Kardeşim demek istediklerini açık bir dille anlatsanda benim gibi ihtiyarlar veya çok genç olanlarda anlasa Yazdıklarından bazılarını anlayıp sana hak vermek isterdim ama tamamını anlamayınca yorum yapamıyorum.Diyeceksinki yapmasan yapma.
Eğer ki taş banaysa ben tuttuğum balığı birilerine göstermek zorunda değilim. Bırakın bana kalsın. İsteyen istediğini düşünsün ben atmadığımı sallamadığımı gayet net biliyorum. Tuttuğumuz balığı detaylı yazmıyoruz diye hiç balık tutamıyoruz anlamına da gelmiyor. Kaldı ki ben şöyle balık tuttum böyle tuttum diye sallamıyorum. Sadece tecrübelerime dayanarak nasıl olduğunu/olabileceğini, birazcık da fikir yürüterek yazmaya çalışıyorum ama hata etmişim ben yeniden çok daha derin bir sessizliğe bürünsem sanırım iyi olacak. Teşekkür ederim yine de.
İçimi rahatlattın Namık abi sağol. Benim mesajın arkasından gelince bana yazdığını sandım kusura bakma. Alınganım bu ara herhalde.
namık abi ben hiç zargana tutamıyorum bu sene yaaw marmarada kalmamış heralde her sabah yunuslar trol yapıyor bize de kalan yanlız olta oluyo
Yanlız değilsin. uzun zamandır zargana haberi bekliyorum bende. Birileri bir yerlerden zargana tuttum dese oraya gidip şansımı deneyeceğim ama çıt yok.
sarayburnu zargana arkadaşlar şu sıralar sarayburnu zindanların önü çarpmayla güzel zargana yapıyor ilgilenenlere duyurulur bol şanş
Maalesef ben de bu sene pek gidemedim zarganaya. Ama gidenler de balık olmadığını söylüyorlar. Ağustos ayında 1 kere gitmiştim. Çok balık vardı ama ufaktı. 2 tanesini alıkoymak zorunda kaldım, diğerlerini geri saldım. Sonra araya ramazan girince kaldı işte.
sen herşeye üstadsın yaa ondan abi sana anca yemlkik olur bu zargana zaten canııım aman neyse abi seninde bu aralar halin yok meşaj yazmaya heralde balıksızlık seni de vurmuşş
Orayı bir ziyaret etmek lazım o zaman. Gece mi gündüz mü alınıyor ? Ben çarpmayla avlanmayı pek doğru bulmuyorum. Denemek istediğim kendi yapımım bazı sahteler var.
akşam suyu daha verimli oluyor.ipek yada zargananın kendisinde deneyebilirsin.Geçen hafta arkaşım 25 tane zargana aldı ordan... bol şanslar
Ben topda kullanmamak için yeni bi sistem geliştirdim ve en kısa zamanda bu sistemi denemek istiyorum.
Sevgili "Nidya78", Bahsettiğin "yeni sistem"i denedikten sonra bize de anlatıp, öğretirsen memnun oluruz. Rastgele!
