merhaba arkadaşlar bizim buralarda çok zargana var aa burda sadece bir tane balıkçı var. bu yüzden zargana oltası bulamıyorum.acaba ele yapılan zargana oltası varsa yapılışını gösterir misiniz?
Arkadaşım önce balıkcıya gidiyorsun ve bunları alıyorsun. ==2 adet zargana topu batmayan . ==0.20mm 100mt misina ==beyaz renkli 1 kutu sinek kanca Yem olarakda ==Zargana ipi Birde yem olarak istavrit eti , hamsi eti , zargana eti kullanabilirsin. Şimdi bunları bağlamaya geldi. Kamışın ucundaki fırdöndüye zargana topunu takıyorsun. Toptan 2 kulaç misina bağla. Ucunada kancayı bağladınmı tamamdır. Yemleride ince uzun kes fazla uzun olmasın. Sonra at çek kolay gelsin.
anadolu yakasında zargana tutabileceğimiz bir yer var mı? ben aslında balığa çıkmama kararı aldım 1 ay kadar ama arkadaş illede gidelim diyor üsküdardan tutabilirmiyiz birde tutarsak bunların yavrularını falan nasıl ayırt edecez kaç cm den küçükleri geri atalım hiç tutmadım bu balıktan bilgilendirirseniz sevinirim not: zargana ipeği ile iftardan sonra düşünüyoruz gece olur mu bu balık
slmlar. gerekli bilgiler zaten mevcut forumda arama yapabilirsiniz. ama geri salma hakkında söyleyeceğim ipekle yakalamışsanız belki ancak kanca kullanıyorsanız zaten savaşarak gelen bir balık geri salınması taraftarı değlim. yaşar mı onu bilemem ama gagası falan zedeli oluyor. hele de küçükse solungaca kadar zedelenme oluyor. zargana daki handikap kanca numarasıdır. çok küçük olursa yutar büyük olursa tasmalayamazsınız. bu yüzden suyuna ve balık boyuna göre kullanılabilecek numaralarda atmakta fayda var. zargana avı için en ideal saat sabah gun doğmasından öğlen saatlerine kadar balık kıyı yapar.bir de akşam guneş batımı civarları.daha sonra ya gezer ya da uzaklaşır. ama bazen öyle gunler oluyor ki balık her saat yapıyor. zargana avında kanoyla misineyi kulak arkama geçirip kanoyla kürek çekme dahil bir çok yöntemle yakaladım. kamış kullanmadan önce 35 lik crocodile misineyle ve sahilde topladığımız taşlarla yakalardık. ilk kez geçen yıl boğazda kamışla denedim ve zaten küçük balık gelmiyor tasalanmayın ama ipekle alacağınız randımanın 5 katını yemli alırsınız. bu sene diğer balıklarda sıkıntı oldu ama zargana açısından iyi bir 2 ay geçireceğimizi düşünüyorum. utandırma bizi zargana! iyi avlar.
marmara denizi için konusuyorum;su sıcaklığı 13 derecenin altına düşünce zargana kayboluyor genelde aralık 2 haftadan sonra meteliğe kursun atıyorum senelerdir bilginize.
Söylediğin kısmen doğru genelde liman içleri çalışıyor, yada koylar ama en ideal ay eylül ayı bence zargana için.
merhaba bence zargananın en iyi ayı:zargananın en iri ve güneşe ihtiyac duyduğu aydır kar suyu denize karışmadan önce ekim sonu kasım sonu gibi....aralık ortasından sonra azalıyor,hele aralıkdan sonra günes yok ise zargana o gün hic olmuyor balık derinlerde dolasıyor evet eylül ayında da cok zargana oluyor ama ekim sonu kasım sonu trofe zamanı oluyor
merhaba, dün gece 12-02 arası levrek denemesi için iskeleden atçek yaptım. bulunduğum yer oldukça karanlık, ışık ve sesten uzak biryer. oldukça kuvvetli yakamoz vardı. sahtemi çekerken oluşturduğu görüntü muhteşemdi bu belki handikap bilemedim ama sonuçta levrek tık demedi. dikkatimi çeken ise zargana diye tahmin ettim ama acaba yanıldım mı sahtemi takip eden balıklar gördüm uzundular fakat incemi kalın mı belli olmuyordu. acaba levrekmiydi zarganamıydı? yani zargana gece sahteyi takip eder mi?
Zargana oldukça meraklı bi balık ve vahşi bi üçgüdüsü var gücü yettiği her şeye saldırır. Eğer yeterli ışık varsa yani sahteyi görebiliyorsa evet saldırır yada takip eder zargana dediğiniz gibi uzun yılana benzeyen bi balıktır. Fosfor bakımından oldukça zengindir, fakat kılçığının yeşil olması nedeniyle ben evdekilere bi türlü yediremedim
zarganayı çok iyi tanıyorum, gün ışığında her türlü avını da yaptım fakat dediğim gibi gece emin olamadım çünkü gece hiç avlamadım. sadece yakamoz eşliğinde parıltılar gördüm o yüzden tahmin ettim levrek olmasını umut ederek ama değilmiş heralde
zargana ipeginin özelligi ve kullanımı ipeğe mi geliyor ayrıca ipeği nereye bağlıyoruz..şimdiden teşekkürler
slm lar antalyada lara falezlerde denız fenerının hızasından asagıya ınılen bır yer war balıga gıden her kez bılır burayı az cok 10 yasımdan berı hatta dersaneye gıtmez balıga oraya gıderdık.zargana mewsımını okullar kapandıkdan 1hafta sonra basladıgını bılırdık.ama yaz basında kucuk balık pek cıkmaz kayalık bolge oldugu ıcın su sıcaklıgı yeterlı olmazdı.dıpten kucuk gelıncık dedıgımız renklı balıklardan tutar canlı sekılde samandırayla bırakırdık.tek tuk ama cok ırı zargana aldıgımızı butun mahalle bılıryaz bası ve sonuna kadarda lıkkozve aterınayla av yapardık.ustaların dedıgı gıbı buyuk balık kucuk balıgı her zman yutar gercek balık avı gercekden gercek canlı balıkla yapılıyor.bence en guzel teknık bu.antalyada ıpek de sıyırma da denedık at cek bıle ama zargana sadece canlı yeme atladı ve osekıl av yaptık halende aynı teknıkle avlamakdayım..saygılar
sunuda eklemeden gecemıycem ınanın ama kucuk balık bulamazdık kaya balıgı yakalar zargana cekerdık karnını yarıp o blıgı alır yıne takıp atardık yıne zargan alırdık.balık oldukdan sonra her sekıl yeme gelıyo yeterkı ac olsun