. Caner selamlar. Deniz yiğenimiz , Alico'nun veliahtı aslan parçası oğludur. Dediği doğrudur.Sıkça Liman içerisinde boş zamanlarında Zargana ve Kefal yakalamaktadır,hatta kefal'e yem yapacak malzemesi kalmayınca Bana telefon açıp Ekmek siparişi verir. Not : elbette tek seferde 200 tane yakalamadı. Sezon içerisinde yapılan avların yekünüdür. .
merhaba arkadaşlar slm arkadaşlar.ben bursadan selami.kıyı balıkçılığına çok önem veriyorum aranıza yeni geldim umarım beni aranıza alırsınız.bursalı arkadaşlarla tanışmak istiyorum.ben genellikle mudanyaya gidiyorum.bu hafta sonu yine gidecegim.gümüş ve kefal varmış.umarım yakalarım.gelmek isteyen varsa büyük iskelede olacam.görüşmek dileğiyle
zargana da ne kurt ne de ipek tanırım. benim yöntemim balığın kendi kuyruğundan 2 cmlik düz flato. bu yıl üsküdarda cinelin yanında çok yakaladım. herkes izliyordu. 3 saatte 12 tane irice zargana aldığımı bilirim...keşke foto çekseydim de raporlasaydım. pişman oldum şimdi...
özkan abi çoştu bir kere bakalım 2010 senesinde ne kadar tutucan abi,bu arada varmısın zargana yarışına bu sene
s.a verdiğiniz teknikler güzel benimde biraz kaç bana göre tekniğim var.geçtiğimiz bu yaz günde 12 tane zargana aldım.ipek kullanmadım.sarı kulak kefala atıyordum baktım zargana var hemen takımı çektim kurşunu çıkarım tekli kanca yaptım ve yem olarak mezgit havyarı taktım.mezgit havyarı birleşik iki tane oldugu için onu kesici bir aletler ortadan kesip tek havyar yaptım ve oltaya taktım havyar suyun yüzeyinde kaldığı için atar atmaz zargana geliyor.rastgele
En erken temmuz ortasında oltaya gelmeye başlar ben daha önce avlandığım çevrede bu zamandan önce tutabilene rastlamadım.Çarpma ile sarayda mayıs sonu aldıklarını duydum.
ben bu zargana konusunda biraz acemiyimde bana biraz yardımcı olabilirmisiniz tavsiye edeceğiniz avlaklar varmıdır mesela bu zarganayı hamurla yakalayablirmiyim ???
Hasan kardeşim .. çarpma .... çırpma ... yoooook, bunlar balığa yakalanmasa bile zarar veren teşebbüsler .Yani çok kötü hareketler.
Özkan kardeşim zargana kurt , zargana kuyruk altı , ince ve uzunlamasına kesilmiş istavrit ve ipekle yakalanır , hamur olayı tatlı sularda kullanılan bir yem çeşitidir.
Bende birkaç soru sorayım: "Kıyıdan" şamandıraya bağlı ipekle zarganaya atarken sarış hızım nasıl olmalı? Aynı bedene kaç adet ipek dizsem iyi olur? Yine kıyıdan şamandıralı yemli takımda sarış hızı nasıl olmalı? (bekletip arada sırada saracakmıyım veya sürekli hareket halindemi olmalı?) Bu arada benim mıntıkada midyenin kenar kısımlarının zargana avında iyi iş yaptığı söyleniyor sizler ne dersiniz?