın aklına farklı şeyler gelmesine sebep oluyorlar.

ilk fırsatta bende 20tl'lik kamış, 20 tl'lik makina alıp yakaladığım balıkları burada raporluyacağım. Balığı malzeme değil, Deniz kenarında olta atan yakalar.

4. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    güzel ve elit bir tartışma olmuş
    son zamanlarda sitede paylaşım sayısında azalma olduğu doğrudur
    ama çevrimiçi sayısı olarak çok iyi durumda buda sitenin kalitesini gösteriyor

üye sayısının 25.000 olduğunu söyleyen sitede çevrimiçi değişik zamanlarda baktığımda 80-150 arası üye sayısı 4500 olan sitede 300-500

balık avı nette bu rakam 600-800
    çok şeyin hızla bozulduğu bir toplumda yaşıyoruz deve misali neremiz düzgün diye sormak lazım benmerkezci ego seviyesi yüksek kirliliği hergün artan bir toplumda ne kadar masum ilkeli dürüst kalınabilir bilmiyorum ama son zamanlarda hiç bişey yazmasamda takipçisi olduğum bu sitede toplum ortalamasının çok üzerinde bir kalite yakalandığını düşünüyorum
    elbette burası bir işyeri değil kimsede maaş almıyor herkes elinden geldiği kadar bişeyler yapıyor amatörce olarak
    Bir futbol maçında hakem 100 düdük çalmış bunun 3-5 i hatalı ve sonucuda değiştirmemiş bu hakem iyidir bence yanlış tek kararın üstüne gidip oraya odaklanır ve işe egolarınızıda katarsanız sadece bu sitede değil hayatta ve yaşamınızdada sizi güzel günler beklemeyecektir
    sağlıcakla mutlu kalın

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Site yönetiminin tutum ve davranışlarını az-çok bizlerde takip ediyoruz. Kime ne haksızlık yapmışlar bile-isteye? Allah aşkına biri çıksın söylesin, bana yönetim tarafından kasten şu, şu haksızlıklar yapıldı desin? Mesela Mehmet bey siz banlanmanıza sebep olan konuyu izah eder misiniz, bir bakalım size hangi haksızlık yapılmış daha önce? :rolleyes:

Yönetimi yönetime şikâyet etmek de neyin nesi?Bir düşünelim lütfen bu çağrımız, huzursuzluk oluşturmaktan başka neye yarıyor.? Üyelerimiz arasında zaman-zaman gerçekleşen tansiyon yükselmelerinin oluşturduğu kirliliği site ortamının zaafı olarak görmek yanlış değil mi sizce de? :eek:

Yönetimdeki arkadaşlarımız pırıl-pırıl genç insanlardan oluşuyor. Bu site hala ayakta ise bunda en büyük pay sahibi site yöneticilerimizdir. Yönetimimizin site ortamına yansıtmış oldukları tutum ve anlayışlar, onların ilkeli, dürüst, haklıdan taraf, iyi niyetli, yargısız infazdan uzak, sevgi dolu oluşlarının delilinden başka bir şeyler değil. Onların hangi zorluk ve sıkıntılarla hangi özverilerle bu ortamı bizlere sunmuş olduklarını lütfen anlamaya çalışalım. Bunu görmezden gelmek en hafif değimiyle hak bilmezliktir. ;)

Bu ortamda herkes biricik, herkes özeldir, hiç kimse koyun gibi sayı-adet olarak görülmemiştir. Ne önceden, ne de şimdi.

Sitemiz özgür bir platform, sevgi ve saygı çerçevesinde, kişilik haklarını ihlal etmeden tartışılabilecek bu içerikte paylaşım yapılabilecek bir ortam. Daha önce de böyle idi, elan da böyle.

Okuldan aldığımız nasip ile ortaya koyageldiğimiz tavır bağdaşmıyorsa, bunda bir çelişki var demektir ve kusura bakılmasın ben bu çelişkinin kaynağını kişiler olarak kendimizde aramamız gerektiğini düşünüyorum, okulda değil. Bu tavrımız, bir ölçüde kendimiz için özeleştiri olur. Bu tavır, kafalarımızın bulanıklığını izale etme şansını da verir bizlere.

