ben sıkıntısı yaşadığım durumu şuanki piskolojimle arkadaşıma aktarmaya çalıştım ve mağduriyetimi dile getirdim shimano benim için bitmiştir kimin için başlarsa başlasın kendi tercihi ama. aktarmaya çalıştığım konu sadece yedek parça bulunabilirliğini göz ardı etmemesiydi shimanodan iyidir güzeldir daha kalitelidir diye bir şey söylemedim zaten sırf ortalığı bulandırmak ve durumu kişisel polemiğe çevirmek için laf kalabalığı yapan ortada bana yazmasın tavsiye isteyene gerekli aktarımını yapar faydalı olmaya çalışır burası muhabbet ortamı kahvede değil lokalde değil
Yahu bana denk gelenler neden hep gözlükle bakar olaya? Tabiki de senin yorumunun altına yazacağım! Kullanmadığın ürünü övüyorsun, Ben ikisini de kullandım doğal olarak senin yorumunun altına yazacağım. Ayrıca yazdıklarım tecrübe ettiklerimdi, laf sokma olarak sen algıladın. E herkesin algısı farklıdır ancak; Sen kimsinki ile cümleye başlarsan olmaz, oldurmaya çalışırsan da, ancak bu kadar olur. Sonunda sen gerilirsin. Kudurmak... [1] Kuduz hastalığına yakalanmak, kuduz olmak [2] Aşırı davranışlarda bulunmak, taşkınlık göstermek [3] Çok yaramazlaşmak, ele avuca sığmamak [4] Gücünü artırmak, tehlikeli bir durum almak, tehlikeli bir duruma gelmek. Ben 2.sini söylemiştim, sen yine 1. sini anladın. Yine herkesin anlayışı farklıdır derim ama "adam ol" lafını hazmedemedim. Senin algıda sorun var diye düşünüyorum. Yahut Saragosa dan sonra herşeye ters taraftan bakıyorsun. Sen yazdığın sürece uzatacağım bilgin olsun. Zoruna giderse üstteki ünleme tıkla
Çagri bunlari hep yapar onu da öyle kabul ettik. Koyumtrak shimanocudur toz kondurmaz. Tansyonu düsürmekte fayda var. Yedek parça konusu okuma hariç tüm markalarda 3 assagi 5 yukari ayni zorlukta. Yurtdisi siparisinden korkmayana ve az sabirli olana sorun yok.
Beyaz kısım gizli kalsın Roy Abi:laughing: Procaster benimde düşündüğüm bir model. İlk izlenimleri aktarırmısın. Beklemeli avda 3.90 lık kamış ile kullanımı nasıl olur, veyahut sen nasıl kullandın? Azıcık hafif olsa at çek için de düşünürdüm ama ağır
Bu seferki konu o değil abi, yukarıdaki mesajımdan anlarsın. Konu kullanmamışsın sen o "X" markayı. Tavsiye ediyorsun, he üstüne bir de Shimano alma diyorsun. Allah aşkına bana en üst düzey Okumayı çıkarsın göstersin. Hadi onu geçtim, yahu markanın 2 modelini kullanıyordum, ikisi de sorunlu birini tamire yolladım. Geldiğinde dansöz gibi kıvırtıyordu, diğerini yollamaya korktum. Tamam parçalar bedava da kargo? Ayrıca ben hiç görmedim, ürününün arkasında olan bir markanın ömür boyu garanti verdiğini
Davetiye çıkartan sensin defalarcakez işine bak dedim halen ısrarla yazıyorsun ben okuma shimanodan üstün diye bir şey demedim neden öyle saçma sapan yere çektin sadece yedek parçasına ulaşabilmek kolay bunu vurguladım ve gözardı etmemesini önerdim sende araya girip konuyu kişiselliştirmeden başka bir şey yapmadın yapmıyorsunda bana bilmişlik taslayıp duracağına tavsiyeni yap olsun bitsin uzatmak konuyu dağıtmak hır gür çıkartmak hoşuna gidiyor anlaşılan kime diyorumki
Halen X marka bilmem ne diyorsun kıyaslamaya sokuyorsun kardeşim ben kullanmasamda forumda okuduğum kadarıyla okumanın yedek parçasında sıkıntı yok kaliteli kalitesiz bilmem kıyaslamadımda sadece yedek parçadan sıkıntıya girmiyor kullanıcıları bunu gözardı etme düşün dedim şunu anlamak istemiyen kafana bi yer et okuma shimanodan üstün demedim yedek parçasına ulaşılabilirliği çok daha kolay dedim
Ama ben diyorum, Shimano, Okumadan üstün. Çekmedim, tecrübelerimi aktardım. İki markadan da ürünleri "kullandım". (Toplamda 3 farklı ürün "kullandım") dedim dimi. Bilmişlik taslamak denmez ona, tecrübe denir. "Kullandım" çünkü. Tırnak içinde yazıyorum "kullandım"
daha çok uzun bir süre olmadi bliyorsun çagri. ilk izlenimler ve kullanislarim oldukca olumlu. örgü sarili olarak agir spinde kullaniorum. 2.10 yayin kamisina takip 40-60gr silikonlarla at-çek yaptim, 2 saat kullanimdan sonra oturasim geliyor. 480grammi ne. kamis da 200gr galiba. yemli avlarimda 0.25 mono sarili olarak kullandim. 2-3 kiloluk baliklarda herhangi bir zorlanma ve kalomada bir yamukluk çikartmadi. turna için de 2.40 spin kamisla silikon, kasik ve sahte çektim. birsey avlayamadigimdan turnadaki performansi su an için meçhul. ama yine 2-3 saat sonunda agirligini hissettiriyor. zaten alirken de benim av zamanlamama ters bir durum olusturmadigindan exeller veya caldiaya fazla para vermeden agirlik dezavantajini bilerek almistim. pirinç sarim klavuzunda su an için herhangi bir asinma veya iz yapma oyulma durumu yok. bakimini da alir almaz yapmistim, öyle gidiyor. yanliz bu procaster A bu sene piyasaya çikti. eski procaster modelleri pek matah deyil diye duymustum.
