Turna kesinlikle sucsuz. Reisinde dedigi gibi karnini doyuruyor. Konu komsuya balik dagatmiyor, yada buzluga depolama yapmiyor. Yada bir aylik baligi bir günde de yemiyor... Ve bu böyle uzar gider.
sizce esas suçlu,yaşamak için alabalığı avlayan turna mı ? yoksa alabalığı zevk için avlayan ustamı? bu turnalara kafayı takan arkadaşlara defalarca yazdım.ve bıktım artık,denizde bunlar gibi yüzlerce tür avcı balık var. turna yı potansiyel bir canavar,doğanın dengesini bozan bir yaratık olarak görüp,''boy ve sayı yasağına uymayın ,iç suları turnadan temizlemek lazım ''gibi fikirler sunan arkadaşlar varrrrr.
eğer bu vahşet se,bizler daha vahşi yiz. yakında turnaları reality show larda boy boy gösterirler. -ne istedin o zavallı balıktan, ====abi biz böyle yaşıyoruz. -ne yapmıştı o sana. ====hiiiiç,sadece oradan geçiyordu,atladım üstüne... -şimdi onun yavruları yetim kaldı,bu seni hiç rahatsız etmiyor mu? ====yoooo niye rahatsız etsinkiiii,bizide allah böyle yaratmış.ben bunu hep yapıyorum.. - neeeee,,,, demek ilk cinayetin değil bu ====abi o kadar duygusal olsak,aç kalırız -tanırmıydın kendisini ====kimi? -yediğin alabalığı. ====yaaaa bırakın bu işleri abi yaaa,siz hiç mi alabalık yemedinizzzzzzzzz? -yediiiiik ====öyleyse nedir yani bu,siz yeyince afiyet olsun, biz yeyince vahşet olsun.
Ufakken izlediğim belgesellerde aslan ceylanı parçalarken bu kameraman niye bunları izliyo vursaya şu aslanı derdim ama işin aslının öyle olmadığını çabuk öğrendim.
Fatih abi sadece gülüyorum mükemmel cevap neyseki Turna'nın balığı yemesinde insani bir unsur yokta "Utanır İnsan" cümlesini bir insan olarak üstüme alınmıyorum.
ben de onu diyorumya numan, bir insan yılda ortalama 30kg kadar balık tüketirken,turnanın (yada diğer avcı balıkların)yiyecek başka bir alternatifi olmadığı düşünülürse,ayda 10 kg balık yemesi utanç verici yada vahşilik olmasagerek.
Hocam kimsenin turnaya sen bu alabalığı neden yedin dediği yok sadece espri yani vahşet derken bunu turna balığını kötülemek amacıyla söylemedik...bu hayvanın kökünü kurutalımda demedik... (espriydi anlayacağın)yoksa tabiiiki ekosistemde bunlar olağan şeyler....strese girmene gerek yok,turna çekmeye devam...
özgür arkadaşım,vahşetin belgesi yerine doğanın kanunu yazsaydın,bende bu şekilde anlamazdım ==espiriyi== yada espiri olduğunu anlayabilirdim.dikkat edersen bu şekilde anlayan bir tek ben değilim.genel kanı bu. ben turna sevdalısı olduğum için tepkim biraz daha değişik oldu,bu video ilk çıktığında da aynı tepkiyi göstermiştim, ayrıca o kelimeleri tabiki siz söylemediniz ,ama bu sitede şahit olduğum bir dialogtu bu. sizi kırdıysam,kusuruma bakmayın,sağlıcakla kalın. rasgele.....