Yumurtalık Zargana avı 2.gün

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında nuricem tarafından paylaşıldı.

1. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Çok uzattığım için kusura bakmayın.Belki aramızda ayrıntıları merak edenler vardır diye heycanı biraz yaşatmak ve anı olarak kalması adına bu gunun hikayesini yazdım.çünkü üstünden zaman geçtikten sonra çok az şey hatırlanıyor.böyle hikayeler yazmak hoşuma gidiyor.buda forma ilk raporum devamı gelecek *** :)okumak istemeyen arkadaşlara kısaca özetleyim.
    Zargana topu-bir kulaç misina+20cm 0.40 örgü ek mustad 1251C 8 numara iğne yem canlı karides(teke)
    06:00 - 10:30 arası 12 zargana bizim tabirimizle çift gagalı 1 tane İbikli bizim tabirimizle tek gagalı :)
    makinalar:shimano catana,cormoran,okuma trio,okuma safina pro spa
    kamışlar:dam 3m onliner(sanırım yazılışı böyleydi :) ),3.3m ve 3m silverstar sunny

Hepinize bereketli avlar dilerim arkadaşlar
    Dün uyuya kalmam dolayısıyla zargana avında,Takımımızda ben eksiktim.Sanırım ümidim yoktu ondan uyunamadım.deniz çalkantılıydı,su bulanıktı,zargananın sevmediği hersey vardı.gece uyurken denizde uyumuş ve deniz yatmış.Sabah uyandırmaya çalışmışlarsada nafile.ben kafama koymuşum uyumayı :)öylede oldu.5:30 gibi onlar gitti ben yatağımda,mışıl mışıl uyurken,orda aciton kopuyormuş hihi en yogun oldugu saat 9 da benim telefonum acı acı gel yetiş diye çalıyor :eek: oyle bi uyku ki telefonu duymamışım,duysam bir yerinden bende yakalayacaktım :)Neyse daha fazla kafanızı şişirmeyim bu güne geçelim :) sabah uyanma sorunu olmasın diye genelde ben geceden yemli dip avına çıkarım sabaha kadar avlanır.sabah artık kafamda ne varsa onu yaparım bu genelde spin olur,fakat bugun biraz daha farklı oldu.zargana yoğun oldugunu dünden bildiğimiz için direk ona yöneldik.Birde hırsta var dünün rekoru Babamda kalmış onu geçmem lazım.5de yemli avı bıraktık eve geçtik biraz bişeler atıştırıp meramıza yola koyulduk.yola koyulduk diyorum ama bizim evin önü 5dk yürüyüş mesafesi :)Meraya vardığımızda birkaç kişi geceden kalan avcılar vardı.yerleri ayarladık bulutla yanyana atıyoruz atış alanımız çok dar.ordaki avcılar dip oltalarını gelişi güzel heryere atmış.biz şükretiyoruz biz bu dar alandan bir önceki yıllarda çok zargana yakalamışlığımız var.şöyle bi denize bakıyorum herhangi bir hareket görmemiyorum.o yüzden bir kaç at çek yapim belki levrek çatalkuyruk dolaşıyordur diye.15dk denedim kovalayan olmayınca bıraktım asıl hedefime Zarganaya yöneldim.Abim ben kahvaltıyı yarım bırakmış spine gitmişti ki baktım oda elinde oltayla geliyor bir terslik oldugunu anladım.dedim *** devam etmez :) genelde terslik bizde başladı mı bitmek bitmez idk Abimin makinası sıkışmış dönmüyordu avı başlamadan bitmişti.bizi 2 yıldır tık demeden götüren makina bu sene hem abimi hem beni yolda bıraktı 40s ve 55s ikisndede aynı problem.Eve gidip yedek makinayı almaya gidiyor.ve Babam şamandırası kopmuyor ilk atışta işte terslikler başlamıştı :laughing: fırdöndü atış esnasında kırılmış. bu sene ikinci oluşu oda okumanın.numarasını hatırlıyamadım ama 8kg olanı.ve üçüncü aksilikte benden geliyor makinam misinayı kalama kapagına sarıyor erken farketmemle bu