Heyecan olsun diye 0,30 Trabucco kullandım ,heyecan oldu hakkat ,gemi altı olayına gelince hayvan direk gemi altındaki istavrite gidiyor birde lüferlerin içinden bütün yutulmuş mezgitler çıktı direk lüpletmiş
Çelebi sen hayatında benden fazla balık tuttunmu ne çabuk unuttun 29-0 ları neymış dun ne oldu 4-1 onde başladında sonuc ne oldu.....bir ara baktım 13-11 bana dönmüştü ne çelebi.
Evet, balık gemilerin altında olur. Bakın bu mevzuyla ilgili nasıl bir şey var: Bu bir tür yapay resif durumudur. Balık taş vs. bulursa, resif buldum diyerek atlar üstüne. Taşın dipte veya su üstünde yüzüyor olması bir şeyi değiştirmez. Gemilerde bu gibi bir tür yapay resif olarak görev yapar. Etraftaki balıklar onun altına ve etrafına toplanır. Bir teoriye göre, bu yüzen nesneler görsel alanda bir boşluk oluşturur ve avcı balıktan saklanacak bir yer sağlar. Bazısı, görsel boşlukta bir uyaran olduğunu söyler yüzen şeyin. Bir başka teori bunun balıklar için bir referans noktası oluşturduğunu söyler. Sebebi kesin olmasada kesin olan, gemiler dahil, yüzen nesnelerin etraflarına balıkları topladığıdır.
0.33 FC ile ben köpekbalığı tutuyorum, adam boyunda. Yeter o kofanaya filan. 2-3 kg'luk çok kofana aldım 0.20 FC misina ile, merak etmeyin. Velakin, misinanın görevi, balığı ayağının dibine kadar getirmektir. Balık suda olduğu sürece misina işini yapar. Sudan çıktığı anda misinanın görevi biter, iş size kalır.
Dün aksam Aretle bunun tartismasini yaptik. 2-2buçuk kiloluk çapak tutuyorum nehirden. Bilen bilir kuzu gibi gelen bir hayvan degil. Asso 0.18 fc kaplama ile yapiyorum takimi. Bi kaç denedik, kiyilayinca patlatti. Gittim 4metrelik teleskopik kepçe aldim, quiver kamis aldim ( acayip esnek bir kamis ). Simdi kolayca kepçeleyip çikariyorum. Inandiramadik adami
Tamamen hak veriyorum doğru tesbit başkada birşey ile uğraşmaya gerek yok gemi zaten sığınak görevi görüyor. Alt diptede kırmalık mevcut o kırmalığın yerinide biliyorsan eğer rüzgar önünden esecek şekilde çık üstüne bırak aykırıya ve bekle 0 yol. salınsın takım balık üstünde her akış bir balık eder...
İnanmadım diyen kim ya Benim dediğim o teçhizatla burada aynı büyüklükte baltabaşları çekemezsin. 0,18'le 2buçuk kiloluk baltabaşı çekecek babayiğit varsa elini öperim
Kanalda 3,5 Kg maçula 0,45 Köstek 0,50 beden zorluyor aret. kanal sularında 0,18 mi? sen öp arkandan bende öperim o elleri. 5 kg lık hayvan 20 dakikada geldi yukarı bu takımla aksi imkansız gibi
Hngi raporları hacım lüfer raporlarınımı asarız bir ara sıkıntı yapma Şu an oltanın ucunda 1 cm lik çelik halatla tasmalanacak işler var. ki tasmaladım gibi geliyor balık
Kıyı balıkçılığından bahsediyor abi. Geceleri şamandıralı takımla önümüzden avlanıyoruz ya eşkina ve karagöz için. Ben 0,22 kullanıyorum o avlarda ama yakaladığım balıklar en fazla 700-800 gr. Daha iri bişey gelirse patlatıp gidiyor.
Farketmez fazlası kıyısı denizi. takıma balık gibi bir balık bindimi sıkıntı her zaman var. hele hele boğazda boğazın neresınde avlanırsan avlan akmayan su varmı yok. sıkıntı hep var kıyıda da denizdede. Ayrıca Serdarın önerisiyle 0,33 FC okuma kullanıyorum. 3-4 balığı çekerken patlarmı patlayacakmı diyerek çekmeme rağmen banamısın demedi. önemli olan birazda balığı kullanmaya kalıyor. hep dediğim gibi balığı beden üstüne bindirdiğimiz anda sıkıntı başlar oysaki sürekli yüzdürmek lazım.balığın kafasını sudan kesmeden yanına kadar gtirdinmi sorun yok alırsın birşekilde. ama daha yüzmeden atlamaya başlarsa gitti....
0.16 ile 3.5 kg'luğu çektiğimi bilirim ama el öptürmekten hiç hazzetmem. Zira ardından harçlık vermek icap eder, pek cimriyimdir. Kalama gibi büyük bir nimeti, gerek makine, gerekse el oltasıyla yapabilmekte çok büyük hikmetler vardır. Ve eğer el etek öpecek mürşit arıyorsanız, hayatta en hakiki mürşit, ilimdir, fendir. Karagöz neslini kaçırmak gibi bir lüksü olamaz avcının. Zira kaçırırsanız, terkedin gidin orayı, unutun oradan balık tutmayı en azından o gün.