Zargana avım 26 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında Bodrumdaydım.... Bir marinada isim vermeyeceğim..resmen zargana kaynıyordu. 0,20 lik oltaya sinek iğne ve tavuk bağlayıp 3 metrelik kamıştan kamışın boyu kadar sağıp rüzgarın da yardımı ile at çek yaptım..yemli iğneyi atıp biraz sürütünce hepsi geliyor.. Yemi ağızlarına alıp biraz yüzüyorlar bu arada misinayı hafif sağmanız veya gerginliğini boşaltmanız gerekiyor...güvenince yutuyorlar..gerginlik olunca yemi kusuyorlar.. aralıklı olarak farklı günlerde de olsa iznim boyunca 25 adet zargana tuttum boyları 50-60 cm kadar.. Etleri ise çok sıkı ve yağsızdı ama kesinlikle lezzetliydi ve çok beğendim..(ilk defa zargana yedim ) Ayrıca o zarganalardan biri ile yanımda yakalanan bir lambuka vardı ki telefonla videosunu çektim yayınlayacağım.. İyi bir video kameram olsaydı zargana sürülerinin sıçramalarını ve eşli 2 lambukanın bunları birbirleri üstüne sürüşlerini çekmeyi çok isterdim..Resmen görsel şölen..Ayrıca lambuka da bir kaç kez zarganalarla eş zamanlı su üstüne çıkıp altın rengi görüntüsü ile herkesi büyüledi.. Lambukalar 16 ekimde bahsettiğim zarganalarla yakalandı hem de marinadan. Acı olan o müthiş balık 50 liraya lokantaya satıldı diye duydum sonradan..Yan yüzgeçleri mor ,sırtı kırmızı sarı yeşil mavi çok güzel renklerdeydi.. Madem yemeyeceksin o kadar güzel bir balığa 50 lira için kıymamak lazım.. Aynı şekilde 2,5 kg lık levreği 10 liraya "sigara param çıksın" diye satan vatandaşları da duyduk..(yakalanan levreği görmüştüm,zaten sattığını da arkadaşları söyledi sohbet sırasında)..
Zargana nasıl avlanır? Merhaba arkadaşlar, Öncelikle şunu belirtmeliyim ki burada olmak benim gibi acemi balıkçılar için büyük bir şans. emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geleyim zargana avlama tekniğine. dün izmitte iskeleden balık avlamaya gittim. evde kendim hazırladığım 5 köstekli 10-11 no iğneli takımımı taktım. yem olarak ta daha önceden 1 cm genişliğinde 4-5 cm uzunluğunda keserek buzluğa attğım ve akşamdan buzluktan çıkararak tuzlayıp peçeteye sardığım tavuk göğsünden 0,5 cm gibi 5 parça keserek iğnelere taktım ve atıp beklemeye ara sıra çekip yemi kontol ederek tekrar atmaya başladım. (at çek gibi yapıyordum ama ağır ağır) Bu böyle 1 saat kadar sürdü. bazı kancalarda yem gidiyor ama dipte mi takılıyor balık mı alıyor pek anlayamadım. yaklaşık bir saat sonra kurşun dipte takıldı. asıldım asıldım, dipten 2. kancadan kurşun koptu. (demekki fazla gerdirmişim.) Neyse işte olta kopunca çekmeye başladım hızlı hızlı yaklaşık 20-30 metre önümde yemler tam yüzeye geldi ve ben hızlıca sarıyorum. birden bir hengame, su bir şapırdadı. aha dedim o da ne zargananın biri bize nasip olmuş. ne asılıyor. suyun içinde bi oraya bi buraya. sarmaya devam ediyorum zargana gelmek istemiyor. sonunda çektim onu kenara. kaldırdım aldım oltayı. kancalardan birini yutmuş ağzının kenarında kanca birine de dolanmış sırtından saplanmış. taklaşık 50-60 cm gibi boyu vardı. hayatımda aldığım ilk zarganaydı. hem de 50 gr kurşunlu olta ile... Nasip işte. Ama merak ettiğim o kadar hızlı sararken nasıl atladı yeme? normalde zarganaya atınca hafif hafif hareketlendiriyodum ben.?
Zarganalarım 26 eylül-19.ekim arası iznim sırasında sadece 0.20lik misinaya 14 numara sinek iğne- tavuk takarak aldığım zarganalar..avlak bölgem beton marina olduğundan zarganalar yukarıdan gözle görülüp kontrol edilebiliyordu ..bir de aklınızda olsun..su üstü titreşime çok duyarlılar..bir kaç kez atıp boş çektiğiniz kancaya bile atlayabiliyorlar..Ve tüm sürü bir süre sonra hep sizin attığınız yerde gezmeye başlıyorlar..bu sistemin tek mahsuru 5-6 kez iğneyi kesip yeniden bağladım çünkü iğne midelerine gidiyor..çıkarmak temizlerken yapılıyor ..yanınızda 10-15 tane yedek iğneniz olsun..