olay ucuz atlatılıyor.içimden *** başka problem yaşamayız deyip Canlı karadesi(teke) denize buluşturuyorum bulutla yanyanayız ilk siftahı bulut yapıyor arkasından ben.ve skor tutmaya başlıyoruz.durum 1-0 1-1 2-1 2-2 diye devam ediyor :)ev sahibi Bulut :laughing: Hareketi izliyoruz denizde harket gördüğümüz yere atıyoruz onun görmediği ben benim görmediğim hareketi o söylüyor Centilmence maç sürüyor :) kimin oltasını çekip oraya atmak kolaysa o atıyor.zargana yapışıyor havalara zıplıyor kalamadan bir alıyor vıZZZzzzZZzz çok keyifli geçiyor.Daha önceki avlarımızdan deneyimli oldugumuz için zargana kopartmasın diye bu sene yeni bi teknik geliştirdim.şamandıranın altına 0.40 örgü kancanın oraya makaron(jig den anımsıyacaksınız ) :) hadi bakim gelde kess :) diyorum Ve oluyor kesiyor :) zargana kordinatı şaşırmış sanırım :laughing: yeme vuracagına benim örgü ipime yapışmış ben çekyorum o çekiyor.neyse agzından nasıl oluyorsa kurtuluyor geliyor benim örgü paramparça,yem duruyor :)bir tane daha takım yapıp atıyorum bu sefer yeme de örgüyede değil şamandırama vuruyor :) bu gun Zarganalar çıldırmış olmalı :laughing:en sonunda yeme vurması öğretiyorum reeling.skor 3-2 3-3 diye devam ederken bana asılıp kancayı geçiremiyenler geçirip geri çıkartanlar oluyor :) skor çoktan açılırdı ama bugun zarganalar normal değil.neyin kafasındalar acaba :laughing: skor 3-4 4-4 4-5 diye giderken tam 6 dı diye bagırıyorum zarganayı kenara kadar getirmişim kayalara çıkartacam ÇatTTTTTTTTttttttttttttttt şamandıra kopuyor zargana hızlıca uzaklaşıyor.şamandıranın üstüne çoktan atlardım fakat cebinde ıslanacak şeyler var onları bırakıp atlıyorum şamandıranın üstüne denk getiremiyorum :) kaçmaya başlıyor ben geldikçe çıldırıyor o kaçtıkca benim kafamda vızzzzz diye kalama sesi geliyor :laughing: .artık aksamdan beri ne kadar özlediysek kafamızda dönüyor :) baya bi uzaklaştıktan sonra yoruluyor tabi bende :) ses çıkartmadan köpek yüzüşüyle yakalıyorum şamdırayı karaya 6. golümü çekiyorum ve durum 4-6 :D arkasına bir takım yapıp atıyorum 4-7 oldu. :) bu arada sadece bulutla macımızı anlatıyorum dünün gol kralı babamın şansı iyi gitmiyor 1de kalıyor.son dakkalarda bir gol daha 2 yapıyor maç bitiyor :)Buluta da çok yüklendim ama 4-4 den sonra başka işleri çıktıgı için maçı bırakmış oldu için bu farkı açtım bunu sizle paylaşmayı unutmuşum :laughing: .dün ben eksiktim,bu gunde abim problem yaşadı makinasıyla.Zargana takımımız tam kadro çıkamıyor sahaya :)
    Az önce önizlemeden bir okudumda ne uzun yazmışım bi ara kafanızı şişirmeyim demişim koptum :laughing:

Elleri kirli oldugu için zarganalarla kendimi çekmeye çalıştım :)

buda cinsini bilmediğim Balık.yorumu oLan varmı :)

Buda karideslerimiz(tekelerimiz)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim, güzel bir gün olmuş gene.

Zarganaların içinde biraz daha tuhaf bir balık var. Geçen raporda da vardı sanırım aynı balık. Kısa boylu ama enli, pul yapısı sanki farklı gibi. O balıkta zargana mı? Bana diğerlerinden farklı gibi geldi.

Boy olarak kendinden 2 misli uzunlardan daha enli ??? Bir gariplik var ama anlayamadım. Sanki kuyruk ve pul yapısı da farklı gibi. Zurna denen balık mı acaba diye de düşündüm?

3. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Aynen öyle Volkan; zurna :)

Bu arada tebrikler arkadaşlar :)

4. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Teşekkür ederim daha irileri sizinle olsun :).Ben ibikli çomak balıgı olarak biliyorum ismini yanlışım varsa düzeltin.gagası tek oldugu için biz kendi aramızda tek gagalı diyoruz :hungry:

5. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Çok teşekkür ederiz.Daha iyileri sizinle daim olsun :)

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler İnan, ben hiç zurna görmemiştim. Çok daha yakın çekim olsa çok daha mutlu olurdum. Sana denk gelirse aklında olsun. ;)

7. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Bir ara tekneye, ışığa atlamıştı :) Çok güzel görüntüsü olan bir balık, geri suya gönderdim :) Yazdım bir kenara ;)

8. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    YAHU,taktınız ibiklimidir,ibibikmidir,zurnamıdır:) esas balık 4. FOTODAKİ balık.
    İlk defa görüyorum,tropikal sularda yaşayan ANGEL FİSH (melek balığı) gibi bir gövde ve yüzgeç yapısı var,.Yenibir misafirimiz var galiba kızıldenizden:confused:

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :p :eek:

Takmadık Fatih abi, adı bazen geçiyor zurnanın da ben hiç görmemiştim bir raporda falan. Belki bana da denk gelir hesabına bi bakim dedim yakından.

4. Fotodaki balık daha önce gene Akdenizden bir raporda görmüştüm ama pek sık göreceğimiz bir balık değil gibi. Tabi yerleşir de ürerse onu bilemem. Senin de yazdığın gibi o zaman da Kızıldeniz göçmeni denmişti ama hangi rapordaydı aklımda değil. Arkadaş yemişse bi açıklama yapar artık. :eek: :p Tadı nasıl, kılçık durumu nedir? :D

10. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    O işi sana bırakmıştık Fatih abi :) Sonunda gelmiş sormuşsun :D

11. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    İki saattir,israil-italyan-fransız ne kadar kaynak,dosya,pdf ,araştırma varsa baktım .Bulamadım vallahi:( orfoz,lahoz vs. değil balık. kesinlikle yabancı bir tür. gövde tamamen bir Pomacanthus (ANGEL FISH),ağzı farklı.Bildiğim hiçbir aileyle bağdaştıramadım:( gerçekten çok ilginç birtür:confused:
    Bir ipucu lazım,taktım kafaya:(

12. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Ben de image search falan yaptım nafile :( Bakınıyorum ama :)

13. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    2009 da israilin akdeniz kıyılarında (hayfa körfezinde) bu balık(imparator melek) Pomacanthus imperator-emperor angel görüldü. ELİ KULAĞINDA İskenderun körfezinde bekliyorum

buda bizim balık

14. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Gelsinler gelsinler, iyice okyanusa döndü denizler :D Biraz da renkli balık yirik :laughing:

15. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Türkiye satış fiyatı 30 cm (akvaryum için) 300 usd . Yerken aklında olsun:)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tamam işte Fatih abi, bulmuşun balığı. Bizimkinin rengi atmış sadece. :D
    Bizim denizlerin halini gören hangi balığın rengi atmaz ki? :p

Allah gözünü doyursun, dünyanın mırmırını yedin. :D
    Yenilen balık balığa benzeyecek biraz. :D:D:D Ne o palyaço gibi :p

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing:

Tutan arkadaş ağlıyordur şimdi. :D:laughing:

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Cem tebrikler, paylaşım için de teşekkür ederim.;)

"Yabancı tür" şu liste içerisinde olabilir mi, gözleri iyi gören bir bakıversin hele.:)

Konu başlığı: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=43842

Türlere ait fotoğraflı/resimli liste:

19. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    cem abi tebrikler, zargana boyları mükemmel,

melek balığı türü olduğu düşündüğünüz bu balığa sun/moon Light Angel adını taktım. bence ismine çok uygun, ama hangisi olması gerektiğine karar veremedim.

20. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    O zaman satmak daha mantıklı :p :laughing:

Ne var ya, yediğim en renkli balık orfozdu. O da kahverengi :D Yeniliklere açık olmak lazım diye düşünmüştüm, Fatih abi 300 usd deyince U dünüşü :D:D