Yumurtalı dişi yayının tekrar suya iadesi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler

Sevgili kardeşim Tamer Kafarlı buralara kadar gelip birlikte avlandığımız bir kardeşimdir.

Elbette av esnasındaki muhabbetlerimizde,duyarlı bir avcının ne şekilde davranması gereği üzerinde konuşmalarımız olmuş,inşallah yeni teknemiz Saroza indiğindede,birlikte yapacağımız avlarda kimi zaman trofe balık salınımıda gerçekleştirme konuusundada hemfikir olabilmişizdir.

İşte benim salacağım gibi halen maalesef lafta kalan söylemlerim devam ederken,Tamer ve Hasan kardeşlerim bu asil davranışı gerçekleştirmişlerdir.

Bilahere Hasanında yeni gerçekleştirdiği yakala,bırak sahnesinide sizlere sunacağım.

Daimi partnerim olmayana namzet Şeref KOcadölü(Shero)kardeşim bu sabah gelmiştir.

Bizlerde en kısa zamanda avlarımız devam edeceğiz ve inşallahta güzel balıkları salacağız ve sizlerede video çekimleri olarakta sunacağız.

Lütfen not edinizki,tatlısudada iri balık salımı teşvik ve takdir edilmelidir.

Tekrarlıyorum,balıkcılık olgusu bir bütündür ve tatlısu avıda bu olgunun diğer yanını teşkil eder.

Kaldıki tatlısu meraları daha hassas yapıdadır ve tahribe daha müsaittir.Zira su hacimleri küçüktür,hemen herkesin daha kolay erişebileceği konumdadır.

Sevgi ve saygımla kalınız.

https://www.facebook.com/vedat.abay...1440946638922&set=vb.673573921&type=2&theater

Tamer yayını turna avlarken tesadüfen kaşığına atladığında çekmiştir.Hem yayının yasak av sezonunda olması ve hemde yumurtalı olması onu gerisalmasında önemliş rol oynamıştır

2. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    çok duygusal bir an.
    arkadaşları tebrik ediyorum canı gönülden.

3. onur bozkurt

onur bozkurt onur bozkurt

abılerim bu duyarlı davranısınızdan dolayı tebrık edıyorum.sizi keske herkes boyle duyarlı olsa..

4. yasargnd

yasargnd Yaşar Gündöner

En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Bende bu ders niteliğindeki videoyu face'de paylaşarak bilinçli avlanmayı teşvik etmeye çalıştım. Bence bu yayını yakalamaktan çok, geri suya iade etmeleri ile daha çok saygınlık kazandılar. :clap2:

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel, harika bir balık. Her babayiğit irade gösterip salamazdı.
    Avdaşlarda ne kadar güzel insanlar. Nasıl güzel motive etmişler. :)
    Böyle avcıların çoğalması dileklerimle. Allah kazasız belasız avlar nasip etsin böyle tok gözlü insanlara. :)

Tabi ki her tutulan salınacak diye bir şey yok ama belli kıstaslar konularak prensipli avlanan avcılara farklı değer veriyor insan.

Böyle güzel görüntüler için teşekkürler. :)

6. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Abi,arkadaşlar mepsle,yada kaşıklamı tuttu o yayını acaba.

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Sorsan ki; bu nasıl balık avlamak?:confused:

Hazır senden dolayı “banlı” olmadığı fikrini dile getirmişken, şimşekleri sen üzerine çek. Zira kel kafa daha çok şimşek çeker, bu açıdan harika bir paratonersin.:eek: :D (partner anlama sakın; ben partner lafını sevmiim, sen de sevmezsin bilirim.:) )

Çanakkale ve civarı avlaklarda 15 Haziran’a kadar tatlı sularda av yasağı devam edecekken nasıl olur da yumurta kesesinden havyarı taşan bir balığın avı yapılır? Hedef balık değildi ancak oltaya geldi deniyorsa hangi av tekniğine konu balık için atılan oltaya yayın gelme ihtimali vardır? Yakaladılar saldılar, iyi hayırlı olsun da; niye/neden/niçin yakaladılar ki?

Yumurtalı balığı salmanın o kendine has erdemini izhar etmek için yumurtalı balığa olta sallamak nasıl bir erdemdir?

