Zargana avı teknikleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında balikci tarafından paylaşıldı.

1. ozkan79

ozkan79 özkan

evet dogru kesinlikle.

2. balıkcı emre

balıkcı emre emre

merhaba arkadaşlar
    bizim buralarda çok zargana var aa burda sadece bir tane balıkçı var.
    bu yüzden zargana oltası bulamıyorum.acaba ele yapılan zargana oltası varsa yapılışını gösterir misiniz?:)

3. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Lineaeffe sprit surf 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    Arkadaşım önce balıkcıya gidiyorsun ve bunları alıyorsun.

==2 adet zargana topu batmayan .
    ==0.20mm 100mt misina
    ==beyaz renkli 1 kutu sinek kanca

Yem olarakda
    ==Zargana ipi
    Birde yem olarak istavrit eti , hamsi eti , zargana eti kullanabilirsin.

Şimdi bunları bağlamaya geldi.
    Kamışın ucundaki fırdöndüye zargana topunu takıyorsun.
    Toptan 2 kulaç misina bağla.
    Ucunada kancayı bağladınmı tamamdır.
    Yemleride ince uzun kes fazla uzun olmasın.
    Sonra at çek kolay gelsin.

4. akcabey

akcabey Yalçın

Favori Kamış:
    extreme cast
    Favori Makine:
    longbow II 960
    En İyi Avı:
    koca bir martı vurdum
    anadolu yakasında zargana tutabileceğimiz bir yer var mı? ben aslında balığa çıkmama kararı aldım 1 ay kadar ama arkadaş illede gidelim diyor
    üsküdardan tutabilirmiyiz birde tutarsak bunların yavrularını falan nasıl ayırt edecez kaç cm den küçükleri geri atalım hiç tutmadım bu balıktan bilgilendirirseniz sevinirim
    not: zargana ipeği ile iftardan sonra düşünüyoruz gece olur mu bu balık

5. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Hem de nasıl yenir. Tuttuysan afiyet şeker olsun.

6. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    lineaffe 390 spirit surf kamış
    Favori Makine:
    alba star kk 60, okuma avenger 45 lik
    En İyi Avı:
    kasna 700 gr, irice zargana,istavrit kovayla vs vs
    slmlar. gerekli bilgiler zaten mevcut forumda arama yapabilirsiniz. ama geri salma hakkında söyleyeceğim ipekle yakalamışsanız belki ancak kanca kullanıyorsanız zaten savaşarak gelen bir balık geri salınması taraftarı değlim. yaşar mı onu bilemem ama gagası falan zedeli oluyor. hele de küçükse solungaca kadar zedelenme oluyor. zargana daki handikap kanca numarasıdır. çok küçük olursa yutar büyük olursa tasmalayamazsınız. bu yüzden suyuna ve balık boyuna göre kullanılabilecek numaralarda atmakta fayda var.

zargana avı için en ideal saat sabah gun doğmasından öğlen saatlerine kadar balık kıyı yapar.bir de akşam guneş batımı civarları.daha sonra ya gezer ya da uzaklaşır. ama bazen öyle gunler oluyor ki balık her saat yapıyor. zargana avında kanoyla misineyi kulak arkama geçirip kanoyla kürek çekme dahil bir çok yöntemle yakaladım. kamış kullanmadan önce 35 lik crocodile misineyle ve sahilde topladığımız taşlarla yakalardık. ilk kez geçen yıl boğazda kamışla denedim ve zaten küçük balık gelmiyor tasalanmayın :)

ama ipekle alacağınız randımanın 5 katını yemli alırsınız. bu sene diğer balıklarda sıkıntı oldu ama zargana açısından iyi bir 2 ay geçireceğimizi düşünüyorum. utandırma bizi zargana! iyi avlar.

7. ozkan79

ozkan79 özkan

yok utandırmıycak emin olun bu arada yazdıgınız bilgiler tecrübe ile sabittir :)

8. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    zargana ne zamana kadar vardır üstad ?

9. serkan67

serkan67

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    6 kg yayın
    Zargana lüfer ve çinekopla başlar nisan ayına kadar devam eder.

10. ozkan79

ozkan79 özkan

marmara denizi için konusuyorum;su sıcaklığı 13 derecenin altına düşünce zargana kayboluyor genelde aralık 2 haftadan sonra meteliğe kursun atıyorum senelerdir :D bilginize.

