zargana avlamak için bilgi istenen bir başlıkta zarganayı bu kadar küçümseme hatta aşağılama derecesine varan yorumunuz amatör balıkçılık ruhuna hiç yakışmamış. ayrıca deniz turnasıyla(ıskarmoz) baraküda aynı balık değildir.
Mayıs sonu Haziran başı yapmıştı geçen sene. Ama ne yalan söyleyeyim bu sene hiç gidemedim maalesef Zargana avına. İyi ki gitmemişim, Kartal sahil boyunca hemen hemen bütün kayalar dolu. Bir kaç Pazar akşamı ineyim dedim de pişman oldum. Eylül gibi başlar balık. Yukarıda sayılan herhangi bir yemi kullanabilirsiniz. Benim yeni tercihim silikonlu spin takım, avı müthiş zevkli oluyor. Rastgele.
zargana avlanması en zevkli balıklardandır. Kılçığının yeşil olması çok yüksek oranda fosfor ihtiva ettiğine delalettir. Eti de güzel pişirilirse pek latiftir. Bu mubarek canlıya iğrenerek muamele etmeniz hiç hoş olmadı.
Abi bu sene diğer senelere göre çok farklı oldu.. oltasını kapan balık tutmayı bilen bilmeyen her kez at çek yapıyor ) Kaç km lik sahil akşam vakti kıyıdan olta sallıcak yer kalmıyor gerçekten.. İpek yakalama yöntemi diğer yöntemlere göre vasat mı oluyor? Bu konuda bir kıyaslama ile en iyi av hangi yöntemle oluyor zargana da?
İpek sanki tekneden daha iyi iş yapıyor ben öyle düşünüyorum. En güzeli, eğer balık tutacağım diyorsan, yemli takım derim ben ve özellikle en verimlisi hırsızlı takıma kaya kurdu kullanmak, ondan sonra tek iğne ile Hamsi geliyor bana göre. Ben spin ile balık yakalamak amacında değilim, sadece o mücadeleyi yaşamayı seviyorum. Eğer amacın o tadı yaşamaksa kesin spin ile avlanmanı tavsiye ederim. 20-25 metre uzağa atmak yeterli oluyor çoğu zaman.