Yumurtalık Tekne Avlarım

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Querorz tarafından paylaşıldı.

1. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Bu deniz ne zaman durulacak bilmiyorum ama baracudaların benden çekeceği var Fatih :D
    Çok keyifli vakit geçirmişsiniz, tebrik ediyorum. Eylül ayının ortalarına doğru, çipuralar daha da büyüyerek kıyılayacak. Bu hafta ben de yıllık izne ayrıldım :) Bakalım kısmetimize neler çıkacak.

Bu arada ortalık akya kaynıyor benden söylemesi :D ( Henüz rapor açamadım, kıyıya kadar alabileceğim boyda olmadı çünkü hiçbiri :D ) Tabi ki ben de hazırlıklarımı ona göre yaptım ;)

Senin konuyu da, gevezelik yaparak kirlettim biraz kusura bakma artık :)

Çok daha güzel avlara inşallah.

2. Querorz

Querorz Fatih

İnan Abiiiiii !!! :D . Ne diyorsun yav? Akya mı kaynıyor ortalık? "Kıyıya alabileceğim boy" derken çok büyük olduğunu mu ima ediyorsun? :D Senden biraz daha detay istiyorum bu akyalarla ilgili :) .

Açıkcası akyanın henüz başlamadığını düşünmüştüm. 3 kere sırtı çektim ve tık demedi. Acaba ben çok sığda çekiyor olabilir miyim sırtıyı? Kayalara paralel çekiyorum sonuçta. Gerçi geçen sene Eylül'de kayaların üzerinden at çek yaparken 1 balık ve bir kaç tane sahteyi ıskalayan vuruş almıştım.

Aslında asıl, iri akyaların derinlerde bulunduğunu biliyorum fakat 10-15 metre derinlikte sırtı çekerken sahteyi kaç metre derinliğe indirmem gerektiğini bilmediğimden henüz denemedim. Yine kurşunsuz mu çalışacağız? Bununla ilgili bir başlık açmalıyım sanırım :) .

3. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Fatih sana bir sahte önereyim biraz pahalı ama akya avında antalya civarında çok kullanılan bir sahte yada ben çok kullanıldığını düşünüyorum :)

Yo Zuri Sashimi 3D Magnum Deep Diver CPOB yada CPBM modellerini tavsiye ederim 7 metre daları olan bir sahte

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Fatih, gayet zevkli avlar olmuş, Ruhi beyin aldığı balıkların bazıları çok küçük maalesef. :(
    2. resimde sürpriz yumurtanın altında bir balık var, türünü çıkartamadım?

Melanur yakalamak gerçekten zevklidir. Kaşığın 2 metre önüne küçük beyaz bir fırdöndü taksaydın pek gam yapmazdı. Kaşıktan daha iyi topitop sapı netice verecektir. Bir daha melanura gidersen topitop sapının içinden misina geçir, misinaya çok küçük beyaz bir iğne tak, gayet güzel melanur yakalayacaksın, varsa. :)

Nice keyifli avların olsun, güzel rapor için ellerine sağlık. :)

5. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Aynen Fatih. Hatta ip misinayı koparacak kadar büyük :D Sana tek sahte tavsiyesinde bulunayım, kıyı için; Savagear Panic Prey (beyaz) ;)

6. Querorz

Querorz Fatih

Mert Abi, ben artık rapalalara 25 TL'den fazla ödememeye karar verdim :D . Takılıp kalıyor bir yerlere. Çok canım yanıyor. Sanırım Türkiye'de satılan bir model de değil.

Lolipop çubuğu kıçına iğne yönteminin methini çok okudum. İnanıyorum ki bu yöntemle vuruş aldığım her melanuru yakalarım:D . Çünkü iğnenin sahtenin en arkasında olması büyük avantaj yaratacaktır. Kaşık ya da raglou diğer balıkları da yakalayabileceği için bana daha cazip geliyor, ama melanur hedefli bir avda kesinlikle deneyeceğim.

Fotoğraftaki balığa Akdeniz'de "Sivriburun Gümüş" deniyor.

Abi sen de övüyorsan ben bu sahteyi hemen alayım. Ceyhan'daki balık malzemecisi Recep her gittiğimde bana satmaya çalışıyordu bu sahteyi fakat hiç ilgimi çekmemişti tavsiye eden Recep olduğu için :D . WTD ya da aksiyon vermiyorsunuz değil mi?

7. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Fırlat, sonrasında dümdüz hızlıca çek :D O zaten aksiyonu alıyor ki şu an benim lüfer ve akya için favorim :)

8. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Fatih türkiyede var 45 lira falan olması lazımdı sırtı avı için sivriceye götüreceğim bakalım mahiretlerini görebilecekmiyim ordada :) 3 haftadır sivriceye gideceğim bir türlü gidemedim havalardan dolayı