Zargana parlak şeylerden hoşlanıyor diye bir şey yok.. Parlak, pırıldayan şeyler, elbette ki kolay görülen ve dikkat çeken şeyler olurlar. buda avcıların dikkatini mutlaka çeker. Ama bu avcının o şeyi yemek isteyeceği anlamına gelmez haliyle..
Sevgili uğur, doğada siyah ve beyaz yoktur. Doğa dijital değil, analogtur.. Yani, böyle yaparsan kati billah zargana tutamazsın diye bir şey söz konusu olmaz çoğunlukla. Ona da gelecek olan zargana vardır. Bakılması gereken şey, ne kadar siyah, ne kadar beyaz? Bu gibi bir şeyle ortalıkta yüz zargana varsa -mesela- kaçı yakalanabilir? Bunu bulmanın da tek yolu, gidip denemek.. Bu gibi düzenekler, zargana yakalar elbette.. Tavsiye edeceğim, 3-4 mm çapında turuncu boncukları iğnenin üstüne, iğneye değil, misinaya dizin, atıp çekin. Kafi miktarda zargana varsa, birini yakalarsınız. Velakin, böyle yapmaktansa, zargana ipeği daha etkili olacaktır sanıyorum.. İğnenin sapına sigara kağıdı sararak çok zargana tutmuşluğum oldu. Ama bunu genelde son çare gibi yapmışımdır..
Doğrusu gençlerin veya aklını çalıştıran herkes için cinfikirler ürünü ve bizim duymadığımız faydalı bilgilere ulaşıyoruz bu forumda..... Serdar Beyin misinaya turuncu inceboncuk veya sigaradaki folyo kağıdı uygulaması son çare gibi değil herzaman geçerli çare olmasını dilerim çünkü biz kıyıda sargan tutacağız diye günde yedi sargana kadar yemlik harcarız bazen. Tekrar gibi de olsa arkadaşların bildiği yemleme malzemelerini yazmasının faydasına inanıyorum fakat ipek uygulaması balığın bol olduğu zaman haricinde fazla işe yaramıyor. Bu arada enfazla sevdiğim balık hem yakama hem de tüketmesini seviyorum.. Bizim buralarda onbeş gün sonra başlar mevsimi.. Herkese berketli avlanmalar dilerim... Selam ve sevgilerimi sunarım herkese
Sorma Bekir abi... Çarşıdan bir kilo zargana alıp gidiyorum, onları yem yapıyor, 3 tane zargana tutup mutlu olup geri geldiğim oluyor..
Zargan Avi Ile Bilgiler Her balıkçının zevk aldığı bir avlanma usulüdür ipekle avcılığı.Bununda bazı usulleri olduğu kaçınılmaz.iki ıskamroz arasına uygun genişlikte bir tahta yı ıskamrozlara geçecek şekilde delin ,uygun açılardaolmak şartıyla sancak ve iskele taraflarına birer delik onlardan birer karış içeriye biraz daha dik olmak şartıyla birer delik daha açın böylece 4 adet ipek bırakmak için çubuklarınıza yer hazırlarsanız daha çok şansınız olur misina boylarınıda farklı uzunlukta yapın.öubuklardan bir adedini isterseniz 0 numara kaşık takın küçük bir kıstırma kurşunla olursa daha verimli olur zargan kaşık lada avlanır biliyorsunuz.Zargan ipeğini misinanın ucuna kasa yaparak bağlarsanız her balık vurduğunda ipeği çevirerek sanki her seferde yeni ipek takmış gibi filizlenmemiş bir ipek olur rastgele
İpeğin gözünü seveyim ne yem derdi var ne iğne derdi kurtulmasıda imkansız gibi ipeğe yakalandıktan sonra 10-12 sene önce falan paşalimanında lüfer zamanı 3 canlı zarganaya 1 tane lüfer veriyordu kayıkçı abilerimiz 36 tane zargana yakaladım bi gün ipekle kıyıdan adamlar paylaşamadılar zarganaları hey gidi günler.
bu zargana istanbulda ipek ve yem hariç kıyıdan oltayla nasıl tutulur. bilen varmı. bir de istanbulda ne zaman başlar kıyıdan oltayla tutulmaya.
Toprağım bu zarganayı yeşilköy florya avcılar sahilinde kurt ile at çek yaparak tutabilirsin. Takımda kısaca şöyle klipse bir tane zargana topu ben büyük olanı tercih ediyorum daha uzağa atabilmek için. zargana topuna 3 metre ince sağlam misina (biraz pahalı ama berkley trilen 0.14 misina çok iyi iş yapar) bir köstek ve ucuna 11-12 no iğne. Yem olarak kurt at çekte iş yapar. Atıp çekemem diyosan canlı yem gümüş kullanman gerekli. Ayrıca gümüş parçası da takıp at çek yapabilirsin. Ben diğer istavrit ve zargana kuyruk altı ile o kada verim alamadım. Olmadı bir hafta sonu gidersem zarganaya buraya yazarım gideceğimi beraber avlanırız.
bugün senenin ilk zargana avına çıktım arkadaşlar. sabah 9 dan 12 ye kadar 6 adet zargana aldım. 15-20 tane alanlarda vardı tabi...
Ben bir tane 60 Lık zargana topu normal ince 20 Lik felan isia onunada 8-9-10 numara iğne bitti atıncada ufak ufak çekiyorum .
Dün ben de Kuleli tarafındaydım doğru düzgün balık tutanı görmedim. Gerçi 30 Ağustos geçişi yüzünden ancak öğleden sonra varabildik. Belki sabahtan daha iyi av yapmıştır.
ben silivri dalgakırandaydım arkadaşlar ve herkezdede en az 5-6 zargana vardı yrn bi aksilik çıkmazsa yine gidicem