Zargana avı teknikleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında balikci tarafından paylaşıldı.

1. karakuş_34

karakuş_34 yasin

değerli dostlar biliyorsunuzki zargana avı (havanın kapalı ve az yağışlı yada yağış sonrası)oldukca verimli anlarıdır.bu sene metertoloji uzmanları yazın bol nemli geçeceğini söylüyor.malümunuz ağustos ayından itibaren zargana avı gerçekleşiyor.hal böyle olunca benim nacizane düşüncem ve tecrübelerime dayanarak söylüyorum bu sene zargana avı oldukca verimli geçeceğe benziyor.daha şimdiden gümüşleri son sürat koşturmaya başlamışlar bile)tüm olta balıkcı camiasında bulunun tanısamda tanımasamda herkeze bol ve bereketli bir sezon geçirmelerini diliyorum.RAST GELE arkadaşlar

2. LexiconAvenue

LexiconAvenue ödül

arkdslarherkese selam acemi olarak soruyorum zargana avlamaya merak sardım oltanın ucunda çift iğne mı olacak yoksa tekmi ve yemnasil bağlanır yardim edersenizcok makbulegececek şimdiden teşekkürler

3. sorgut

sorgut Sabri

oltanın ucunda tek olsa iyi olur çünkü çift yapınca balık öyle bir yiyorki yemi her seferinde iğne bağlamak zorunda kalırsın çift iğne uğraştırır her balık tuttuğunda, hem zargana avı tam başlamadı 15 günü var , daha küçükler. yem olarakta kurt takıcaksın . takılma yöntemleri google amcada aratırsan var ;)

4. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
  5. sintr

sintr hasan

Favori Kamış:
    YobamaxBullDog
    Favori Makine:
    Okuma trio 55
    En İyi Avı:
    Sadece Zargana
    zargana tutabilen var mı ?
    artık başlasın şu zargana avı ya :D

6. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    geçen şamandıra arkası 5 cm'lik maketle 30 cm'lik bir tane alıp suya iade ettim. Bu sezon zarganaya spin çalışacağım. Etrafta "o şekilde balık yakalayamazsın" diyenlere kapak takmayı çok seviyorum :)

7. ozkan79

ozkan79 özkan

nerde kaldı bu zarganalar :rolleyes: gecen sene acılısı 15 temmuzda yapmıstım ve oldukca saglam vuruslar almıstım reeling

8. ozkan79

ozkan79 özkan

normalde mayıs sonu hazıran ayı gıbı kıyı şeridinde küçük yavru zarganlar gırla olurdu ama bu sene 1 tane bile görmedim insallah bu sene kısır geçmez....
    belkide fırtına öncesi derin sessizliği yaşıyoruzdur :eek:

9. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    merhabalar , aranızda belki en aceminiz benimdir. Olta balıkçılığna 1 aydır heves saldım , ama öyle böyle değil inanın. Rüyalarıma giriyor. Eşim balıkları kıskanmaya başlayacak yakında :) çaparili istavrit yakalamadan sıkılmaya başladım. Daha büyük boyda balıklar için farklı teknikler öğrenmeye çalışıyorum forumlardan . Kartal - maltepe arasında 3 mt kamış ile elimden geldiğince uzağa at-çek yapıyorum şimdilik. herkese rastgelsin , sevgiler ..

10. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Dün spin takımla 1 adet zargana aldım aynen suya iade :( Hayvanlar henüz 30 cm civarındalar. Anne babalarını arıyorum yılmak yok :)

11. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Geçen hafta cumartesi yeni kapıda 5 adet aldım boylarıda fena değildi..

12. sorgut

sorgut Sabri

Dün bir tanede ben avcılar sahilinden aldım yaklaşık 35 cm kadardı. Beklemeye devam :D

13. azok

azok Can

peki bu zarganaların yasal avlanma limiti kaç cm? kaç cm uzunluğa eriştiklerinde yumurta dökebiliyorlar? zargana zamanı yaklaştı,, daha bir kere bile yumurtlayamayan balıkları kovaya atmayalım :)

14. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    40 cm altındakilerin salınması taraftarıyım. Tabi hayvanın ağzını yüzünü dağıtmadan :)

15. sintr

sintr hasan

Favori Kamış:
    YobamaxBullDog
    Favori Makine:
    Okuma trio 55
    En İyi Avı:
    Sadece Zargana
    Balıkları akşam üzerimi aldınız ?

16. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Avlağa saat 6 civarı varmıştım.5 Adet zargana alıp dönmek zorunda kaldım (meslek dolayısı ne zaman ne olacağı belli olmuyor..) Yem olarak istavrit kullandım.Ancak kurt kullanarak kefal almakta mümkündür...

17. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Haftasonu kısa bir avda 45 cm üzeri 2 zargana aldım. Saolsunlar bana ufak çaplı bir black marlin avı zevki yaşattılar utanmasam kalama açacaktım:) . Yem olarak ithal uskumrunun karın kısmından şeritler kullandım. Zargananın kendi etinden bile daha güzel bir yem. Hem sert, hem parlak, hem de yağlı. Önceki günlerde çeşitli ufak kandırıcılarla yaptığım denemelere 30 cm civarı ince balıklar gelmişti.

18. azok

azok Can

forumda bir arkadaşımız en güzel yemin kaya kurdu olduğunu söylemiş zargana topuna 2 metre 0,20 misina bağlayıp hırsızlı iğne ekleyin demiş peki bu yem olarak kaya kurdu kullanınca at-çek mi yapılmalı yoksa atıp beklenmeli mi?

19. 3182

3182

kaya kurdu veya kum kurdu farketmez atıp ağırca sararak arada hızlanarak sarman yeterli.

20. sintr

sintr hasan

Favori Kamış:
    YobamaxBullDog
    Favori Makine:
    Okuma trio 55
    En İyi Avı:
    Sadece Zargana
    bu senenin ilk zarganaları :D

By sinfultr at 2011-07-26
    reeling her zaman ki mekan akşam üzeri 5 gibi başlayan avı akşam ezanıyla sonlandırdım toplamda 7 adet iri boy 4 adette kalem zargana aldım sonlar aynen suya iade edildi.Özkan abime kısa mesaj abi hastasıyız .....mrsparkle

Son düzenleme: 26 Temmuz 2011