Aydın yaşıyormusun gerçeken sevindim nerelerdesin mübarek sen. bak lüfer yok palamut sıkıntılı hala hala beklemedeyiz. 20 lüfer 30 palamut alamadık daha 1 aydır.
Yaşıyorum abi sağolasın. Çok yoğun çalışıyorum bu aralar. İşler sıkışık. Foruma çok takılamıyorum o yüzden. Ben son bir senedir 20 lüfer alamadım. Sen yine şanslısın.
av(sızlık) raporu yer: gurpınar sahili /ist hedef: zargana deniz: durgun su saat:07.00-09.00 yem: zargana kuyrugu sonuç: sıfır takip
Bende gümüşle alırım hep. Liman içinden asansör dediğimiz aparatla çok kolay gümüş tutuyorum. Gezer li şamandıra ile atıp makineyi açıyorum. Sonrası malum ama bu sene denemedim limana gümüş girdimi bakmadım henüz.
PİNTER ASANSÖR KEREVİT yazarsanız google görsellerde görebilirsiniz. Tabana kadar sarkıtıyoruz liman içi sığ yerlerde balık gelince kaldırıyoruz. İçine ekmek koymak gerekiyor elbette. Ayrıca teke de yakalamak cok kolay bu aparatla.
geçen akşam suyunda ipek attım merada dolu zaargana vardı her attığım takipti bir tane alamadım alsam zaten direk kuyruk altına geçecektim
Arkadaşlar bu yemli takımda hemen atıp çekiyormuyuz yoksa atıp bekliyormuyuz birde top ile iğne arasında kaç cm misina olması gerekioyr
saygıdeğer abilerim bir sorum olacak topun ucuna tek kanca yapıp sülünez,kurt,solucan vs gibi suyun üstünde durmayan yemler sölemişsiniz.onları takıp yavaş yavaş atçek mi yapıcaz yoksa topu atıp beklicez mi?şimdiden teşekkür ederim...
ipek&yem farkı Dün akşam deniz kenarına inmişken zarganaya bakalım dedik. İpekle at çek yaptım takip var ama vuruş yok. 5 m yanımda başka birisi 1 saate 10 tane kadar zargana aldı. Sorduğumda yem kullanıyorum dedi.. Daha önce de başıma gelmişti. İpek kıyıdan pek iş yapmıyor, mümkünse yem kullanın.
dikili avlak için yardım Selamın Aleyküm arkadaşlar abilerim yaşım 31 bayrram tatili için bu gun dıkılıye geldım olta takımlarımıda getırdım hatta bu gun balıgada cıktım ama bırsey alamadım şimdi dikili bölgesınde ulasabılecegım ve tutabılecegım balıklar nelerdır bılmek ıstıyorum yardımcı olabılecek varmıdır
Konuyu hortlatıyor ve başka bir zargan yakalama tekniği anlatmak istiyorum;" şahsen ben bir çok kez yakaladım " eğer bir iskele üzerinde iseniz ve iskele suyunun derinliği zargan girecek kadar "2 kulaç üstü" ise gece zargan yakalayabilirsiniz. Şöyleki; Akşam olmuş ve zargana olduğundan emin olunduğu bir mevsim ise iskele üstünde led ışık yakılarak yada güçlü bir ışık denize yansıtılır, 15-20 dakika içinde ışığa toplanan gümüş balığı, istavrit, teke vb, ufak deniz canlıları cirit atmaya başladığında sessizce pusuya yatın ve denize hiç bir olta atmayın mümkün olduğunca sessiz olun. Bir süre sonra kalabalığın içinden yada altından zarganaların diyorum çünkü yanlız gezmezler. 3 lü yada 4 lü bir şekilde geziyorlar ise hemen 4 lü ÇARPMA dediğimiz takımınızı yavaşça suya indirip bekleyin (4. iğne suyun 50 cm altında olsun). zargana fiziki yapısı gereği uzun olduğu için kafa kısmı misinenize denk geldiği anda hızlı bir şekilde yukarı çekiniz. illaki misinenizi zargananın vicuduna yaslayıp çektiyseniz yakalamamanız imkansızdır. saygılarımla.