Zargana avı teknikleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında balikci tarafından paylaşıldı.

1. mehmetziya

mehmetziya mehmet

ben kıbrıstan mehmet ö buranin denizide balık çeşiti çok oldugundan geneldesargoz gece çıkıyor tekneyle gidiyorum yem olarak küçük yengeçtakıyorum tekke taktığıda 150 g yengeş taktığımda 400 veya 500gryakalıyorum küçük kum yengeci sizde deneyin bolşanslar.

2. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    Merhabalar ;

Kıyıdan şamandıralı zaragana yakalamak istiyorsanız ipeği hiç karıştırmayın düşüncesindeyim zira ipekle avcılık tekneyle randıman vermektedir...

Eğer kıyıdan yemli olarak avlanıcaksanız sarış hızı bence bekletme olmadan devamlı sararak olur bu yaşlı olan abilerimizde fazla enerji kaybına yol açacağı için fazla tercih edilmez...:D sarma hızıda bazı durumlarda aşırı su sıçratarak (balığın dikkatini çekmek için ) arada hızı daha yavaşlatarak olur...

Son olarakta tabiki midye kenariyla güzel randıman alabilirsiniz , hatta azıcıkta iri olursa midyeler çok daha iyi verim verir ama beniim tercihim zargana kuyruk altıdır....;)

3. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    İlk zarganayı tutana kadar midye yada istavrit kuyruk altı, sonra zargana kuyruk altı.

Çekerken şamadırayı su üstünde arada biraz sıçratmak iyi sonuç veriyor.

Sarma hızında ise pek bir fikrim yok. Bazen boşluğunu alıp beklettiğim takımla da güzel balık alıyorum, hızlı sarınca da güzel balık alabiliyorum. Yeterki civarda zargana olsun.

4. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Cevap veren olmayacak zannetmiştim. İlginiz için teşekkürler. Zargana kuyruk altı fileto gümüşten daha iyi iş yaparmı? Sabah çok erken saatte zargana çok oluyor, denemek için çok zamanım olmadığından sormak zorundayım; günün başka hangi saatinde randıman alırım? :)

İlginiz için sizede teşekkür ederim. Yukarıda sorduklarıma sizde cevap verebilirseniz sevinirim. :)

5. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Canlı bir hayvana iğneleri saplayıp diğer hayvana yem olsun diye suya bırakmaya uzun zamandır vicdanım elvermiyor. Ama çocuk sayılacak yaşlarda Marmara adasında ağabeylerimle o şekilde avlanıyorduk. Şeytan oltasına, çarpmayla yakaladığımız canlı gümüş veya lilinga dedikleri (hatırladığım kadarıyla zargana yavrusu olan) balıkları ölmeden takıp iskeleden savururduk. Sonra bir vuruş, biraz bekleme ve sonra tasmalamayla zargananın su üstü dansı başlardı. Şeytan oltasıyla zargana yakalamak ayrı bir keyifti.
    Bence zargana için en ideal yem canlı gümüştür ama yukarıda yazdım vicdan meselesi... Canlı kaya kurdu da güzel yemdir. Aslında zarganayı kıskandırmak için parlayan ve hareket eden herhangi bir şey yeterli olur. Zargananın veya istavritin kuyrukaltı filetosu iğneye düzgün takıldığında aynı ufak bir balık gibi suda aksiyon yapar. Bu da zaten iştahlı ve agresif bir avcı olan zarganayı çekmek için hayli hayli yeterlidir.
    Zargana merada mevcutsa günün her saati av verir. Ama sabah suyu her zaman daha verimli geliyor bana.

6. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Sabah saatleri en verimli zamanıdır.Canlı balığı sen kullanmasan da zaten doğal olarak canlı yemle besleniyorlar :) Doğrusu ve doğalı budur.

7. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bir balığı başka bir balığın yemesi kadar daha doğal bir şey yok. Ama siz bir balığı canlı olarak büyük balığı yakalamak için kullanırsanız işin doğallığı biraz sekteye uğruyor. Çünkü o canlı olarak kullandığınız balık yakaladığınız balığa besin olmuyor sadece onu kandırmaya yarıyor ve genelde bir kullanımda parçalanıp gidiyor. Dedim ya vicdan meselesi... Artık benim vicdanım bir canlıya kancaları geçirip onu suya atmaya elvermiyor. Bazen zıpkınla vurduğum balıklara bile acıyorum. Kara avını ise topyekün bıraktım. Biraz hayvansever olunca böyle oluyor kusura bakmayın.

8. bazalika

bazalika mehmet can

zargana için en iyi yem yine zarganadır kuyruk kısmını fleto yapıp takmak en ıyı sonucu almaktır...önemli olan ilk zarganayı nasıl yakalayacagımız:) onun içinde sülünes kullanmak cozum olacaktır

9. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana

10. melikcan

melikcan Melik Can SARIYER

abilerim ben 15 yaşında bi gencim tuttuğunuz resimlerdeki zarganaları gördüm açıkçası pek normal boyutta yok gibiydi tuttuğunuz büyük zarganaların resimlerini koyarmısınız

biz burada Antalya -Finike sahilinde babamla tutmaya çalışıyoruz zargana içim ipeğimiz var zargana topumuz var 3-4 tane canlı balık atıyoruz ama zargana sizin kadar fazla tutamıyoruz bu işin sırrı nedir

11. melikcan

bikaç resim koyayım

2008

2009

2010 - geçen hafta

12. sintr

sintr hasan

Favori Kamış:
    YobamaxBullDog
    Favori Makine:
    Okuma trio 55
    En İyi Avı:
    Sadece Zargana
    Maşallah melik can,zargana değil balina yavrusu tutmuşsunuz resmen,zaten bırakta fazla yakalamayın bir tanesi bile porsiyonluk sizin tutuklarınızın,işin sırrı bana göre balığın dikkatini çekmek, atış yapıp beklemek yerine sürekli at çek yaparsanız bence daha fazla verim alıcaksınız.

13. melikcan

ipek var sürekli atçek yapıoruz

14. 12Kamil

12Kamil Kamil ÇETİN

Gece av yapılabilir mi Zarganaya ?

15. melikcan

abicim zargana güneşi sevmiyor ben sabah saat 04:50 gibi çıkıorum 5 de denizde oluorum ortalık biraz aydınlanınca zaten zargana varsa suda atlamaya oynamaya başlıyor atıyorum ipeği yada canlı balığı çekiyorum yarım saat bi saat sonra güneş doğuyor ve zarganalar yine kayboluyor yine aynı şekilde akşam üstü güneş batarkende tutulabilir işin sırrı güneş olmayacak

16. ozkan79

ozkan79 özkan

kış mevsiminde kasım aralık ocak güneş şart.........balıklar oldukca iri bu denli büyüğü cok kılcıklı oluyor ama yakalaması müthiş zefkli selamlar.

17. melikcan

özkan abi kış mevsiminde tutmadığım için bilemiyorum

18. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    Zargana balığı kaçan her şeyi kovalayan saldırgan bir balıktır. Bir süre peşinden koşar, cezbedebilirsen beyaz poşetle bile tutarsın (Bizzat denendi, efsane olmaktan çıktı)

19. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Melik kadeşim o ne yaw usta olmuşsun valla ....Balıgında,futbol takımınında iyisini tutuyorsun valla:)

20. melikcan

sağol abicim :D doğru söze ne denir