Sevgili can, öncelikle bunları iyiniyetimle ve gülümseyerek yazdığımı not düşeyim. Can, bir bak bakalım. Tarif ettiğim şeyler, takım, misina, teknik vs. genel bağlamda başkalarına benziyor mu? Demekki ben herkesin bildiğinden ötesine uğraşan biriyim. Bu bariz değil mi? Karagöz, karagözdür. Armutlu'da da, boğaz'da da, muallimköy'de de gene karagözdür. Taş olacak, kaya olacak, akıntı olacak vs. Evet, su üstü karagöz tutmuşluğumuz vardır ama, aslolarak karagöz taş balığıdır. Şimdi bu ikisini birleştir. Eğer ben çıkıp, 0.16 misina ile karagözü alırsınız diyorsam, bunu herkesin bildiği, yaptığı şekilde alırsınız demiyorumdur, doğru mu?
Ben hayatta bir yere varmak için şu felsefeyle hareket ederim: Bilmediğini bilen cahildir, ona öğret Bildiğini bilmeyen uykudadır, onu uyandır Bildiğini bilen liderdir, onu izle Bilmediğini bilmeyen aptaldır, ondan sakın.
Bu felsefeye safsata denir. boş ver sen bu felsefeyi. İnsanlığı aya götüren felsefe ile tanış. Bir şey olmuyorsa, hatalı olan sensin. Becerikszisin, cahilsin, şusun veya busun. Önce bunu kabul et. Kabul et ki, her durumda kendini geliştirmek için motivasonun olsun. Sen eğer bir moron değilsen, bir kaz, bir hödük, bir atkestanesi tohumu filan değil, insna isen, öğrenme gibi bir yeteneğin var demektir. Eğer ben iyiyimde, bu kötü dersen, olduğun yerde kalırsın. Ama tersini yapıp, kötü benim, beceriksiz benim dersen, hep kendini geliştirir ve daha ileriye gidersin. dünyanın en sağlam yazılımcılarının, mühendis, doçent, prof vs. kallavi bilgisayar uzmanlarının toplandığı Linux geliştirme listelerinde, en çok tekrarlanan cümle: I'm a stupid. Yani "ben bir aptalım." Yani, bunu kendine ne kadar çok dersen, o kadar az aptallık yapar, o kadar kendini geliştirirsin.
Güzel diyorsun da bu felsefeye benim değil senin ihtiyacın var bence. Ben kendimi Dünya'nın en büyük balıkçısı diye görmüyorum. Benden acemi olanlara bildiklerimi öğretmeye çalışıyorum. Benden usta olanlara da sorarak öğrenmeye çalışıyorum. Mesajlarımı tararsan bunu rahatlıkla görebilirsin. Peki sen en son ne zaman birine bir şey sordun acaba?
Bilgi öğrenmenin yolu, şeyh, mürit filan aramaktan değil, gidip, deney, gözelm ve araştırma yapmaktan geçer. Bugün kime mi ne sordum? Balsa ağacına, senle lüfer takımı yapsam diye sordum. O da bana, "sen lüferin dişlerini bildin mi, şüphesiz onlar ben gibi kofti şeyleri iki parça etmekte pek maharetlidir" cevabını verdi mesela.
Ayıldığın zaman, bir işkembe çorbası ile kahve içip uğra, o zaman vereyim ayarını. Şimdi srahoş sarhoş alamazsın, yan geliversende alamazsın.
Ali abi klibi dinledim de müzik zevkin bayaa iyiymiş. Ben de eskilere sardım Ali Desidero dinliyorum dünden beri... teori desen zehir gibi pratik dersen sallanmakta bazen ben hümanistim diyor bazen rasyonalist oluyor değişik bir psikoloji bir felsefe idiotloji idiot, idiot, idiotloji http://www.youtube.com/watch?v=bl1I6lXuIEo
Aret bu hafta sonu Can'la çıkacak mısınız yine ? ...Şunun için soruyorum tekneler bordolarsak köfte ekmek sorunsalını çözelim
Yorumsuz diye başlayan bir konu internet tarihinde ilk kez bu kadar sayfa doldurmuştur sanırım İstavrite ve mezgite bile takım kaptırmış ve hala kaptırabilecek olan ben , bir keresinde 1.80 boyunda yaklaşık 100 kiloluk bir dalgıcı çinekop çaparisi ile yakalama becerisini gösterebilmiştim .ha bide köprüde suyun altında karabatak yakalamıştım onu çekemedim uçtu gitti ..Balık birazda kısmet işidir. Benim denemediğim yem ,takım kalmadığı halde bir kez vurmayan balığı 12 yaşındaki oğlum ona özel yaptığım 10 gram kurşun 3 iğneli istavrit çaparisi ile yakalamış ve çıkartabilmişti . baba balık beni denize düşürmek istiyor diye bağırışı hala aklımda köstek 0.18 beden 0.25 ti çaparide ve en dandik misina ...bilyesiz plastik bir makina Velhasıl kelam , herkes bir şekilde yaşar . Kimisi rüyalarında kimisi gerçek hayatta kimiside 7-8-9 . boyutlarda. İnsanların kalbini kırmamak gerektiği fikrindeyim . Ama kimsede diğerleri üzerinde egosunu tatmin etmeye kalkmamalı. saygılar ...
Nasıl oluyor Balık tutarken Bize köfte piyaz getir demek iyi dimi. Daha sana ne yapayım nankör ne yapayım...... Daha ne servis ettireyim sana
Ah keşke içebilsem de sarhoş olabilsem. Türkiye'nin bir ucunda Allah'ın unuttuğu bir dağın başındayım. Ayardan kastın küfür veya hakaret değilse ben almaya hazırım, sen yeter ki verebil. Şahsen daha verebildiğini göremedim.