Ve yine sorsan ki bu nasıl salmak?:eek: Koca balık galsemalarından tutulup havalandırılmış, balık tüm gövdesiyle sallanıyor bir o yana bir bu yana. Yaralanmama ihtimali, bir insanın da – mesela, düşün ki kulaklarımdan asılmışım- aynen o balık gibi kulaklarından kavranıp tüm bedeninin yerden kesilmesiyle eşdeğer değil mi?

Volkanım hakkını helal et gubani ve iyi ki varsın. Ağzım oldun konuştum, yüreğim oldun fikrimi serdettim. Her daim seveceğim seni gözüm.;)

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bi hakkım varsa helal olsun abi. Kendini anlatmana veya gerekçeler sunmana gerek yok seni biliim. hihi hihi hihi

Tatlı su avcılığından, yasak zamanlarından falan anlamam, zaten biliyorsun abi. Forumu takip eden herkes te biliyordur. Ben videoda gördüğüme yorum yaptım yalnızca. Tabiki haklısın, eğer bir yasak zaman, mekan varsa o balığı hedefleyerek avlanmak zaten baştan sakatlı. Tabi şu an hangi zaman mekanda avlanılmış ben bilmiyorum. Gördüğüm şeyse, yumurtalı diye çok güzel bir balığın, kibir pastasının üzerine krema olacakken salınması. :)

Videoda, avdaşların motive eder sözleri ve büyük bir üstadın sunuşundaki özeleştirisi. Yorumum bunların üzerineydi. :)

9. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Abi tebrikler,müthiş yorumlar , gerçekten bu forumun Budası sensin,umarım bir gün örnek bir yakala bırak videosunu bizimle paylaşırsın da hepimiz görürüz.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=48201

Bu linkte bir örnek var. :) ;)

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Türkiye'de böylesine duyarli balikci dostlarin oldugunu bilmek çok güzel.

dip not : baligin tutulus sekli son derece yanlis. oksijelendirme asamasinda yüzgeçlerden tutmak da ha keza öyle. yayinda en dogru tutma sekli alt çeneden eldivenle kavramaktir. hem sudan çikarirken hem geri birakirken. sudan çikarken ilk dokunusta kafa atar, ikinci dokunusta tepki vermez. sudan çikinca pek hareket de etmez. zamanla gelisir umarim.

12. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Karnı yumurtayla dolmuş,damızlık bir balığı, üreme zamanı dolayısıyla avının yasaklandığı bir dönemde,video çekip şov yapma amacıyla hırpalanmasını,duyarlılıktan ziyade ,bilinçsizlik olarak değerlendirmek lazım.Yakala bırak avıda yapsak,bunu ava kapalı sezonda yapmamalıyız.Yanlışlıkla tutulduysa(ki o boyda yayın t.su kefali avlanan takımla avlanmaz) bile ,karaya bile çıkarmadan,iğneyi çıkarma yoluna gidilip salınmalı.Hele hapise(livara) salmak,yumurtalara büyük zarar verir,erken yumurtlamaya yol açar.Erkek balık bile dölleme yeteneğinden kayıplar verir.
    Sezon açılana kadar,turna ,levrek ve alabalık gibi sunni yem avcılığı hariç(her üçüde daha önceki tarihlerde üremesini gerçekleştirirler),tatlısu meralarında t.su kefali dahil avcılık yapmak ,sürdürülebilir amatör balıkçılık etiği yönünden sakıncalı bir davranış.

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Fatih abim su an Türkiye'de yayin avinin kapali oldugunu biliyorum fakat avin ne zaman yapildigi konusunda bir bilgim yok .

yemli turna avinda da denk gelmis olabilir. drachkovitch sistemi canli veya ölü avda yem baliga göre ( ki genelde turna için canli gümüs kullanilir ) de takima yayin denk gelme olasiligi mevcut. turnada kullanilan takim kalinliklari ile de bu boy bir yayini biraz tecrübe ile çikartmak son derece olasi bence.

sonuçta birsekilde bir avda denk gelip bir öpücük ile geri salinmis. kasap tezgahinda iç organlari bosaltilirken görmedik ona da sükür :)

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Fatih

Sende bu şekilde düğşğnüyorsan ben en iyisi paylaşım yapmıyayım.Burada show yoktur.Tameri tanısaydınız kanaatinizi değiştirirdiniz.Deminden beri balığın turna avında tesadüfen kaşığa atladığını gösterir resmini yapıştırmaya çalışıyorum.