11. serkan67

serkan67

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    6 kg yayın
    Söylediğin kısmen doğru genelde liman içleri çalışıyor, yada koylar ama en ideal ay eylül ayı bence zargana için.

12. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba bence zargananın en iyi ayı:zargananın en iri ve güneşe ihtiyac duyduğu aydır kar suyu denize karışmadan önce :) ekim sonu kasım sonu gibi....aralık ortasından sonra azalıyor,hele aralıkdan sonra günes yok ise zargana o gün hic olmuyor balık derinlerde dolasıyor evet eylül ayında da cok zargana oluyor ama ekim sonu kasım sonu trofe zamanı oluyor :rolleyes: :D

13. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    merhaba, dün gece 12-02 arası levrek denemesi için iskeleden atçek yaptım. bulunduğum yer oldukça karanlık, ışık ve sesten uzak biryer. oldukça kuvvetli yakamoz vardı. sahtemi çekerken oluşturduğu görüntü muhteşemdi bu belki handikap bilemedim ama sonuçta levrek tık demedi. dikkatimi çeken ise zargana diye tahmin ettim ama acaba yanıldım mı sahtemi takip eden balıklar gördüm uzundular fakat incemi kalın mı belli olmuyordu. acaba levrekmiydi zarganamıydı? yani zargana gece sahteyi takip eder mi?

14. serkan67

serkan67

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    6 kg yayın
    Zargana oldukça meraklı bi balık ve vahşi bi üçgüdüsü var gücü yettiği her şeye saldırır. Eğer yeterli ışık varsa yani sahteyi görebiliyorsa evet saldırır yada takip eder zargana dediğiniz gibi uzun yılana benzeyen bi balıktır. Fosfor bakımından oldukça zengindir, fakat kılçığının yeşil olması nedeniyle ben evdekilere bi türlü yediremedim:D

15. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    zarganayı çok iyi tanıyorum, gün ışığında her türlü avını da yaptım fakat dediğim gibi gece emin olamadım çünkü gece hiç avlamadım. sadece yakamoz eşliğinde parıltılar gördüm o yüzden tahmin ettim levrek olmasını umut ederek ama değilmiş heralde:)

16. gencay10

gencay10 gençay

zargana ipeginin özelligi ve kullanımı :)

ipeğe mi geliyor ayrıca ipeği nereye bağlıyoruz..şimdiden teşekkürler

17. eldemir2008

eldemir2008 gürsel eldemir

arkadaşlar zargana teknikleri ve bilgileri için tşkr.

Son düzenleme: 4 Ekim 2010
  18. anestezikiskorpit

anestezikiskorpit emre

slm lar antalyada lara falezlerde denız fenerının hızasından asagıya ınılen bır yer war balıga gıden her kez bılır burayı az cok 10 yasımdan berı hatta dersaneye gıtmez balıga oraya gıderdık.zargana mewsımını okullar kapandıkdan 1hafta sonra basladıgını bılırdık.ama yaz basında kucuk balık pek cıkmaz kayalık bolge oldugu ıcın su sıcaklıgı yeterlı olmazdı.dıpten kucuk gelıncık dedıgımız renklı balıklardan tutar canlı sekılde samandırayla bırakırdık.tek tuk ama cok ırı zargana aldıgımızı butun mahalle bılır:)yaz bası ve sonuna kadarda lıkkozve aterınayla av yapardık.ustaların dedıgı gıbı buyuk balık kucuk balıgı her zman yutar gercek balık avı gercekden gercek canlı balıkla yapılıyor.bence en guzel teknık bu.antalyada ıpek de sıyırma da denedık at cek bıle ama zargana sadece canlı yeme atladı ve osekıl av yaptık halende aynı teknıkle avlamakdayım..saygılar

19. anestezikiskorpit

anestezikiskorpit emre

sunuda eklemeden gecemıycem ınanın ama kucuk balık bulamazdık kaya balıgı yakalar zargana cekerdık karnını yarıp o blıgı alır yıne takıp atardık yıne zargan alırdık.balık oldukdan sonra her sekıl yeme gelıyo yeterkı ac olsun:)

20. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Bu şamandırayı bende kullanıyorum.......