arkadaşlar merhaba ben kayseri yahyalıya gideceğim 10 günlüğüne.orda zamantı'da turna çıkıyormuş diye dudum ne derece doğru bilemiyorum.bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. herkese bol şansss
Kayseride deniz mivar dostum. Denzi turnası mı bu? Yok yani denizden kıyıdan balık avına açmışsın konuyu. Keşke tatlı su da göllder ve barajlar kısmına açsaymışsın. İyi avlar.
meraba arkadaşım evet zamantıdan turna balığı avlıyoruz fakat bu zamantının pınarbaşı tarafından yani senin gideceğin yerin bayağı bi uzağı( 1 nisanda sezon açılıyor bilginize)
Merhaba, 1 Nisan tarihine kadar turna avının yasak olduğunu belirtir ve avınızı bu yasak doğrultusunda 1 Nisan tarihinden sonra yapmanızı rica ederim. Bilen arkadaşlarımız size ardımcı olacaklardır. Teşekkürler, Bu arada alan yasaklarını da ayrıca belirteyim, faydası olacağını düşünüyorum ; Kayseri'de avlanmanın kısmen yasaklandığı bölgeler, Kayseri'de avlanmanın tamamen yasaklandığı bölgeler,
haklısın ama... evet haklısın kardeşim kayseride şuan deniz yok ama her an gelebilir çünkü burası kayseri .şaka bir yana bir anlık dalgınlığıma geldi gerçekten. bu arada zaten zamantıya şuan gitmeyeceğim yane 15 gün sonra felan. Bu arada tabiki ' YASAKLARA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM'
turna merhaba kayseride turna ya gideceksen benim sana tavsiye edeceğim yer pınarbaşı bahçecik barajı (hem alabalık hemde turna çıkar) pınarbaşı kaynar (burdada hem alabalık hem turna çıkar) boş dönmezsin Not : bahsettiğim yerlerde zamantı ırmağı Bilginize....
Zamantı'da kısmi yasağın belirtildiği yer dışında av yapılmasında sakınca yok arkadaşlar. 1 Nisan'dan sonra belirtilen bölge dışında turna avı yapılabilir.
anlaşıldı ali38 arkadaşımada çok teşekkürler verdiği bilgilerden dolayı.bu bilgileri değerlendireceğim muhakkak.inşallah dediğin gibidir ali kardeşim. hepinize sağlıklı ve bol balıklı günler.
rica ederim herzaman yardımcı oluruz ben sürekli bahsettiğim yerlere giderim bahçecikte ve kaynarda 4-10 kg arası süper turnalar çıkar ölübalık ile yemleme yöntemini seçersen genelde kaynarda işe yarar ırmak olduğu için şiddetle yem olarak istavriti öneririm ben kaynarda ne zaman bu taktiği uygulasam boş dönmem hadi sana rasgele daha çok bilgi detaylı bilgi almak istersen ali_ozkirisci@hotmail.com msn adresim
eyvallah sağolasın ali gerçekten çok iyi bilgiler verdin.soracağım birşey olursa sana mail atarım hemşerim.(aslen nevşehirliyim) selamlar,sevgiler kendine iyi bak
zamantı ırmağında balık pek yok ama bahcecikte fena diil orayıda kuruttular yakın bir zamanda gideceğiz rapor weririm