Evet... sadece boğazda değil marmarada da çok yunus var. Onların da akış mevsimi,Onlar da balıklar gibi (Yunus balık değildir biliyorsunuz,bir memeli hayvandır.) Karadenize doğru göç ediyor. Bu arada tartışılması gerektiğine inandığım ciddi bir konu var. Herkesin fikirlerini yazmasını bekliyorum. Bilindiği gibi yunuslar uzun zamandır koruma altında ve avlanmaları yasak. Fakat balıkçıların ağlarına çok ağır hasar veriyorlar. Ağa yakalanmış balıkları yemek isterken, ağları parçalıyorlar. Tekirdağ cıvarında bazı balıkçıların ağlarının yunuslar tarafından parçalandığını, birkac defa yeniden ağ yaptıklarını,onlar parçalandıktan sonra da yeniden ağ yapacak para kalmadığı için neredeyse açlığa mahkum olduklarını duydum. Tamam yunusları ellemeyelim ama fauturayı sadece mesleği balıkçılık olanların mı ödemesi gerekiyor.? Çılgınispari kardeşim, verdiğin bilgilere tsk. Ben sandaldan 19-21 köstek bagladığım çaparileri kullanıyorum. Çaparileri kendim yapıyor ve daha önce bahsettiğim gibi martı,kaz veya ördek tüyü kullanıyorum. Genel olarak, istavrite beyaz, çinekopa kırçıllı veya kırmızı, kolyoz,uskumru için de beyaz , kırmızı veya siyah kırçıllı tüy kullanıyorum. Bu renkler, o anki duruma göre tabii ki biraz değişiklik gerektiriyor. Herkese rastgele.