“Kol kırılır, yen içinde kalır” doğru, ancak, ya baş düşerse? Şayet orta yerde yangın varsa, bu yangına su ile gidilir, körükle değil. ;)

Selamlarımla… :)

6. mehmetcay

mehmetcay

Nuri bey Merhaba

Benim maksadım Üzüm yemek ve bağı gelecek nesiller için korumak, Bağcı dövmek değil ( Dövmek ne berbat kelimedir ) Siz olayı farklı algılamışsınız, Burada asıl yönetim değil Geneldir kast edilen ama bir yerden başlanmalı diye yola çıkınca ilk başlık yönetim olması gayet doğaldır, Asıl ilk mesajın ana temasını kimse irdelemedi. İrdelenmesi gereken nokta üstüne basa, basa ifade etmek isterim admin, mod, süper mod herne dersek diyelim bu arkadaşlarımızın asli görevi tahakküm değildir, olamazda ayrıca admin mod ünvanı elde etmiş arkadaşlar bu vazifelerini gönüllü olarak yaparlar ve o siteyi temsil ederler, Hal böyle iken neden başka sitede zamanlarını geçirirler anlamak zor. Diyor bu konuyu kapatıyorum.

Yönetimi, yönetime şikayet etmedim aslında ortada şikayette yok, ben sadece bir dost gözüyle sitemimi ifade ettim. Olay şikayet olsaydı özelden yazardım iş biterdi ama asıl mevzu askıda kalır kimse ellemeden bu süreç sürer giderdi.
    Açık olmakta fayda görmekteyim, kapalı kapı arkasında görüş olmaz, açık ,açık olaylar yazılır ve irdelenir. Şu an bizim yapmış olduğumuz gibi. Açıktan, seviyeli yazışmalarla hem olaylar anlatılır, hemde zihinlerde ki ACABALAR soru şeklinde kalmaz, çözüm bulur.

Size yeri gelmişken söylemek isterim, Bu başlık altında “görüntüleme” ile “cevap” ların adedide bakarsak asıl sorunu görmüş oluruz, Şöyleki. “çözüme katkımız yok” sadece okuyup geçiyor ve ancak olta sallarken “şu şöyle, bu böyle” diye geçiştiriyorum. Asıl konuşma yeri şimdidir, Şimdi değilse ne zamandır ??

Yapıcı eleştiri yapman muhalifler her zaman olayların akışına fayda sağlamışlardır. Yoksa kişilerin, kurumların kötü zamanlarında atıp,tutmak en kolaycı yaklaşımdır. İşte şimdi benim yaptığımda bu “yapıcı eleştiri” Bundan ötesi düşünülmemeli. Sayı olayı çok farklıdır, Şu yaşadığımız bazı platformlarda olduğu gibi kelle sayısı, adet + saygınlık hesabı yapanların olduğuna dikkat çekmektir ve bu yanlış şekli düşünen varsa bir an evvel bu yanlıştan dönmelidir maksadı.

Tabiî ki benim de hatalarım olacak ve hepinizden fazladır. Bunu çok samimi olarak söylüyorum.
    Okul dememdeki kasıt zaten okuldadır hata değildir, bunu böyle anlıyana tek diyeceğim ifade edememişim dir, Yine benim hatamdır, kusura bakımlıya.

Nuri bey kusura bakmazsanız “ kol kırılır, yen içinde kalır” deyişi pek hoşuma gitmez, “Kol kırılmışsa bir an evvel tedavi edilmeli, kangrene dönmeden” yine belirtmem gerek Buralar olmazsa vay ki vay amatör balıkçılığımızın geleceğine.

Hep beraber, hep iyiye, hep güzele EL, ELE.

SAYGIM VE SEVGİMLE

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Mehmet bey, müsaadeniz olur ise yönetimle ilgili bir iki cümle ile, kapadığınızı saydığınız noktada konuyu açmak istiyorum.

