Zargana avı teknikleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında balikci tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Zargana parlak şeylerden hoşlanıyor diye bir şey yok..

Parlak, pırıldayan şeyler, elbette ki kolay görülen ve dikkat çeken şeyler olurlar. buda avcıların dikkatini mutlaka çeker. Ama bu avcının o şeyi yemek isteyeceği anlamına gelmez haliyle..

2. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    1.5 kilo mırmır.sıra lüferde...
    peki böle hiç deneyen oldumu acaba bilen varmı:confused:

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sevgili uğur, doğada siyah ve beyaz yoktur. Doğa dijital değil, analogtur..

Yani, böyle yaparsan kati billah zargana tutamazsın diye bir şey söz konusu olmaz çoğunlukla. Ona da gelecek olan zargana vardır.

Bakılması gereken şey, ne kadar siyah, ne kadar beyaz? Bu gibi bir şeyle ortalıkta yüz zargana varsa -mesela- kaçı yakalanabilir? Bunu bulmanın da tek yolu, gidip denemek..

Bu gibi düzenekler, zargana yakalar elbette.. Tavsiye edeceğim, 3-4 mm çapında turuncu boncukları iğnenin üstüne, iğneye değil, misinaya dizin, atıp çekin. Kafi miktarda zargana varsa, birini yakalarsınız. Velakin, böyle yapmaktansa, zargana ipeği daha etkili olacaktır sanıyorum..

İğnenin sapına sigara kağıdı sararak çok zargana tutmuşluğum oldu. Ama bunu genelde son çare gibi yapmışımdır..

4. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    1.5 kilo mırmır.sıra lüferde...
    bugün eve gidince deniycem folyoyu.bilgin için saol dostum:rolleyes:

5. bekr

bekr

Favori Kamış:
    Serpme.Çırpma.Olta çeşitleri
    En İyi Avı:
    Kefal. 7 kg
    Doğrusu gençlerin veya aklını çalıştıran herkes için cinfikirler ürünü ve bizim duymadığımız faydalı bilgilere ulaşıyoruz bu forumda.....
    Serdar Beyin misinaya turuncu inceboncuk veya sigaradaki folyo kağıdı uygulaması son çare gibi değil herzaman geçerli çare olmasını dilerim çünkü biz kıyıda sargan tutacağız diye günde yedi sargana kadar yemlik harcarız bazen.
    Tekrar gibi de olsa arkadaşların bildiği yemleme malzemelerini yazmasının faydasına inanıyorum fakat ipek uygulaması balığın bol olduğu zaman haricinde fazla işe yaramıyor. Bu arada enfazla sevdiğim balık hem yakama hem de tüketmesini seviyorum.. Bizim buralarda onbeş gün sonra başlar mevsimi.. Herkese berketli avlanmalar dilerim...
    Selam ve sevgilerimi sunarım herkese

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sorma Bekir abi... Çarşıdan bir kilo zargana alıp gidiyorum, onları yem yapıyor, 3 tane zargana tutup mutlu olup geri geldiğim oluyor..

7. mesapo

mesapo salih polat

Zargan Avi Ile Bilgiler

Her balıkçının zevk aldığı bir avlanma usulüdür ipekle avcılığı.Bununda bazı usulleri olduğu kaçınılmaz.iki ıskamroz arasına uygun genişlikte bir tahta yı ıskamrozlara geçecek şekilde delin ,uygun açılardaolmak şartıyla sancak ve iskele taraflarına birer delik onlardan birer karış içeriye biraz daha dik olmak şartıyla birer delik daha açın böylece 4 adet ipek bırakmak için çubuklarınıza yer hazırlarsanız daha çok şansınız olur misina boylarınıda farklı uzunlukta yapın.öubuklardan bir adedini isterseniz 0 numara kaşık takın küçük bir kıstırma kurşunla olursa daha verimli olur zargan kaşık lada avlanır biliyorsunuz.Zargan ipeğini misinanın ucuna kasa yaparak bağlarsanız her balık vurduğunda ipeği çevirerek sanki her seferde yeni ipek takmış gibi filizlenmemiş bir ipek olur rastgele

8. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    İpeğin gözünü seveyim ne yem derdi var ne iğne derdi kurtulmasıda imkansız gibi ipeğe yakalandıktan sonra 10-12 sene önce falan paşalimanında lüfer zamanı 3 canlı zarganaya 1 tane lüfer veriyordu kayıkçı abilerimiz 36 tane zargana yakaladım bi gün ipekle kıyıdan adamlar paylaşamadılar zarganaları hey gidi günler.

9. yasinbakir53

yasinbakir53 YASİN

En İyi Avı:
    RİZEDE 4.350 GR. RUS KEFALİ
    bu zargana istanbulda ipek ve yem hariç kıyıdan oltayla nasıl tutulur. bilen varmı. bir de istanbulda ne zaman başlar kıyıdan oltayla tutulmaya.

10. 3182

3182

Toprağım bu zarganayı yeşilköy florya avcılar sahilinde kurt ile at çek yaparak tutabilirsin.

Takımda kısaca şöyle klipse bir tane zargana topu ben büyük olanı tercih ediyorum daha uzağa atabilmek için. zargana topuna 3 metre ince sağlam misina (biraz pahalı ama berkley trilen 0.14 misina çok iyi iş yapar) bir köstek ve ucuna 11-12 no iğne.

Yem olarak kurt at çekte iş yapar. Atıp çekemem diyosan canlı yem gümüş kullanman gerekli. Ayrıca gümüş parçası da takıp at çek yapabilirsin. Ben diğer istavrit ve zargana kuyruk altı ile o kada verim alamadım. Olmadı bir hafta sonu gidersem zarganaya buraya yazarım gideceğimi beraber avlanırız.

11. yasinbakir53

yasinbakir53 YASİN

En İyi Avı:
    BUGÜN Bİ SİSTEM DENİYCEM TUTARSA SİZE ANLATIRIM...

12. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Bu sistemde at çekmi yapıcaz ? Yoksa atıp bekleticekmiyiz balık gelsin diye ?

13. gökhan3239

gökhan3239 Gökhan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55
    En İyi Avı:
    şimdilik birkaç adet zargana
    bugün senenin ilk zargana avına çıktım arkadaşlar. sabah 9 dan 12 ye kadar 6 adet zargana aldım. 15-20 tane alanlarda vardı tabi...

14. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Takım olarak ne kuyllandın ?
    Biraz daha bilgi verebilirmisin ?

15. gökhan3239

gökhan3239 Gökhan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55
    En İyi Avı:
    ip misina, 60 gr zargana topu, 0,27mm 1,5mt beden ve 8 no sinek iğne.

16. LapinCash

LapinCash

Ben bir tane 60 Lık zargana topu normal ince 20 Lik felan isia onunada 8-9-10 numara iğne bitti atıncada ufak ufak çekiyorum .

17. yasinbakir53

yasinbakir53 YASİN

En İyi Avı:
    NEREDE AVLANDIN ARKADAŞIM. BEN DÜN KUKELİNİN İLERİSİNDEYDİM ZARGANA DAHİL HİÇ BİR KUYRUK YOKTU.

18. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Dün ben de Kuleli tarafındaydım doğru düzgün balık tutanı görmedim. Gerçi 30 Ağustos geçişi yüzünden ancak öğleden sonra varabildik.
    Belki sabahtan daha iyi av yapmıştır.

19. gökhan3239

gökhan3239 Gökhan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55
    En İyi Avı:
    ben silivri dalgakırandaydım arkadaşlar ve herkezdede en az 5-6 zargana vardı yrn bi aksilik çıkmazsa yine gidicem

20. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek

Bu sistemde atçekmi yapıcaz yoksa atıp beklicekmiyiz balık gelsin diye ??:confused: