Yorumsuz....

Konu, 'Videolar' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bırak yahu görüyoruz işte meranın ne olduğunu, sen kayalık görmemişsin:) Eşkina gibi kaçan, Karagöz gibi kafa atan taş altına giren balıklarla bu dipte kuzu gibi yatmaktan başka olayı olmayan çizgi film kahramanını aynı kefeye koyuyorsun. 3 sene öncesinin bir resmini koymakla olmaz bu iş. Ben sana inanmasam bu resme neden inanayım, misinenin 0,16 olduğu hatta balığı senin çektiğin belli mi resimde? Mesele inanıp inanmama meselesi değil, sen durmadan nette ahkam kesip duruyorsun ama ortada bir şey yok. Aliço, Vedat Usta, Orhan Usta yakaladığı balıkları raporlamasa onların usta balıkçı olduğuna kim inanır? Sana açıkça yüzüne karşı söylüyorum, senden bahseden herkes forumda salladığını düşünüyor. Bence sen de bu kadar yazmaya zaman ayıracağına resimlemeye raporlamaya zaman ayır da insanlar ciddiye alsınlar, kimse internet gibi bir ortamda tanımadığı birine inanmak zorunda değil, yani raporlama yapınca kimsenin bir tarafına resim sokmuş olmazsın, paylaşım yapmış olursun.

2. istavrit

istavrit Boğaç

çarşı karışmış yine :rolleyes:

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İşte olay aynen bu üstadım. misianm ince demeyecek, uğraşacak, balığı kullanacak ve çekeceksin. Misinam inceydi, yerim dardı, altım kayalıktı filan bunlar bahane değil.
    Balık sana gelmiyorsa, sen balığa gideceksin gerekiyorsa, ama tutacaksın.

İzleyenler bilir. Bu adam bu balığı tutarken, nehrin çok akıntılı bir yerien geldi. Bu balık buradan çekilmez diye, girdi suya, gitti yanına gene tuttu balığı, bırakmadı peşini. Balıkçı böyle olacak, bahane bulmayacak, icraatini yapacak.

Elbette her gelen balığı tutacağız diye bir şey yok. O resmin çekildiği yerde kaçırdığım balığın haddi hesabı yok.

Bu avlak böyle değil zaten. Bir iskelenin dibi. Koca bir feribot iskelesinin yanı. Normalde iskelenin duvarının dibinden atarız, orası denizden yüksek. Bu balıklarda resmen su üstüen çıkar, hoplar zıplar, kurtulmak için debelenir ve sık sıkta başarır. Bunlarla uğraşırken çok şey öğrendik üstadım. O kayalık ve duvar dibi kısmından atarız, bunlar gibi büyükleri gelirse, yapılacak şey hemen sahile koşmaktır. Zira ince misina sudan çıkarmaz elbette balığı.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aret, akşam gideceğim, aynı yerin deniz resmini çekip geleceğim. Hatta denizaltı resmini, kayalıksa taksim meydanına çıkıp anıracak mısın? Kayalık değilse, ben anıracağım, var mısın?

İstemiyorum ben paylaşım yapmak, zorla mı?

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Abi hiçbir kuvvet bir balik için beni suya sokamaz. Zevk alip kafa dagitmaya gidiyoruz. Balikçilik gereginde pesinden suya atlamaksa ben bu kadar balikciyim :)
    Nedir yani alt tarafi balik. Programlara, videolara takilip iste balikcilik budur demek yanlis bir yaklasim.

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    "Artık Son Bir Dalga beklerim, Alıp Benide Götürsün Diye"

7. istavrit

istavrit Boğaç

heee yaaa...dalga bekliyon değil mi ???

8. istavrit

istavrit Boğaç

bu arada nasıl boğazın efendisisin anlamadım ki ,pazar günü öldük acımızdan ,boğazımıdan 6 saat lokma geçmedi ,demedin ki kardeşime ısmarlıyım bir köfte ekmek :laughing:

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bu arada klasik yerlere geliyoruz da ; birbirimizi kirmadan giderse konu daha yapici, bilgi alisverisi daha tatmin edici olur

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Senin gibi Lojistikçinin ben........

11. istavrit

istavrit Boğaç

benim sana verdiğim lojistik desteği bi veren daha bulursan hemen terk ederim limanı :D ...

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Çok ta umrumdaydı.. Bir takım kazma mı sapı mı belirsiz şahıs bana inanacak diye, bir de noter mi götüreyim yanımda balığa giderken?

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Yahu yakaladığın balık taş altı yapan balık olmadıktan sonra kayalık olsa ne olur olmasa ne olur? Denizde kaya olması ile dökme kayalık yerde av yapmak aynı değil. Balığı uçağın piste indiği gibi direk kıyıya almışsın, bizim sarp kayalık yerde yaptığımız avlara örnek gösteriyorsun.

İstemiyorsan paylaşma o zaman, ama biz balığı çekemiyoruz dediğimiz zaman da kabahat sizde ben olsam şöyle çekerim böyle çekerim diye ahkam kesme, hiç bir değeri olmuyor buradan bakıldığında. Forumda şamandıralı avların ustaları yeteri kadar var, ben de her fırsatta onlara sorup tekniğimi geliştirmeye çalışıyorum, öğrenmeden öğretmek peşinde olanlardan değilim.

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Deniz ortasında köfte söyle piyaz gelsin ayran gelsin. ayağına kadar servis
    Ne güzel hayat dimi.
    Balık tuttur.
    Yem kes.
    Abi balığı çekemiyorum çekermisin.
    Uykum var uyuyayım.
    Su varmı
    Kola varmı.
    Abi ne olur boş yap. geliyor.
    Çekemiyorum abi.

gibi başlayan cümlelerle geçen son av gününden sonra Nankör Nankörsün....

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Kazma da yok sapta yanına Boğaçı vereyım ben yapar sana noterlik olmazmı Üstad

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Öyle deme şimdi. O daha bir başka zevk oluyor roy. Çok olmuştur balık gelmeyince benim gittiğim. Gözü döner insanın. Bazen kamışı alıp gidiyorlar, arkasından gene denize, koş yakala. Hedefi büyük tutunca, insanın herşeyi göze alması gerekiyor mirim, yoksa olmuyor, kıraça yakalayıp, "çook gözel balık yaptı" diye kendini kandırmaktan öteye gidemiyorsun hayatta.

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Bİr kaç gün sonra havalar biraz daha serinlerin o kraçeyi bulmak için epey yalvaracaz galiba meralarda gece 3-4 adet zargana çıkıyorsa vay halimize seve seve Kraçe yedirecez balığa mecburen tutulacak yapacak bişey yok.

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Buyursun gelsin. Kim geldi de kovaladım ki ben yanımdan bugüne kadar?

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Tamam Serdar Bu hafta Boğaç senle ava gelecekmış. görelim bakalım dedi. bende dedim adam fena usta. merak edıyorum abı ne olur bende gideyim dedi durdu.

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    bizim burda zargana çok. Ama yem olacak gibi değil ki üstad, yemiş yemiş defi hacete gitmemişler, azman olmuş çoğu.

Ben sana tutar gelirim olmadı bir kaç tane.

Velakin, aslen zargnaya ihtiyacımız yok. İstavrit vs. de yeterince güzel iş yapıyor zaten.