Eğer macera istiyor ve zargananın gerçek gücüne keşfetmek hissetmek istiyorsanız .. (tabi spin kamışınız varsa) Zargana topu kullanmayın .. misina ve yem kullanın at-çek yapın .. 0 numara fransız kaşığa ipek takın iğne çıkarmadan ... spin takımla ileri at çek yapın çok zevkli oluyor özellikle yakalnınca çekmesi çok zevkli .. Ama zargana topu ile avlanırken bence canlı yem kullanın ..mesela gümüş balığı hem ona levrek gelme olasılığıda fazla
Bugün Arnavutköy fenerin orda çarpma ile zargana tutuyorlardı.Boyları çok ufaktı inceciklerdi.Nesini yicekler onun anlamadım!
zargana icin su ustu rapala birinci tercihim super oluyor birde kendi bulusum zargana topunun altıa bagladıgım 2 kulac bedene ufak sahte gumus benzeri busekildede basarılı olmustur bilginize
Ben daha 13 yaşındayım ve balıkçılığa bir hayli meraklıyım.Bizim Seferihisar'da bir balıkçı teknemiz var.Hafta sonları ben babam ve dedem ile birlikte mercan , gopez ve bazen sırtıyla turna , akya , kılıç , sinarit , trança ve zargana avına çıkıyoruz.Babam ve dedem hep akya ve trançanın peşinde ben ise zarganadan vazgeçemiyorum.Size zarganayla ilgili bir anımı anlatayım.Bir pazar günü sabah saat 06:30 civarında tekneyle sırtı çekiyorduk.Babam turna için mavi bir rapala atmıştı.Ben de kırmızı ve sarı renkli 8-10 cm uzunluğundaki ipeği zargana için atmıştım.Epey bir süre sonra artık sırtıda balık bulamayınca babam ile oltaları topluyorduk.Ben tam zargana oltasını toplarken birden bir şeyin çırpınıdğını fark ettim hemen misinayı topladım.Balığı tekneye aldığımızda yaklaşık 30-35 cem uzunluğunda bir zargana aldığımızı fark ettik.Zargana gerçekten iyiydi.Tam 400gr. geldi. Bu zarganayı tutmak için 0.20 ile 0.25 misina yeteri olacaktır.Beden için 0.20 misinayı öneririm.Fırdöndü ise ufak olmasını tercih ediyorum.Ve kırmızı ve sarı renkli 8-10cm uzunluğunda bir ipek yeterli olacaktır. Bu yöntemi uygulamanızı öneririm daha önce bu yöntemle çok zarganalar aldım.
Merhabalar,konunun devamını okumadım malum çok uzun ipeğin bozulma konusundaki bilgimi paylaşmak istiyorum;bu arada verildiyse tekrar iyidir kabilinden alırsınız. İpek her zargandan sonra yada duruma göre 2-3 zarganda bir;kendi uzun ve tombik yapısının haricinde arkasında ufak bir kuyruk yapar.Teknenizde tahta vb. sert bir yere koyarak(ipeği) misina yönünde biraz çekersiniz ve kuyruk yapmışsa gözükür.Sonra bu kuyruğu o tahtanın üzerinde bir bıçakla kesersiniz ve sorunsuzce kullanmaya devam edersiniz.Eğer kuyruk varsa zargan önce buna atlıyor ve davayı çakıyor sanırım.Sonuç olarak bu kuyruk verimi düşürüyor. Eldeki imkanlarla resmini çizmeye çalışacağım. ==-=ııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı================================- kuyruk ipek misina
*** arkadaslar ipekle zargana hiç yakalamadım ipege misinayı nasıl baglayacagımıda bilmiyorumben gümüş takıyorum bulamazsam istavrit takıyorum yem olarak istavritede geliyor
Bugün üsküdardan 2 balıkçı çarpma ile bir karışlık zarganaları topluyorlardı. yarım saat kadar onları izledim 30 yakın balık aldılar. Ben yanlarından gidip 2 saat sonra geldigimde dahi balık yakalıyorlardı. Lüfer avı için hazırlık yapıyorlar dedi bazı balıkcı alıkcılar.
Yenikapi kumkapi civari hala zargana yok ya banghead Oysa gecen sene bu zamanlar verimli avlarim olmustu 14 agustosda 16 tane almistim;hala resmi pcmde durur eylule az kaldi hala tik yok ya
haklısın abi,bende o taraflara yüzmeye gidiyorum oltamı da götürüyorum zargana denemeleri yapıyorum sonuç yok
bende her hafta zeytinburnunda denemeler yapıyorum sabah suyunda ve akşam suyunda ama takip yok, su hala aşırı sıcak sanırım bu sebepten yoklar..
2010 ve 2011 yılı ağustos zarganalarının bazılarını ekledim ama bu sene tık yok hala banghead 2010 yılı 31 ağustos 2011 yılı 14 ağustos 2011 yılı 21 ağustos
Teknik olarak bunlara kalem denir gerçi ama. Neyse... Cumartesi anadolu kıyısında salacak'tan kuleliye kadar avlaklara göz atıp gittik. Son durağımız Kuleli'de, biz geyik yaparken bunlar gibi yada daha ufak bir sürü zarganayı, çapariyle, tahminen çarpma ile aldılar. Yani bu cephede değişen bir şey yok, geçen senelere göre.
Serdar abi merhaba;neyse olarak soze baslamamani rica ederim ben asla kalemleri almam daima geri salarim arkadaslarimada hep bunu asilamismdir; aldigim kalemlerde hep igneyi iyice yutmus olanlardir;salsam bile yasiyamiyacak durumda olanlardir. ben senelerdir bu baligi avliyorum sozum ona 20 cmlik zarganayi tutuktan sonra kovasina atanlardan degilim resimlere iyice bakmani rica ederim saygilarimla abi.
tebrikler,maşallah abi çok güzeller,daha iyileri bu yılda rast gelsin inşallah,ayrıca bunların kalem olmadığı çok açık
Zargananın en az 45 cm boyunda iken üremeye başladığını düşününce, bunu söylemek o kadar kolay olmuyor haliyle. Ama bunun yazılı veya sözlü literatürde bir sınıflandırması yok. Şu boydan küçük, bundan büyük gibi bir tarif yok ortada. Bu nedenle, kalem demek veya değil demek mümkün elbette ki, o yüzden "neyse..." diyerek uzatmak istemedim meseleyi. Benim kıstaslarıma göre, 50cm'den kısası kalem. Ama elbette bu benim kıstasım, sizin ölçeğiniz elbette başka türlü olabilir.
Merhaba 45 bir kenara dursun 30 cmlik zarganalarda bile havyar oluyor; bundan yaklaşık 10 sene önce bilinçsiz avcılık yaparken bunu gördüm ben. siz yanlış biliyorsunuz. sizin dediğiniz gibi 45 cm olsa idi zargananın nesli çokdan tükenmişti.