Sizin ifadelerinizle “gönüllü olarak” yapılan bir eylemin ille de sitemiz ortamında kalması, başka sitelerde paylaşım yapılmaması gerekmiyor ki? Bunun anlaşılmayacak yahut yadırganacak bir şey olduğunu zannetmiyorum. Ve aksine böyle bir şeyin vuku bulmuş olması bizi bu kadar rahatsız etmemeli diye düşünüyorum. Sonuçta, yönetimdeki bir arkadaşımız bu sitenin asli unsurlarından biridir. Başka platformlarda yönetici konumunda olup ta bizim forumunuzda da üyelik durumunu devam ettiren birkaç arkadaşımız mevcut. Bundan hem ilgili üyelerimiz sıkıntı duymuyor, hem mevcut yönetimimiz. Sıkıntı olması şöyle dursun pek çok ta faydası var. Ayrıca bu durum gurur verici olarak ta görülebilir zannımca. Böylelikle platformlar arasında diyalog ve kaynaşma gerçekleştiği gibi, amatör balıkçılık anlayışımızın daha geniş ortamlarda karşılık bulması da sağlanmış olur. Amatörlük ve gelecek nesiller adına ortak bir ses dile gelir böylece. ;)

Gözü dışarıda bir yönetici bu ortamda olamaz zaten. Daha doğrusu “yönetici” değildir o ve içimizde de yeri yoktur. Hele tahakküm kuran yahut kurmak isteyen bir yönetici arkadaşımız asla olamaz. :eek: :rolleyes: Bu cümleden olarak, ilk sorumun cevabını ısrarla istiyorum Mehmet bey. Evet, kim ne maksatla sizi banladı ise lütfen bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Şu an ki yönetimden şahsınıza karşı yapılan bir haksızlık varsa, söz veriyorum bu platformu bırakacağım. Zira ortada bir haksızlık varsa, ikinci ve hatta birçok kere yapılma ihtimali de vardır. Kendime olan saygımdan dolayı bu ortamı paylaşmaya devam edemem. Bu ifadelerim, sizin “yapıcı eleştiri” yaptığınıza ve “bir dost gözüyle siteminizi ifade ettiğinize” olan güvenimdendir. ;) Vereceğiniz cevapla bu güvenimi devam ettirmek isterim. Böylelikle de “acaba”larımdan da kurtulmak isterim. ;) :rolleyes:

Selamlarımla… :)

8. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili arkadaşlar,fazla karamsar olmamıza gerek yok,:):):)
    Bende, sizin aranızda üç aydan beri beraberim,
    Burada olmaktan çok memnunum, buraya gelmemin
    nedenleri ise, Deniz ve balık avcılığı konusunda, benimle
    aynı hobiyi paylaşan arkadaşlarla tanışmak, onların bilgi
    tecrübelerinden faydalanmak, kendi yapmış olduğum avlarımı
    onlarla paylaşmak, sevgi ve saygı içersinde kalıcı dostluklar
    edinmek içindi.
    Ben şahsen kendi adıma burada olmaktan mutluyum,
    Ama, Deniz, balık ve balıkçılık konularında, daha fazla
    bilgi alışverişinde bulunmamız gerekli, birde usuller ve uygulamalar
    hakkında her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır diyerek, onları
    tenkit etmek ve hatalarını aramak yerine o şekilde kabul etmemiz,
    buradaki balık avı yapan arkadaşlarımızla daha fazla ilgilenmemiz,
    kesinlikle ön yargılı davranmamamız lazım,burada sevdiğimiz
    amatör balıkçılık sitemizde, birbirimize göstereceğimiz, ilgi ve alaka,
    sitemizde geçireceğimiz vakitlerde, çok huzurlu ve çok mutlu
    olmamızı sağlayacaktır, birde şunu söylemek istiyorum,
    çok iyi tanımadığımız kişiler hakkında, başkalarının lafları ile
    yönlenmemizin çok yanlış olduğuna inanıyorum,
    Sizlerle olmaktan çok mutluyum, zamanla sizlerle beraber olup
    çok güzel dostluklar oluşturacağımıza inanıyorum,
    Hoşçakalın, sevgili amatör balıkçı arkadaşlarım.:):):)

9. mehmetcay

mehmetcay

Nuri bey

Yukarıda işaretli kısımdaki çok samimi duygularınız olduğuna eminim, Sizin sormuş olduğunuz husus yaklaşık bir yıl kadar önceki bir durumdur ve söz konusu kişiler şu an yoktur, Hatta o zamanlar formun bir üyesi vardı. Yaklaşık bir kaç hafta yazılarını takip ettim ve çok fena sıkıldım, resmen kişilerle dalga geçer tarzı var idi ve o zamanlar bir bayan vardı şimdi adı,nicki neydi diye sorsanız hatırlamam bile o bayan bazen inceden gönderme yapardı şimdi bakıyorum onlarda yok, Benimde üyelik iptali o zamanlara denk geliyor profesyonel balıkçılıktan geçinip amatörlere resimler sunan biriydi konu galiba, bende müdail oldum ve hiçbit yazı,uyarı gelmeden BAN..