Bugün Türkiyede avcıların yüzde belkide 99'u böylesine bir balığı salmayacakken yakala bırak disiplinini hiç olmazsa tatlısularda yerleşmesi çabalarıma örnek olsun diye yolladımdı.

Bunda başka bir sebep aramanıza doğrusu hayliüzüldüm.

İsterseniz Tamerin telefonunuda veririirm size şifahende anlatır.Ben ise kaşıklı resmini yapıştırmaya çalışmaktayım halen.

Sevgiler

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Konu hakkındaki yorumun tamamen doğrudur sevgili Roy.İstersen Facebook sayfamı ziyaret et yayının,bu arada Turnanın nasıl tutulması gerektiğini aynı videonun alt yorumlarında tamamen senin anlattığına uygun ve hatta dahada detaylı anlattığımı görürsün.

Bunlarıda kopyalayıp yapıştıracağım az sonra

Sevgiler

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Volkan

Lütfen emin olki Tamer o balığı yakalayıp saldığının akabinde beni telle aramış,bu aralar turna mevsimi olduğundan avlaklarına Turna avlamaya gittiklerini ancak kendi kullandığı Turna kaşığına bu yayının tesadüfen atladığını söyleyip,becerebildikleri kadafrıylatekrar suya iade ettiklerini söylemiş,bir arkadaşınında videoya aldığını belirtmiştir.

Bu gibi geri salımlar Türkiyede yeniüstünde durulmaya başlanan konulardır.Sırf bu yüzden,bazı salım hataları yapılmış olsada hoş karşılanmalıdır.Keza ben Face sayfamda geri salımın ve tutma şeklinin hem Turna ve hemde yayın için nasıl yapılması gerektiğini detaylıca anlattım.Hatam ise raporumda aynı izahatı yapmamış olmamdır.

Durumu tevsik eden resmi burayada yapıştırmaya şu an dahi gayret etmekteyim.Başarı sağlarsam sanırım yazılan yorumların seyri değişebilir.

Sevgiler

Sanırım bu linkte görülecektir

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/524311_10151440869428922_1285892103_n.jpg

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Nuri

Neden son iki katılımımda illaki Volkanı ileri atarda bana direk sormazda onun mesajlarını kullanarak olaya katılırsın.

Aramızda bu kadar bir hukuğun kaldığını sanmaktaydım.

Bu durumu tevsik eden senin bana,benim sana birçokhitabımız mevcuttur.

Sevgimle kal

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Burada konu ile ilgili salınma şekli konusunda sorulan sorulara cevaplarımı görebilirsin sevgili Roy.Bilmem nezdinizde bir değeri olabilirmi

Vedat Abayoğlu Elbette sevgili Şeref.B alık mümkün olan en kısa zamanda suya iaede edilmelidir.Mümkünolduğun solungaç kapaklarından değilde yayın balığında alt çeneden kavranmalı,turna balığında ise gözlerinden kavranmalıdır.Bu şekilde her iki balık cinside asla zarar görmez.Tamerin salmadan önce yaptığı,yani balığı ileriş,geri hareketle,mümkün olduğunca gallsemalarından daha fazla sugeçirme hareketleri doğru ve başarılı olm uştur.Ancak Tamer elbette sevecenliği gstermek isteği ile balığı sevmiş bir yerdede sıvazlamıştır.Bunu mümkün olduğunda yapmamalıdır.Sebep ise özellikle tatlısularda dış etkenlere karşı balıkların dış yüzeylerininin sümüğümsükoruyucu bir tabaka ile kaplı olmasıdır.Bu katman frazla ellenmemeli sıyrılmamalıdır.

Vedat Abayoğlu Asla olmaz zira Turnanın zaten tutabileceğiniz ve zarar göremeyeceğiniz bir bölümü yoktur.Galsemalarında dahi dişimsi çıkantılar vardır ve eliniz yaranabilir.Büyük turnada balığın zarar verilmeden kavranacağı yer her iki gözünün yuvalarııdır.Oradan baş ve işaret parmaklarınızla kavradığınızda göz,göz çukurlarının içersine kaçar ve zararda görmez.Ancak bu eylemi yapabileceğiniz bazı balık cinsleride olsada.balık çırpındığında tuttuğunuzparmaklarınız kemik yapısından delinebilir,canınız yanar vede kanar.Örneğin asla bir iri kırlangıçta asla böyle yapmayınız.

