Hadi hayırlısı bakalım valla çok zevkliydi zargana çekmek, c.tesi sahurdan sonra biraz erken olmaz mı yalnız? ben saat 05:30'da oltayı suya indirmeyi düşünüyorum. öncesi zate karanlık oluyor. yem kaya kurdu kullanıcam gene
Sayın abim videoda hiçbir sorun yok çalışıyor,bağlantı kurduğunuz veri paketinde youtube yasaklı olabilir. Eğer gerçektende böyle bir yasak var ise http://ultrasurf.us/download/u.zip linke tıklayıp ultrasurf adlı programıcıgı masaüstüne indirip çalıştırın ve tekrar deneyin o zaman video açılacaktır.
Ozkan saol gordum videoyu maasallahi var baligin insallah bende bu sene boyle birsey istiyorumhihi Sahte gercekten cok iyimis
1 ay önce canakkalede Teknenin arkasına sardalya artığına en az 30 zargana toplandı.Mercanda durgunlaşmıştı.Takımlar Hazırlandı ve 2 saate yakın zaman diliminde 27 adet zargana aldık tekneye.
İlk defa zargana avına çıkıcam. İstanbul avrupa yakasında nereleri önerirsiniz zargana avı için. Galata, sarayburnu veya zeytinburnu taraflarında çıkar mı?
Galata da gündüz herkes istavrite atıyor zaten. Arada bir kaç kişi kefale fln atıyor. Bayramın 3. günü büyükçekmeceye gidicemde o tarafta çıkıyormu acaba zargana bilgisi olan varmı. Birde bu mevsimde yeme mi gelir yoksa ipeğe mi?
zeytinburnu sahili veya yeşilköyde denemeler yapabilrsin abi oralarda verimli av yaptığım çok.ipek idealdir.ister yemli at ister ipek
merhaba üste yazıldığının aksine bu mevsimde zarganayı galta köprüsünde bulman neredeyse imkansızdır, zargana için sarayburnu kumkapı yenikapı zeytinburnu buraları deneme birazdaha batıyı deneme imaknın varsa dene şu ara satdığım bölgelerde balık yok malesef idk mesela büyükçekmece avcılar gürpınar civarı dene raporunu bekliyorum.
2 gün sonra büyükçekmeceye gidiyorum zaten. Albatros veya Atirus un oralardan atıcam. Ozaman yarın ipek alıyım. Genelde turuncu tavsiye ediyorlar ama Senin önerin nedir Özkan hocam. Zargana ipekle beklemeli değil dimi. At çek sanırım. Çok dipte değil galiba şamandıra ve ipek mesafesi 2m. yeterli heralde.
linkdeki yazıma bir bak. az buçuk bilgiler var orda. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=45091&page=123
Bilgiler için eşekkürler Özkan abi gayet güzel ve açıklayıcı olmuş. Ben her ihtimale karşı ipeğin yanına 7-8 numara iğnede alıyım baktım gelmiyor ipeğe biraz istavrit tutup canlı denerim. Bu arada jako besliyorsun sanırım abi. Cinsiyetini biliyormusun?
yok cinsiyetini bılmıyyorum kı zaten pek anlasılmıyor ayırt etmek nerde ıse ımkansızmıs benim kus 4-5 yaslarında ilk sahibi benim bi onu bılıyorum
Evet jakoda cinsiyet ayrımı dış görünüşle yapılmıyor. Sadece dna testi ile anlaşılıyor. Dişi olduğunu anlamak için bir kaç rivayet var ama çoğu şehir efsanesi. Bende papağan üretimi yapıyorum da. Ağırlıklı olarak Sultan ve Kakariki üretiyorum. Ama jakoyada geçicem bir kaç yıl içinde.
Zargana için gümüşe benzeyen silikon balıklarada atlıyorlar mı? Raglou 55-100 mm beyaz veya şeffaf simli öneren var. Sizce ipekten daha etkili olurmu?
Onlar ipek kadar etkili olmaz. İpekten daha iyisi kurt, ondan daha iyisi güzel kesilmiş istavrit kuyruk altıdır. Canlı gümüş de gayet etkilidir ama 3. sırada filan olabilir. İpek atıp çekerek avantajlıdır. Diğerleri ise, bekletilirse daha büyük zargana yakalama, dalgalı havada da iş yapma faydaları sağlar.
Bilgiler için teşekkürler Serdar abi. Yarın sabah 6 gibi yola koyulucam büyükçekmece tarafına doğru, kısmetimizi deniyelim bi. Bugün değişik malzemeler aldım. Hepsini deniyece bakalım sonuç ne olur. Ekipmanlar bunlar. Önce ipeği denicem ilk olarak. Nasıl verimlimi diye. Ondan sonra aldığım küçük simli silikonu deniyecem. Eğer bunlarla yakalıyabilirsem zargana en sonda yemli deniyecem. Yakalıyamazsakta istavrit çaparisini takıp istavritle deniyecem. Bakalım sonuç ne olucak. Avdan döndüğümde raporumu eklerim. (Birde silikon için düşünceleriniz nedir. İş görürmü sizce?)