Şimdi gülümsüyerek yazıyorum bu satırları, öylesi bir anı oldu. Çok önemli değil asıl anlatmak istediğim ben değilimki. Yarın tüm amatörbalıkçılık sorunları halledileceğini bilim ben bugünden forumlardan uzak kalmaya razı gelirim.

Benim çok önem verdiğim aidiyet ise bambaşka bir konudur. Yöneticiler asli unsurlardır doğru Sevk ve idareye bakarlar doğru, Yanlış olan buralar forum Yönetici kimi yönetecek diye sormak lazım. Yada yöneten, yönetilen diye konuyu ele alırsak paylaşmak nerde kaldı? Bunlar derinliğine inildikçe bitmez konular olur, Bizim ise tek derdimiz var OLTACILIK HOBİ'miz. Temin aidiyet derken özellikle şuna dikkat çekmek için dedim. Forumlarda gözlem yapan admin veya mod arkadaşların en önemli vazifesi foruma hakim olmaktır, hakim olmak içinde uzun vakitler harcamak yada harcayacak arkadaşların bu görevleri yapması gerekir. Kişilere, konulara vakıf olması içinde TEK BİR YERE odaklanması şarttır. Nasılki bizlerin bir mesleği var 10 mesleğimiz olmadığı gibi.
    Bu düşünce kimseyi bağlamaz benim açımdam olayı böyle mülaza ediyorum.

Sizin için şunu söylemek isterim, Bu yazıları yazmamın tek gayesi birlik ve beraberlik yolunda pürüzler varsa halledilsindir, kimse benim bir yazım sebebiyle muhakemesini yapıp ben bu platformdan giderim derse O vakin anlarımki ben duygu ve düşüncelerimi anlatma özürlüymüşüm.

Saygılarımı sunarım.

10. mehmetcay

mehmetcay

Burada bu yazışmalara bir nokta koymak isterim. Sebebide Sennur hanımın yeni bir yapılanma sürecine girdik demesidir.

Yeni yapılanma sürecini zevkle baklemekteyiz, Bu arada elimizden gelen bir konu mevzu bais olursada açıkça elimizden geleni yapaya hazır olduğumu beyan ederim.

Tüm hakkı geçenler haklarını helal etsin, İnşalah kimseyi incitmemişizdir.

Saygım ve sevgimle.

11. amatörötesi

amatörötesi

Favori Kamış:
    2 kamış 2 makina detaylara girmeyelim
    En İyi Avı:
    Kocaman kocaman istavritler
    Oltalarınız ve sofralarınız bereketli olsun.

Son düzenleme: 20 Mart 2009
  12. mehmetcay

mehmetcay

Merhaba Kerem

Niyet halis olunca anlatımda net çıkmış...

Sadece bir noktaya katılmıyorum. O da şu. Balık yokki ne yazayım değil yazmak için tam zamanı, şimdi yazmazsak ileride olmayan, nesli tükenmeye yüz tutmuş balığı nasıl yakalıyacağı?

Benim düşünceme göre esas şimdi yazmak lazım, bilinçlenme adına ne varsa, uyarma adına ne varsa tek ses, tek yürek olmalıyızki bizden sonra gelenler "balık yokki ne yazayım " desinler bizlerin torunlarıda alsınlar ellerine kamışlarını, gitsinler sahillere elde içki,sigara olmadanda göstersinler modern balıkçılık nasıl yapılır diye.

Şimdi beni ben yapan bir cümle varki, neyse ileride daha çok yazışırız.

13. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    sevgili mehmet abi,konuyu açıldıgından berri dikkatle takip ediyorum ve ben de katılmak istedim. iyi kamış,iyi makina bir yere kadar.ben 26 yıldır tekne üzerinden ve karadan bu hobiyle ugraşmaktayım ve envayi çeşit avlarım oldu ve deneyimlerim bana ögrettiki,sen istedigin kadar usta ol,malzemen çok kaliteli olsun,her türlü ekipmanın olsun,kısmetinde yoksa olmuyor balık işi birazda şans işi.size yaşadıgım bir deneyimi anlatmak isterim.2008 agustos ayı cankurtaran açıkları,teke ile eşkina avındayız,takım 0.26 beden köstek igne 2 numara mustad, gece bir vuruş,dedim bu ne 2 dakika mücadele balık igneyi açtı gitti.ve seneler önce cankurtaranda batık üstündeyim,acemiyim,takım 0.10 misina,igne sinek,en dandiginden şeytan oltası ve o takımla 1.850 gram balta başı çıkardım,şaka gibi ama oluyor işte. açtıgın bu seviyeli konu için teşekkür ederim,eminimki okuyan herkes birşeyler çıkaracaktır kendi adına:)

14. bassiptar

bassiptar taner

Favori Kamış:
    sportex 3,60
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    mırmır1,250 kg.Eşkine 2 kg
    Çorbada bizim de tuzumuz olsun,

Bu foruma 04/05/2006 yılıdndan beri giriyorum.
    Amatör balıkçılık adına faydalanabileceğim bir çok site içerisinde bence seviyeli ve amatör ruhuyla paylaşım yapılan bir mekanı olarak gördüm burayı, her gün girip bakmadan edemem.

Balık merakım ve bu işe gönül vermiş olmam sebebiyle ilgimi çeken konularda ve çok kızdığım hususlarda aynı fikirde olduğum bir çok arkadaş ile tanışma fırsatım oldu burada..

Çok yorum yapmam alışık değilim. Arkadaşlarım ile yaptığımız avlardan örnekler sergiledik kendi bildiğimiz ve becerdiklerimizle.. Mustafa abiden, suat reisten, namıktan ve bir çok arkadaştan ve abiden hatta kardeşlerimizden neler öğrendik neler..

Siyasi görüşü ne olursa olsun ortak müşterek olan balık avı hobisinde bir araya gelmiş vatanını ve doğayı seven insanlarla paylaşımda bulunmak ne kadar mutluluk verici bir duygudur hepiniz bilirsiniz..

Ancak son dönemlerde bir eleştiri furyasıdır gidiyor.. Amatör bir ruhla balık avlayan kişilerin kendi vicdanları ile ve zekaları ile yaptıkları avlar içerisinde sirkülere uymayan kısımlar olabilir. Adamın niyetine bakalım önce. Denizi ve canlıları seven bir avcı mıdır yoksa katliam meraklısı bir sadistmidir?

Veya sirküleri ezberlemek zorunda olmadığına inanan doğa tutkunu birimidir.?

bütün bunların hiç bir önemi yok . Yaşadığım için söylüyorum Yönetim tarafından üzerime gelindiği için söylüyorum ..

Bir avdan örnekler vermişim yorumlar trofe tebriği .. adam gelmiş resimdeki balıklar içerisnde alttaki bir ispari için -bu sirkülere uygun değil dikkat edin.. diyor..

hakaret içermeyen bir üslupla eleştiri hobisi??? olan kişilere bir gönderme yaptığımızda forumun şen cici kızı geldi bizi azarladı..

Kendisine verdiğimiz cevaba da bir yorum getirmedi..

Olumlu ve samimi eleştirilere kulak verir ve teşekkür ederiz.. Şimdi hatırlamıyorum bir abimiz sigara ile resim eklemeyin kötü örnek oluyor demişti. Çok haklı buldum kendisini ve hata ettiğimi anladım o abimize candan teşekkür ederim. Yine bir abimiz -"biliyorum dikkat ediyorsun ama bana bu balıklar biraz küçük geldi" dedi resim yanıltmış abi seni onlar en küçüğü 400 gr lık balık dediğimde -"tebrik ederim afiyet olsun daha iyi avlar dileğiyle " diye mukabele etti. bu adama ne diyebilirimki ben?

Oysa diğer yorumlara baklıyorum bilmiş ve deniz ürünleri profesörü edasıyla -"ıı ıh olmamış... sirkülere baktınız mı ? falan.. diye abuk subuk yorumlar.

ve bu tipleri destekleyen başka tipler..