Melike Yazıcı Gerçekten çok duyarlı ve herkezin örnek alması gereken bir davranış...

9 saat önce · Beğen..

19. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili ağabeyim,başta sordum tüm iyi niyetimle,kaşıkla falanmı tutuldu diye:(
    Senden bi cevap gelmeyince,yine arkadaş kurbanı olduğun zannına kapıldım:(
    Malum tüm iyi niyetine rağmen,bu türde bir olayın var yakın geçmişte.
    Birazda kızdım sana,''ne gerek var,olmadığın avları paylaşıp,zan altında kalıyorsun'' diye.
    Ha,durum şimdi açığa kavuşmuş,yayının tesadüfen yakalanıp,doğal olarakta suya iadesinin yapıldığı ortaya çıkmıştır.
    Açıkçası,sair forumda yapılan baskı sonucu,ısmarlama yakala-bırak avı gerçekleştirildiğini düşündüm,gariptir,bir karış suda kıyamet koparan grup,bu raporunda çok sessiz kaldılar.:confused:
    Neyse,olayın düşündüğüm gibi olmamış olmasına sevindim gerçekten,sen ve arkadaşlara bir özür borcum da oldu.
    Yorumum şahsını hedef almaktan çok,senin iyi niyetle paylaştığın örneğin,kötü örnek olmasının önünü almaya yönelikti aslında.
    Tekrar özür dilerim:) sağlıcakla kal,RASTGELSİN:)
    not;Avlak güzelmiş,mesaj atıp belirtirsen,sezonda bi ziyaret etmek isterim:)

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Fatih

Senden böylesine olumlu bir cevap alacağımı zaten biliyordumSağol içimi rahatlattın.

Ne yazıkki onca tecrübeme,bu güne kadarki katılımlarıma,yaşıma rağmen halende sahsım adına bazen menfi düşünebiliyor hatta kızabiliyorsunuz.

Benim sizler gibi bir ağabeyim olsaydı,işte bu kadar balığa,doğaya düşün,her sorduğuma doğru cevap alabileceğim,beraberce avlanabileceğim,balık tutma hobisini haatının öncelikli konusu olarak hissedebilen,ona gerçekten tek bir menfi laf etmez,olabildiğince çok diyalog içinde olur,onu kırabileceğim fdiyede ödüm kopardı.

Bana çokca edilen laf,meyve veren ağaç taşlanır deyimidir.

Ben ne şanssız bir adamımki boyuna herşeye rağmen taşlanıp duruyorum.Öyleki meyvelerim daha hamken,yenmeye hazır değilken dahi.

Sair forumdaki durum ise taşlanmanın çok ötesine geçebilmektedir.ha huzur ve keyf alabilmeye çalışmam oradaki grubun belki beni tam tanımamasından olabilir.Maalesef artık böyle düşünmekteyim.

Başka bir deyişle beni tanıdıklarını sananlar,zaman içersinde tahammülsüz,tenkite hep kapalı,agresif,huysuz olabildiğim kanısına kapılmaktadırlar.

Benim öyle arkadaşlarım vardırki,geçen upuzun yıllara rağmen tek bir öff demediğim.

Demekki buradaki esas sorun tam anlaşılamamaktan geçmektedir.

İlk mesajını görmemişim.

Bundan sonraki av hayatımda daha bol ve iri balık tutabileceğime inanmaktayım.Ancak bana esas yakışanın ise yakala,bırak disiplinine,hem denizde ve hemde tatlsısuda daha sıkı,daha ciddi,hatta tavizsiz uymak olacağınıda nezdime yüklemiş durumdayım.

Yakın çevremde bulunan kardeşlerim ise artık benimle ilişkilerinin daha sıhhatli devam edebilme şartının ise işte bu olduğuna inanmaya başlamışlar,ama eksiz,ama hatalıda olsa bazı salımlarını videoya çekerek bana yollamaya gayret etmektedirler.

Sevgimle kal

Face ortamında da