değerli dostlar biliyorsunuzki zargana avı (havanın kapalı ve az yağışlı yada yağış sonrası)oldukca verimli anlarıdır.bu sene metertoloji uzmanları yazın bol nemli geçeceğini söylüyor.malümunuz ağustos ayından itibaren zargana avı gerçekleşiyor.hal böyle olunca benim nacizane düşüncem ve tecrübelerime dayanarak söylüyorum bu sene zargana avı oldukca verimli geçeceğe benziyor.daha şimdiden gümüşleri son sürat koşturmaya başlamışlar bile)tüm olta balıkcı camiasında bulunun tanısamda tanımasamda herkeze bol ve bereketli bir sezon geçirmelerini diliyorum.RAST GELE arkadaşlar
arkdslarherkese selam acemi olarak soruyorum zargana avlamaya merak sardım oltanın ucunda çift iğne mı olacak yoksa tekmi ve yemnasil bağlanır yardim edersenizcok makbulegececek şimdiden teşekkürler
oltanın ucunda tek olsa iyi olur çünkü çift yapınca balık öyle bir yiyorki yemi her seferinde iğne bağlamak zorunda kalırsın çift iğne uğraştırır her balık tuttuğunda, hem zargana avı tam başlamadı 15 günü var , daha küçükler. yem olarakta kurt takıcaksın . takılma yöntemleri google amcada aratırsan var
http://www.avmarketi.net/prd_images/ekstra/bulrag.jpg bu samandıra zargana topu yerıne kullanılabılırmı? cok guclu bı fosfor parıldaması var geceleri.
geçen şamandıra arkası 5 cm'lik maketle 30 cm'lik bir tane alıp suya iade ettim. Bu sezon zarganaya spin çalışacağım. Etrafta "o şekilde balık yakalayamazsın" diyenlere kapak takmayı çok seviyorum
nerde kaldı bu zarganalar gecen sene acılısı 15 temmuzda yapmıstım ve oldukca saglam vuruslar almıstım reeling
normalde mayıs sonu hazıran ayı gıbı kıyı şeridinde küçük yavru zarganlar gırla olurdu ama bu sene 1 tane bile görmedim insallah bu sene kısır geçmez.... belkide fırtına öncesi derin sessizliği yaşıyoruzdur
merhabalar , aranızda belki en aceminiz benimdir. Olta balıkçılığna 1 aydır heves saldım , ama öyle böyle değil inanın. Rüyalarıma giriyor. Eşim balıkları kıskanmaya başlayacak yakında çaparili istavrit yakalamadan sıkılmaya başladım. Daha büyük boyda balıklar için farklı teknikler öğrenmeye çalışıyorum forumlardan . Kartal - maltepe arasında 3 mt kamış ile elimden geldiğince uzağa at-çek yapıyorum şimdilik. herkese rastgelsin , sevgiler ..
Dün spin takımla 1 adet zargana aldım aynen suya iade Hayvanlar henüz 30 cm civarındalar. Anne babalarını arıyorum yılmak yok
peki bu zarganaların yasal avlanma limiti kaç cm? kaç cm uzunluğa eriştiklerinde yumurta dökebiliyorlar? zargana zamanı yaklaştı,, daha bir kere bile yumurtlayamayan balıkları kovaya atmayalım
Avlağa saat 6 civarı varmıştım.5 Adet zargana alıp dönmek zorunda kaldım (meslek dolayısı ne zaman ne olacağı belli olmuyor..) Yem olarak istavrit kullandım.Ancak kurt kullanarak kefal almakta mümkündür...
Haftasonu kısa bir avda 45 cm üzeri 2 zargana aldım. Saolsunlar bana ufak çaplı bir black marlin avı zevki yaşattılar utanmasam kalama açacaktım . Yem olarak ithal uskumrunun karın kısmından şeritler kullandım. Zargananın kendi etinden bile daha güzel bir yem. Hem sert, hem parlak, hem de yağlı. Önceki günlerde çeşitli ufak kandırıcılarla yaptığım denemelere 30 cm civarı ince balıklar gelmişti.
forumda bir arkadaşımız en güzel yemin kaya kurdu olduğunu söylemiş zargana topuna 2 metre 0,20 misina bağlayıp hırsızlı iğne ekleyin demiş peki bu yem olarak kaya kurdu kullanınca at-çek mi yapılmalı yoksa atıp beklenmeli mi?
bu senenin ilk zarganaları By sinfultr at 2011-07-26 reeling her zaman ki mekan akşam üzeri 5 gibi başlayan avı akşam ezanıyla sonlandırdım toplamda 7 adet iri boy 4 adette kalem zargana aldım sonlar aynen suya iade edildi.Özkan abime kısa mesaj abi hastasıyız .....mrsparkle