Tamam çok güzel, yedek parça dedin, okudum tümünü. Ama bende dedim ki; parça değişti. Geldiğinde makinenin kafası dansöz gibi kıvırtıyordu. Evet Shimanoda yedek parça sıkıntısı var doğrudur. İnkar etmiyorum. Yardımcı olacağım sana sözüm olsun:thumb: 1-2 haftaya parçanı buluruz
O zaman bir birine denk segmentteki ürünlerini kullanda öyle kıyasla ve belirt yada dedi okumanın 150 tl lik makinasını kullandım shimanonun ise 600 tl lik bilmişlik taslıyorsun düpedüz okuma trio nere shimano exsence nere kıyası doğrumu değil ama kalkmış halen bana laf yetiştiriyorsun boş konuşuyorsun çok boş ... Benim bildiğim kıyaslama yapılacaksa eğer okuma trio ile shimano exage yapılabilir fiyat aralıkları birbirine yakın ürünler kalkmış bana 600 800 tl arasındaki makina ile kıyaslama yapıp cebinden çıkartıp hava atıyorsun :laughing:
O zaman bir birine denk segmentteki ürünlerini kullanda öyle kıyasla ve belirt yada dedi okumanın 150 tl lik makinasını kullandım shimanonun ise 600 tl lik bilmişlik taslıyorsun düpedüz okuma trio nere shimano exsence nere kıyası doğrumu değil ama kalkmış halen bana laf yetiştiriyorsun boş konuşuyorsun çok boş ... Benim bildiğim kıyaslama yapılacaksa eğer okuma trio ile shimano exage yapılabilir fiyat aralıkları birbirine yakın ürünler kalkmış bana 600 800 tl arasındaki makina ile kıyaslama yapıp cebinden çıkartıp hava atıyorsun :laughing:
Bu olsa gerek; http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/daiwa-procaster-4000-a-olta-makinesi/17166/ Ne yalan söyleyeyim bu Daiwa'nın da bir iki modeli var hoşuma giden
Catana da kullandım, Solstace da, Exage de, Twinpower da, daha sayayım mı? Solstace ile karşılaştırayım; Cebinden çıkarır:laughing:
Saymana gerek yok sadece ben vermiş olduğun abartılı farkı belirttim ben okumanın yedek parçasının ulaşılabilirliğinin kolaylığını vurguladım sen okumayı shimanodan iyi dediğimi iddaa eder gibi yaklaştın halbuki sadece yedek parça ulaşılabilirliği cezbedici tabiki sıkıntıları varsa bu okumanın tercih edilmemeli iyi araştırılmalı:thumb: ama yinede kıyasladığın iki ürün cidden gülünçtü
çağrı yazmış olduğum yorumun altına şu şekilde yazmayı deneseydin belkide bu kadar konuyu dağıtmamış olurduk. Shimanonun catanasını kullandım ortalama 90 tl okumanın ise 150 tl makinasını kullandım ama arada malzeme kalitesi farkı var okumada yedek parçası olsa dahi makina aksamları shimanonun düşük segment makinaları kadar sağlıklı değil yedek parça sıkıntısını göze alarak shimano tercih ederdim ben olsaydım.. benzer birşeyler yazacağına faydalı olacağına ısrarla benimle ikili atışmaya davetiye çıkarttın sürükledik sen beni anlamadın ben seni hiç anlamak istemedim çünki kıyaslaman dalga geçer gibiydi. Konuyu açan kardeşimden konuyu dağıttığımız için özür dilerim kendi adıma.
Okuma, Shimano ve Daiwa'yı aynı kefeye koyup karşılaştırmak yanlış zaten başından beri okuyorum konuyu. Komik. Erkan kardeşim, bütçene göre Okuma kullanmak istiyorsan Karaköy'deki rulmancılardan 10-15tl'ye paslanmaz çelik kapalı rulman alacaksın, sorunsuz kullanacaksın. Olay bu kadar basit. Şimdiye kadar Cengiz Balıkçılıkla konuşmalarımda bu konu ile ilgili çok ciddi şekilde çalıştıklarını gördüm. Özellikle yeni gelecek serilerde bu rulmanlar çok daha kaliteli olacak. Dersen ki Shimano veya Daiwa kullanmak istiyorum, bende sana 200tl'lik bütçe ile olmaz derim. Uzun ömürlü istiyorsan makinalarını Shimano'da S-ARB, Daiwa'da CRBB rulmanlı olanlardan seçmen gerekir. 300-350tl'den başlar!