E bizde sadece seyredenlerden olduk. Bir resim eklemeye korkar olduk. :)

Ama bakmadan da geçemiyorum bu foruma..

samimi bütün av arkadaşlarıma, paylaşmayı,doğayı, denizi ve balığı seven tüm üyelerimize selam ederim..

15. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mehmet
    Levrek avı peşinde nerdeyse 1 aydır forumlardan uzağım.AZ evvel yaşadığım Sivrice Bölgesine döndüm.
    Etkin olamadığım süre icersinde seninkine benzer sebeplerden dolayı bazı forumlardan üyeliğim silindi bazılarında ise normal üye konumuna indirildim.
    Şunu kesinlikle bilki,Balıkavı net forumu ANA forumdur,sair forumlar buradan doğmuştur.
    Kurucuları ise pırıl,pırıl gencecik insanlardır.Sennur hanım ve Murat kardeşim en azından sair forumlarda sergilenen diktatorya veya vefasızlık gibi insanı kahreden,üzen neredeyse balık avı olgusuna küstüren tutumlardan sıyrılmış,saf amatör balıkcılık olgusuna gönülden sahip cıkmayı ilke edinmiş insanlardır.
    Bu yazım sondan bir evvelki yazımdır.Yarın daha kapsamlı bir yazı ile forumumuzda etkinlik süremi sona erdireceğim.Bunun kendime has sebepleri vardır.Asla sebep bu forumla ilgili değildir.
    62 yaşındayım artık üzülmeyi kaldıramıyorum.Maalesef neredeyse yurdumuzun coğunu sarmış vefasızlık,saygısızlık,büyüğe saygı eksikliği,kıskanclık gibi kötü hasletler,sonunda beni bitme noktasına getirmiştir.
    52 senelik amatör oltacıyım.Yüzlerce hakiki doğa dostu,amatör balıkcı yetiştirdim.Son yazımda bu durumumu belgeleyen bir resimli yazıyıda yollayacağım.
    Forumunuza sahip cıkın.Bilinki sair forumlarda herşeye rağmen aradığınız huzuru bulamazsınız.
    Sevgiyle kalınız

16. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Taner,

Aşağıdaki linkte sana yazmış olduğum mesaj bulunmakta. Dilersen bir kez daha oku. Kendi adıma seni azarladığımı düşünmüyorum ama böyle hissettirdiysem özür dilerim. Ancak hala üslubunun sert olduğu kanaatindeyim ve gerçekte bu denli sert bir üslubun yoksa, kendini bizlere yanlış aksettirdiğini, bir kez daha söylemek isterim.

Örneğin bu son mesajında ;

"hakaret içermeyen bir üslupla eleştiri hobisi??? olan kişiler"
    (Herkesi aynı kefeye koymak yanlış olur. Zaten gerçekte böyle olup olmadığını bilme olasılığımız da yok. Önyargı iyi bir şey değildir.)

""ıı ıh olmamış... sirkülere baktınız mı ? falan.. diye abuk subuk yorumlar."
    (O insanların balık tutmaktan öte bir amacı olabileceğini de düşünmek gerekmez mi? İnsanların yazdıklarına iyi ya da kötü olsun, "abuk subuk" diyerek, saygı duymazsan, insanlar sana nasıl saygı duyacaklar?)

"ve bu tipleri destekleyen başka tipler"
    ("Tipler" tanımlaması uygun düşmüş mü? Bir de sen değerlendir derim.)

Lütfen bu yazdıklarımı da yanlış anlama. Konuna yazdığım mesajı bir yönetici olarak değil, arkadaş olarak yazmıştım. Şimdi yazdıklarımı da aynı şekilde yazıyorum. Sen beni, ben seni uyarmazsak, nasıl doğruyu bulacağız?

