zahir turna avında 2

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında avcızahir tarafından paylaşıldı.

1. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    s.a sevgili ailem bu günkü turna avı maceramı sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.bu günü izinli olarak evde geçirdiğim için yapacağım da bir iş olmayınca tası tarağı toplayıp geçen hafta av yaptığım gölete doğru yola koyuldum.bu kez tedbirli gitmeliydim okuyanlar başıma geleni biliyorlar oltamı kırmıştım.bu kez aynı hatayı yapmıyayım diye 2 olta birden aldım yanıma niyetim sadece atçek usulü ile bişeyler yakalamaktı.avlak bölgeme geldiğimde trofeyi aldığım noktanın başka avıcılar tarafından işgal edilişini büyük hayal kırıklığıyla izledim hakikaten insan kötü oluyo:( neyse varsa nasipte çıkar başka yerdede düşüncesiyle kendime yeni bi yer aradım hiç kimsenin olmadığı etrafı bol sazlıklarla kaplı bir alan buldum ve oraya yerleştim.sabahın ilk turnasını yakalaya bilmek için oltamı hazırlayıp geçen haftanın şanslı ismi kaşığımıda misinama bağladıktan sonra salı verdim suya yaklaşık 1 buçuk saatlik bi taramada sonuçsuz kalınca malzemeyi değişip beyaz sasi taktım fakat taramalar bir türlü sonuç alamıyordu.birazda moral bozukluğu ile dinlenmekte bahanesi olsun düşüncesiyle bir köşeye oturdum.tam o sırada iki kişi benim olduğum bölgeye geldiler s.a a.s bir kaç sohbetten sonra arkadaşlar oltalarını suya atmışlardiki benim neredeyse 2 saattir attığım bölgede 5 dakika içinde 2 parça turna aldılar :eek: şaşkınlıkla onları izlerken onlarda bu nasipli hallerinden dolayı enteresan sevinç naraları atmaya başladılar :) bol şans ne diyelim.bu banada haz vermedi desem yalan olur kendi kendime bırak dinlenmeyi oturacaksan evde kalsaydın buraya oturmaya gelmedin trofe almaya geldin diye kendime bi hırs getirdim onların buraya gelmeleri benim için iyi olmuştu aslında.her kes nasibini alır oltamın ucuna en son taktığım sasiyi çıkarıp tekrardan kaşığı taktım.ilk atışım ve hedef 12 den vuruldu.cılız oltamın elimde dans edişini büyük hayranlık la izleyen iki arkadaşın bakışları arasında kıyıya hiç mücadelesiz alı verdim.balıkta hiç yorulmadığı için kıyıda adeta kanatlanıp uçacakmış gibi taklalar parandeler atmaya başladı.hemen tel hapse takıp suya bıraktım.bu balık 1 buçuk kilo kadar geldi.ilk balığımın vermiş olduğu mululukla birlikte o azimle yaklaşık 11 30 a kadar taramaya devam ettim fakat ne ben nede arkadaşlar bişi alamadık sadece bir kaç takip oldu onun dışında bi hareketlilik yoktu balık kendini gösteriyor du aslında bulunduğumuz noktada balık vardı fakat ne hikmetse bir türlü kapmıyordu abartısız birtanesiyle kıyıda bana sadece 1 metre uzaklıkta kaşığı takip eden turnayla 10 dakika karşı karşıya kaldım sadece bakıyo öyle bi odaklanmışki kaşığa beni görmüyo bile nitekim oda almadı arkasını döndü ve gitti bir hoşçakal bile demeden :) bu gün burada fazla kalmıcaktım niyetim sabah balığıydı bir trofe alıp eve dönmekti n o yüzden kaşığa daha çok rabet gösterdim.olmayınca da olmuyo işte.arkadaşlar bana kaça kadar burada kalacaksın sorusuna birazda latifeli yaklaşımla bir balık daha alıp gidicem yarım saat bir saat kadar daha burdayım diyin ce arkadaşlarda hafif tebessümle ne o zahir kardeş göle siparişmi verdin.boyacı küpümü bu he diyin ce gelecek bu karşılıklı sohbetten sonra