Arkadaşim Ben Daha Yeni Başladim Ve Hiç Bir şey Bilmiyorum Balim Avi Hakkinda Bir Oltam Var Elimde Dün Akşam çanakkale/ayvacik Kadirga Koyunda Balik Avlayan Arkadaşlar Gördüm Ve Zarganayi Ilk Defa Orda Gördüm Dün şimdi Avlamak Istiyorum Yarimci Olabilirmisiniz
Selam arkadaşlar; Herkes zargana avı konusunda bilgilerini aktarmış. Hepinize teşekkürler. Dikkat ettiğim kadarıyla kimse izmaritle zargana avına değinmemiş(gözümden kaçmış olabilir). İzmarit taze, yani yeni yakalanmış ise zargana avında çok etkili bir yemdir(Sabah yakalanan bir izmarit bile su dışında akşama kadar beklerse eti çok çabuk bozuluyor ve gevşek oluyor). Derisi parlak olduğu için zarganaya cazip geliyor. Kullanım tekniği ise şöyle; İri olmayan izmaritlerimizi (8-10 cm kadar) pullarını kestikten sonra fileto çıkarıyoruz. Çıkardığımız filetoları ( balığın kuyruğa yakın 4 cm kısmını kullanmanızı tavsiye ediyorum ) 0.5 cm şerit halinde kesin. Yeminiz kullanılmaya hazır. Olta düzeneği ise şöyle; Ben zargana avında topun arkasına bedeni kısa tutmuyorum. Topu fırdöndüye geçirdikten sonra tam kamış boyunda bir beden bırakıyor ve ucuna 10 no sinek iğne takıyorum. Kısa bedene göre balığı daha az ürküttüğü inancındayım. Zaten benim avlandığım bölgede(Sinop İskelesi) kısa beden pek iş yapmıyor. Zargana topunu hazırladıktan sonra yemi iğneye kalın kısımdan takıyorum(yemi iğneye dolamanıza gerek yok, tek geçirme yeterli, zaten izmaritin derisi iğneden kurtulmaya olanak bırakmıyor) ve atıp sarmaya başlıyorum. Yemin peşinde balığı gördüğünüzde topu sarmayı anında bırakıp balığı huylandırmayın. Balığın yemin peşine takıldığını gördüğünüz anda sarış hızınızı biraz daha arttırarak 2-3 metre daha sarın ve orada bırakın. Bu yeminizi kaçmaya çalışan bir balık gibi gösterir ve zarganayı daha da kızdırır. Neticede zargana yeme daha iştahlı saldırır ve sonuç kaçınılmaz olur... İnanın izmarit yemi, istavritten çok daha iyi av yapılmasını sağlıyor. Tabi zargananın kendi eti hem sağlamlık, hemde parlaklık açısından oldukça iyi iş yapan bir başka yem. İzmariti deneyin derim, oldukça memnun kalacaksınız. Değinmek istediğim başka bir konu var; Gece ışık ve kepçe ile zargana avını amatör balıkçılıkla pek bağlaştıramıyorum. Eğer yemlik zargana yakalamak isteniyorsa ipek ve yemli avcılık ile de oldukça iyi zargana yakalanıyor. Açıkçası, küçük bırakma ve serpme ağlarla yemlik balık yakalanmasını bile doğru bulmayan biri olarak, bu yöntem bana pekte sağlıklı gelmiyor. Katılan yada katılmayanlar olabilir. Hepsini saygıyla karşılarım...
ben antalyadan sahıl tarafında konyaaltında zargana avı denemek ıstıyorum ama canlı yem bulma ımkanı pek olmuyor basıt yem ne kullanabılırım bırde bu bızım sahıllerde ne kadar uzaklıga atmam gerekıyorkı
bende bir tane tuttum zargana abiler ve ustalar ben kırmızı ipek ile tutamadım ben bir şeyleri mi yanlış yaptım ama zargananın kendisini yem olarak kullandım ona takıldı belkide güzel olan 17 aylık kızım DENİZNESLİ'nin şansı idi çünkü kamışı ona tutturuyordum yene bilecek ilk avım çok sevindim
Ömer bey, zargananın kendi eti zaten en iyi yemdir bana göre. tabiki sardalya ile de yakalayan var boru kurduyla da. ipek rengine gelince en iyi iş yapan renkler sarı ve turuncudur. özellikle sarı tavsiye ederim.
Arkadaşlar Zeytinburnunda bu hafta sonu zargana çıkmayı düşünüyorum durum nedir çıkıyormu bilen varmı?
benim aldığım zargana ipeğinin boyu 95,5 cm anlatılanlardan fazla bişey anlamadım kaç cm misineye bağlıyoruz ? Bide bağlama şeklini anlatırmısınız... saygılar...
Evet arkadaslar... Zargana avinda son nokta. Zargana topu yok, beden yok, kanca yok ... vs. Sadece at-çek oltamiz, ucunda klipsli fırdöndü, klipse baglanmis turuncu zargana ipeği ve klipsin agzina takilmiş kucuk bir kursun. Hepsi bu sonuc :
Boyları, agırlıkları da gayet iyiydi arkadaslar... (70cm geliyorlardi) Sanirim 350-400 gr vardir tanesi...
Hepinize merhabalar... Zargana avıyla ilgili değil ama zarganacıların cevaplayacağını düşündüm. Ben Yalova' da açılmış tekneyle balık tutarken birden epey geniş bir alanda zarganalar zıplamaya başlamıştı bir keresinde. Cidden baya yoğunlardı. Kepçe daldırsanız dopdolu alırsınız yani o şekilde. Pekala sevgili abilerim, ablalarım bu zarganaları taa derinlerde hangi balık böyle zıplatır? Saygılar...
Yunuslardir... Yunuslarin zargana ziyafeti ile ilgili site icinde ilginc bir video vardı... Yunuslari gormediyseniz Luferler de olabilir...
bütün balıkçı arkadaşlara merhaba ben bu sitenin yeni üyesiyim .beni aranıza kabul ederseniz cok sevinirim. bana stoper hakkında bilgi verirseniz ve baglama şeklini çizerseniz memnun olurum
stoperin bağlama şelli olmaz.genellikle 10 ar adetlik şekilde ince tellere takılmış olarak satılırlar,misinanın ucunu biraz bu delin ucundaki kasadan geçirip stoperi misinaya doğru çekerseniz o misinanın üzerine geçer zaten. yalnız stoperi alırkene kaçlık misinaya takacağını satıcıya söyle...