Bahse konu mesajım da aşağıdadır;

http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=511819&postcount=30

Senden ricam, bu denli alıngan olmamandır. Daha önceki bir mesajımda da bahsettiğim üzere, burada her yerden ve her kültürden insan bulunmakta. Her an farklı bir eleştiri ile karşılaşma olasılığın var. Bu senin olduğu kadar, hepimizin de karşılaşabileceği bir durum. "Forumun cici kızı" seni kafasında mimlememiş ama sen O'nu mimlemişsin, üzüldüm... Oysa ben yazıştığım hemen hiç kimsenin profiline bakarak mesaj yazmam. Paylaşımın içeriğidir ilgilendiğim, şahıslar değil. Burada belki tartışırız ama beş dakika sonra başka bir konuda övücü mesajlar yazabilirim ya da şakalaşabilirim. Bunca zamandır takip ettin madem, keşke bunları da gözlemleseydin, belki o zaman bu anlattıklarını kafanda kendin çözmüş olurdun.

Konunda yazmış olduğun mesajına cevap vermemiş olmama gelince. Sen zaten yeterince açıklama yapmışsın. Benim için de, yazan arkadaşlar için de yeterli bir mesajdı. Ben de, açıklama yapmış olduğun için, üslubun o mesajında da sert olmasına rağmen, konun polemik konusu haline gelmesin diye bir şey yazmadım. Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış. Keşke bunları daha önce dile getirseydin. Eminim birlikte, bundan daha güzel bir sonuç elde edebilirdik. Bana göre geç kalmış da sayılmayız ama takdir senindir.

Son düzenleme: 21 Mart 2009
  17. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Vedat ağabey,

Daha önceki bir mesajında durumunu öne sürerek, üyeliğini silebileceğimizi bildirmiştin. Bununla ilgili olarak, bizim için herhangi bir sorun teşkil etmediğini arkadaşlarıma söylemiş ve sana o an için ulaşamayacağımdan, iletmelerini rica etmiştim. Sanırım iletilmiş de. Buna rağmen "son yazım" dersen, bu senin takdirindir, saygı duyarız. Ancak buna gerek olmadığını da bir kez daha buradan açıkça belirtmiş olayım. Senin gibi değerli ve bilgi aktran bir büyüğümüzün, aramızda olmaması hepimizi çok üzer. Ancak, şayet kararlı isen (ki umarım değilsindir) irtibatımızı koparmayacağımız da aşikardır. Senin gibi, baba mahiyetinde bir "üstad", benim gibi, kızın (Beni kendi kızının yerine koyman her zaman gönlümü okşamıştır) mahiyetinde bir "cadı kız" oldukça da, kopmamız pek mümkün değildir. Site dışında yine o tatlı çekişmelerimizi yaşayacağız. :) Yine de gönlüm, gitmemenden yanadır bilesin. Ellerinden öperim.

Not: Site ve bizler hakkındaki iyi düşüncelerini belirttiğin nazik mesajın için çok teşekkür ederiz. Sevgimle...

18. amatörötesi

amatörötesi

Favori Kamış:
    2 kamış 2 makina detaylara girmeyelim
    En İyi Avı:
    Kocaman kocaman istavritler
    Aslında dün akşam yazdıklarım "Oltalarınız ve sofralarınız bereketli olsun" cümlesinden daha fazlasıydı, ancak daha sonra kendi kendime değerlendirince silmeyi uygun gördüm.

netice şuna varıyor anlaşılan, "İnsan on düşünüp bir konuşmalı"

Eleştiriler her zaman olacaktır, hatta çekememezlik, altta kalmamazlık vb. davranışlar bilerek veya bilmeyerek sergilenecektir. Bu sade, bizim forumumuza ait bir durum değildir. İnsanoğlu biraraya geldiği her ortamda ortaya rekabet girdiği anda bu durumların yaşanması gayet normaldir.

önemli olan Forum gibi paylaşım esaslı ortamlara girildiğinde üye veya ziyaretçilerin kendisine şu iki soruyu sormasıdır.

- Forum nedir?
    - Forum hangi ortamlarla rkarıştırılmamalıdır?

herkesin bunlara vereceği cevapları vardır. ve davranışları bu cevaplara göre şekilllendiğinde de aldığı tepkiler buna göre olacaktır.

Sevgili mehmetçay dün akşam yazdığım "balık yok yi ne yazayım" cümlesini yakalamış ben silmeden önce.

haklısın, aslında sadece tuttuğumuz ya da tutamadığımız balıkları değil, kaybettiğimiz su kaynakları ve balıkları konuşmanın tam zamanı.