ilk kez geldiğim bu noktada bir yer sürekli gözme takılıp duruyordu.suyun ikinci adımdan sonraki derinliği yaklaşık bir buçuk metre derinlikte 2 metre önüm kamışlıklarla kaplıydı sudan sadece yarım metre boy atmışlardı niyetim bu sazlıkların arkasına bir kaç kez atış yapmaktı ama sazlık olduğu için takılma olsaılığı yüzde yüz o yüzden kararsız kalmıştım malzeme ziyan olmasın diye.sonunda kaşığı çıkarıp eski bi emektar sasiyi sandıktan çıkarıp oltaya taktım bu düşüncemi yapıcaktım dert oldu bana:) koparsada kopsun düşüncesiyle o noktayı iiice süzdükten sonra en doğru noktayı bulup salı verdim kamışların arkasına yaklaşık 4 metre uzağa attımıştım sasiyi peki ya ondan sonrası.daha makaraya sarılmadan ki sarsamda zaten iki kere dönecek makara sonra sasi sazlıklarda kalacak yemin olsun oltayı sadece silkelememle birlikte cılız oltamın u harfi haline geldiğini görünce kalbim orada duracakmış gibi oldum konuşacam adamları çağıracam konuşamıyom gelsinlerde oltayı tutsunlar bende suya girip bir şekilde balığı alim diye ama o an kararımı verdim hemen arkamda küçük bir tepe vardı hızla oraya çıktım balık sazlıkların 1 metre kadar önünde olsa gerek niyetim kamışı olduğu kadar yukarı kaldırıp balığı suyun yüzeyine çıkarmaktı.nitekim öylede oldu kereta sırt üstü sezlongda güneşlenir gibi duruyordu suyun üstünde :) ilk hamlem başarılı olunca makaraya daha hızlı asılıp kamışı son yüksekliğe kaldırdıktan sonra ani bi refleksle sazlıkların arasınada çekmeye başladım düşüncem gelebildiği kadar sazlıkların üzerinden gelmesiydi ki hamlem yüzde 70 işe yaramış balığın yarısını sazlıklardan kurtarmıştım ama o anda balığın bir anda hareketlenip sazlıklara kaçması demesi o balığın istesemde benim olmayacağı korkusuyla ara vermeden sarmaya devam ettim balıkta direnç göstermeyince bu zorlu parkuru kolay geçmenin verdiği mutlulukla tekrar kıyıya doğru hareketlendim.balık sasiyi tamamen yutmuştu neredeyse hiç görünmüyordu.bende kendi kendime misinam kopmadıkça bu balık kurtulamaz kanaatine vardım.fazlada acı çekmesini istemiyordum aslında çünki sasi boğaza kadar gitmiş büyük ihtimalle solugaçlarada takılmıştır diye düşündüm.artık balıkla aramda sadece yarım metre vardı oltayı gergin tutup ayağımın altına aldım ve bir babanın oğlunu kucakladığı gibi :) kucaklayıp kıyıya aldım.istediğimi almıştım artık benim nasibim buydu.fazlasındada gözüm oladığı için o andan itibaren avıma son verdim bu balık iki buçuk kilodan birazdaha fazla geldi.bundan önceki hikayemde 3 buçuk kiloluk almıştım bundan iyisini yakalaya bilirmiyim diye sormuştum kendime sanırım yapabilirim.ALLAHIM yeterki o balığı karşıma çıkarsın ben mücadele etmeye hazırım.bu hafta o gramajı geçemedim belki ama ben hala burdayım er yada geç o balığı yakalıcam hedefim 10 kiloluk bir turna bir aksilik olmassa bu hafta bir şans daha vericem kendime yeni bir macerada görüşmek dileğiyle ALLAH her daim yar ver yardımcınız olsun sevgiyle kalın turnasız kalmayın.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 18 Mayıs 2011
  2. trexism

trexism mehmet

tebrikler güzel av :)

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Maşallah Zahir kardeş , az daha yazsan roman olur..yayınlanır vallahi..

ortam çok güzel balık yaşamı için uygun fauna..tabi su nasıl bilmiyorum başkada ne türler var orda.??

kısmetin devamlı olsun..

4. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Demek gözü kara olmak gerekiyor bazen :)
    Süper av, cok keyifli bir hikaye. Yürekten tebrikler.

5. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    helal olsun azmin sonu :) balıklar da şahane anlatımda şahane tebrikler :)

6. akıncı13

akıncı13 ali

Favori Kamış:
    DIAMOND 240
    En İyi Avı:
    2,4kg pullu sazan
    tebrikler güzel bir av olmuş,umarım daha irilerini yakalamanızda kısmet olur

rastgele...

7. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Tebrikler güzel bir macera yaşamışsınız ve bunu güzel bizlere aktarmışsınız. Ağzınıza sağlık.

8. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    saolasın darısı sanada olsun

9. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    muvaffak abi teşekkür ediyorum saolasın abicim inşallah en iyileri sana rast gelir kadife ve sazanda olması lazım en azından botla açıldığımda kıyıda dolaşan ufak kadife toplulukları bazen çarpıyo gözüme bu şekilde sana suyun nasıl olduğunuda sölemiş oldum dipteki balıkları rahatlıkla görüyosun abi çok temiz :)

10. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    kesinlikle uğur abi bu balık bizden sabır istiyo bu yetmezse biraz daha sabır istiyo :) amacıma ulaşmış deilim allah ömür verirse o canavar yakalamak istiyorum hedefim 10 kiloluk bi turna gerçi ona turna denmez timsah denir ama dileğim bu yönde:)

11. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    saolasın memet kardeşim güzel yorumun için eksik olma daha ii leri sana rast gelsin

12. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    tşkler inşallah dediğin gibi olur güzel dileklerin için tşk ediyorum saolasın

13. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    teşekkür ederim muharrem abi sende saol

14. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Zahir zehir gibi bir turna avcısı oldun gitti heyacanın raporuna yansımış biran önce hedefine ulaşıp bizlerle paylaşman dilegi ile rastgele.

15. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    saolasın muharrem abi teşekkür ederim inşallah abi buseferkiler geçenkilere oranla ufak kaldı ama inşallah amacıma ulaşırım turna avında kendine bir hedef belirlemeyince olmuyo abi biliyon :)

16. simendifer

simendifer Sennur

Yine heyecanlı bir rapor okuduk sayenizde. :) Ve yine yakışıklı iki turna gördük. Acemiliği atmışız artık sanırım. Bereketiniz daim olsun, oltanız balıksız kalmasın. Dahasına rast gelsin. :)

17. HakanV

HakanV Hakan Varlı

Av kadar anlatımınızda güzel.
    Yeni hedefinizinde hikayesini en kısa zamanda dinleriz umarım.
    Rast gelsin.

18. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    zahir kardeş tamam kardeşim sen artık piştin bundan sonrası senin için macera amacına ulaşacağından kesinlikle eminim kal sağlıcakla rastgele

19. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    teşekkür ederim aslında acemilik yokta geçenki forumda yakaladığım turna bugüne dek aldığım en büyük turna olması sebebiyle beni bi hayli heyecanlandırmıştı.turna avını çok uzun süredir ve hemen hemen her hafta yapıyorum ankara bi turna cenneti diyebilirim.güzel dilekleriniz içinse ayrıca teşekkürler daha irileri sizin oltanızda olması dileğiyle

20. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    teşekkür ederim hakan kardeşim umarım daha iyileri senin oltana takılır.