O durumda yapman gerekende tek hareket olur. Bİr cm bile boşlamadan beden patlar takım kopara gitmeden çekmek havada çekmek. suya ıturdumu daha hırçın olacak ama kafasını düzelttinmi kendine ağız hareketinide yaptırmadımı iş tamamdır.Yoksa O balık adamın takımı katlar katlar bir daha katlar. ve yutar...... anladın sen onu
Valla Serdar sen çekersin Üstad inanırım. Sen bizim çalıştığımız sularda gel 0,16 ile çek ben el öpecem. söz. akan yerin hiç akmadığı gün 4 mille aktığı yerden balık çıkartmaktan bahsediyorsak. 0,16 değil 0,35 ler dayanmıyor. nasıl olacak bu durumlar
Öncelikle elimizde bir kamış ve makine var üstadım. Bu ikisi doğru ayarlanırsa, doğru kullanılırsa, o misinayı koparmak mümkün olmaz balığa. Şimdi bir de şöyle bir şey var. el oltası ile nasıl olacak? Bu iş bir takım işi. Takımda misinayı apayrı tek başına düşünmemek gerekiyor. Eğer misinan ince ise, iğnen, makinen, kamışın, el oltan vs. hepside buna uygun olacak. Nasıl olacak? el oltası seçerken genelde bakılan şey, biraz sağlamlık, biraz da yumuşak olup yere yatsın da karışmasın olayıdır. Ama eğer ince takım kullanacaksan, bir diğer hususa bakmalısın: esneklik, uzama ve bunu sert şekilde yapabilme. Bazı lastikler olur, çekersin, uzar ama yavaşça geri döner. Ama bazı lastikler, çekersin, şak diye geri döner. İnce takımla kullanılacak el oltası misinası ikincisi gibi olmalı, lastik gibi uzayabilmelidir. Lastik gibi uzayan misina ile de biraz zor tasma atarsın, ona göre iğne seçersin. O iğnede uzun olta gezdirirken hiç iş görmez, tekneyi durdurur öyle yakalarsın balığı. Diğer yandan ince misina kullanıyorsun, kalamayı misina vererek yapacaksın, o halde elinde bir koruyucu eldiven olur ki misina kemiğe oturmasın. Yani tüm takım ve av tekniği bu amaca göre dizayn edilir. Yada ince misina kullanılmaz, kalınla idare edilir. Ama her şey aynı dururken, sadece misinayı inceltmek çözüm olmaz. eğer biri diyorsaki, ben bildiğin takıma aldım, 0.18 misina taktım, sonra da el oltasıyla 3 kg baltabaş aldım, "heee, öyledir canım" der güler geçerim. O incelikler için yapılma değilse diğer bileşenler, o misinanın esamesi elbette okunmaz. Ama bizim millet nedense, ben bin kere desemde, gider misina alırken sağlammı diye bakar, başka hiç bir şeye bakmaz. Ben de dilimde tüy bitirip kürk edercesine defalarca söylerim, bakacağınız en son şey sağlamlık olsun.. 0.18 misina ise kullandığın, en baba sağlam misina olsa elindeki, 2 kg'luk karagözün karşısında esamesi olmaz. O avcıya sağlamlıktan daha fazlası lazımdır, çok daha fazlası. Hiç bir 0.18 misina, sana baltabaşı öyle tutup getiremez sağlamlığıyla. Ama sen onun başka özelliklerini -varsa tabi- kullanıp, ustalığınla denizden çıkarabilirsin o balığı.
Abi balık var, mera var. 0,16'lıkla hangi merada hangi balığı çektin, önemli olan bu. Havuz gibi suda ben de açarım kalamayı balık yüklendikçe gezer. Bizim avlandığımız yerde 1 metre önünde duvar gibi kayalar başlıyor, derinlik zaten 2-3 metre, balık biraz yüzdümü cart cart kayalara sürtünüp kopuyor. Daha yol verirsen taş altı yapıyor. Asılıp çekeyim dersen takımı patlatabiliyor.Kolay değil yani o merada iri balıkları hele ince misineyle çekebilmek.
Havuz gibi suda baltabaş ne gezer? Bu hayvan ufakken kıyda taşlıkta filan olru iyi kötü ama, büyüğünü akıntı olmayan yerde nasıl bulacaksın ki? Yeldirme yapacaksın, ucuna belki zoka takacaksın, sağlam akıntı olacak. yoksa böyle kiloluk karagöz çıkar mı oradan? Ha, öyle suda zaten dediğin gibi en fazla bir kg. filan olanlar olacaktır. Yol niye veriyorsun ki hayvana, bırak hayvan kendi gelsin, sok kamışı suya, yanlamasına vur misinayı. Dikme kamışı, Kamış kıyıya 45 derece açıyla dursun. yukarı doğru çekersen, balık kaçar, Balığı yatay yollu çekmelisin öyle yerde.