Örneğin ben de şu anda bir araştırma içindeyim.

tarih 23 Nisan 2007, Yenikapı - Mudanya (Bursa) feribot seferlerinin başlamasından beri Mudanya kıyılarında zaten az olan kıyıdan balık alma şansımız ilginçtir ki %0 oldu. Gerçekten etkisi var mıdır yoksa tesadüf müdür?

En nihayetinde,
    burası bir kesişim noktası. gün gelir yolu kesişenlerin sayıları artar.

Bu forum bana çok şey öğretti, ben kaydeğer birşey bilmediğimden foruma pek birşeyler kattım sayılmaz. (ağaç dikme kampanyası dışında)
    İstanbul'a her gittiğimde Galata köprüsü civarında yanımda olta olmasa bile olta atabiliyor ve orada ilk defa tanıştığım kişilerle saatlerce sohbet edebiliyorsam bu Balikavi.net sayesindedir. Ömer abi gibi şahane bir insanla tanıştıysam balikavi.net sayesindedir.

Varın sıkmayın canınızı,

Oltalarınız ve sofralarınız bereketli olsun.

19. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    BG 30 DAİWA(rat)-Balzer kamış
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    Ağlar balklarıöldürüyor

kıyılara ağserilmesin

20. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    mehmet çay bey bu konu da size söyleyeceğim bir kaç kusurunuz var sizde benim açık sözlülüğümün kusuruna bakmayın evet biraz geç bir cevap oldu ama burası balıkavi.net tir ve sadece sizin gözünüze sığıpta araştırabileceğiniz vede değerlendirebileceğiniz kadar küçük veya da sizin bu kadar büyük bir marifetiniz olduğunua dair bir ışık göremedim burası balıkavı.net tekrar söylüyorum şimdi burda olmayan veya söz hakkı olmayan kişileri muhattap alıpta eskiye rağbet olsa felan görünmeye çalıştığınız özverili insan çizgisine uymamaktadır burası bir iki kişi sebebi ile bitecek bir yer değildir temelleri sağlamdır sizin endişeniz olmasın burası paylaşım sitesidir tartışma formudur tabiki despot insanları destekledğim düşünülmesin benim burda kimse ile bir alakam yok ama eskilerden çok öğrendik çok emeklerinin uğraşlarının harcadıkları zamanın üstüne onların bize verdiği özveri sayesinde çabucak eriştik kimse onları bit pazarına benzetemez sonra bir abi de yazmışki benim kamışım felan makaram filan sakın beni yanlış anlamasın akşam getireceği balığı da bilerek avlanıyormuş ama bahsettiği konu onun aramadığı ancak bir başkasının merakı vede araştırsı sonucu açılmış bunun üzerine devam etmiş bir konudur araştırana baya faydası olduğunu düşünüyorum yani insanların buraya her yazdığı size faydalı olmaya bilir ama unutmayın sizden daha bilgisiz bir çok şeyi eksik olan arkadaşlar var ve hergünde birilerine hoşgeldin diyoruz bu konuda sennur hanıma da teşekkür ediyorum zaten emek için söledikleri kamil olana yeter herhalde lütfen bir kelime öğretene binyıl köle olurum felsefesi olan bir toplumun böle konuşmalar yakışmıyor şimdi bu sözlerimde çarpıtılabilir ben köle olun demiyorum ama saygılı olun unutmayın burada paylaşılanlar bir birikimin nimetleridir bir malzeme almaya kalksak ne kadarını denemeye yetecek bütçemiz varki ama birileri farklı şeyleri denemişkendince pay biçmiş bizimlede paylşmak istemiş netice de paylaşım sitesi vede eskiler sayesinde birçok şeyi öğrendik yönetime açık mektup yazıpta başkalrını karalayan arkadaşlar böyle boş işler yerine paylaşımı arttırsın araştırsın ilgilensin bu siteyi konuları güçlendirerek canlandırsın böyle karşılığı boş muhattabı olmayan kişilerin arkasından emekleri ok sayılarak bu site sadece küçülür buna yönetiminde kendi iradesi olacağını vede siteyi kurtarmanın sizin değil (tabii kurtarılacak site de yok ) site yönetimine farz olduğunu unutmayın belki şimdi sizin dediğiniz gibi beni de banlarlar :) ama insan düşüncelerini savunursa insandır yoksa koyunlardan ne farkımız kalır değil mi :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.