Zargana kasasını lüfer kasasına çevirdik

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bu işten zevk almayan birine desen, adama deli damgasını koyarlar. 1 kasa verecek, karşılığında onca mücadeleden ve uğraştan sonra 1 kasa alacaksın. Ama bilmezler ki o insanın bu işten ne kadar haz duyduğunu, zevk alıp deşarj olduğunu; ruhen dinlendiğini.

Güzelliklerinizin daim olması dileklerimle.:thumb: :thumb:

2. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çok güzel bir av tebrik ederim. Paşalar gerçekten irileşmişler Aret. Dahası da rastgelsin. Rapala'nın fleto bıçağına bayıldım. Kullanımı da gösterişi kadar kaliteli anlaşılan...

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Aret

Ellerinize kollarınıza sağlık en kötü avınız böyle olsun diyelim.

Yemler Uzun zamandır halde gördüğüm tek ve iyi yem. gelir gelmez yapıştım zaten geç kalsaydık almamıza imkan kalmazdı. o yüzden hızlı hareket etmemiz iyi oldu.

Rapor süper, Bizmi ne yaptık onuda açacağım konuda bakarız

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Saolasın Kerem abi, sana da en güzel dişlilerin denk gelmesini dilerim.

Saol Nuri abi, evet Can bıçak ustanın. Yemler biraz ustalık biraz da "alet işler el övünür" durumu :) Elimiz alıştıkça daha düzgün kesiyoruz, yem iyi oldu mu balık da çok daha çabuk geliyor gerçekten.

Teşekkürler dostum.

Teşekkürler İbrahim abi. Avımıza tadında demişsin ama bu işin tadına doyulmuyor :) Çok daha fazlası da gelse yok demezdik. Hedeflediğimiz balık resimlerdeki tam boy lüferler, onların daha büyüğünde olanları kolay kolay kimse yakalayamıyor. Çok iri yemlere ve iğnelere bile gidip en küçüğü yakalanabiliyor.

Yani demek istediğim şu. Bunlar sürü balıkları. Bir sinarit ya da levrek gibi bir tane olsun en büyüğü olsun deme şansımız yok. Onun için avın başarısı da yakalanan miktarın çokluğuna paralel olarak değerlendirilebiliyor. Bu yüzden bizim hedefimiz de sirkülerde verilmiş olan kişi başı günlük 5 kg. hakkımız limitinde mümkün olduğunca çok lüfer avlamak.

Teşekkürler abi, ben de senin avlarını beğeniyle izliyorum. Sarıkanat kafası beni de gerçekten şaşırttı, bizim meralarda lüferin yem balıkları iyice azaldı. İzmarit midyeciler yüzünden son senelerde iyice kayıplarda. Zargana, istavrit gibi balıklar da bu sene mumla aranıyor. Anlaşılan lüferin önemli yemlerinden biri kendi yavrusu olmuş. Uzunoltada canlı indirsek sonuç alacağız gibi sanki..

Teşekkürler

Teşekkürler Seçkin

Eyvallah :)

Teşekkürler, inşallah lüfer devam eder.

En kısa zamanda size de nasip olmasını dilerim.

Orası öyle gerçekten :) Tabii bir kasa zargana bize çok geliyor, ince kasa alıyoruz ya da tam kasayı birileriyle bölüşüyoruz. O biraz durumumuzu kurtarıyor. Son zamanlarda artan yemleri de 3er 5er dondurmaya başladık. İlerde donmuş yemlerle iş yapabilsek o da bizim için çok iyi olacak.

Teşekkürler.

Şaka bir yana ben de bir şekilde temin edeceğim ama kullanmaya kıyabilir miyim onu bilemiyorum :)

Nerelerden hangi balığa denedin Fatih?

Yollayayım bir kasa hacı ayıp ettin :)

Selam Burakçım, kıyı işi zor maalesef. Havalar biraz soğusun Kasım ortalarından sonra rapalacılık başlar, güzel sarıkanatları kıyıdan yakalayacağız inşallah, onun da tadı başkadır.

Teşekkürler İlyas kardeşim, evet gönlümüzde yatan aslan o ama çok ender yakalanıyor bize bunlardan büyüğü rastlamadı henüz. Umarım bir gün yakalarız.

Çok güzel anlatmışsın durumumuzu Tevfik abi, amatör balıkçılar olarak bu işe kar-zarar gözüyle bakmıyoruz. Aldığımız zevk bize yeter. Olta balıkçılığı ile geçimini sağlayan insanlar var. Gerçekten takdir ediyorum onları. Yemi, mazotu, masrafı derken bir de üste para kazanıyorlar, kaçan her bir balık ailelerinin rızkından gidiyor. Gerçekten ekmeğini taştan çıkartmak deyimi onların mücadelesine çok uyuyor.

Teşekkürler Ergin, sizin oralarda dişli durumu nedir? Sizden rapor geldikçe seviniyoruz, demek ki daha buraya gelecek olan balık var diyoruz:)

Bıçak gerçekten çok yakışıklı..

Ali abi sağol her zamanki gibi yine senin katkın çok bu balıklarda. Sizin av raporunuzu kesinlikle çok merak ediyorum, sanırım değişik meralar denediniz umarım en güzel balıkları bulmuşsunuzdur.

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Aret bir av raporu varki bizde dillere destan olur zannederim.

Sorma ki sorma!!!

Olta balıkçılığı forumlarında bir ilk yaşanacak herhalde o kadar yani...

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Yakışır abi size, işi gücü bıraktım rapor bekliyorum şu anda :)

7. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Tebrik ederim...

8. çaço

çaço serkan

tebrik ederim aret harika balıklar .bende anca öğlen çıkabildim zarganam yoktu gerçi cumartesi gecesi mesaj atmışşın saolasın siteye girmeiğim için bakamadım.sabah balıkçıdan alınmış zarganayla bende bi kaç balık yakaladım.koyucam birazdan.her avın böyle bereketli olsun..

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler.

Selam Serkan evet ben de cumartesi geç girebildim nete anca akşam yazabildim. Sabah güneş doğarken çıksan eminim daha da fazla yakalardın, gelecek avlarında da rastgelsin.

10. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Tebrikler, Deniz Anayla Takas yapmışsınız herzaman neşeniz ve avlarınız daim olsun Rastgelsin

11. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Kısır ama güzel balıklarala sonlandırdığımız bir av oldu.Aret üstadımızın aldığı zarganaların aslında hepsini yada çoğunluğunu bitiririz düşüncesiyle denize çıktık.Çünki hafta arası tek başıma gayet güzel bir av yapmıştım.Ama deniz ana bize gayet iri ama sayıca az balık verince zarganaların çoğunu dolaba atmak zorunda kaldık.Hafta arası kalan zarganaları deneyecem.Tüm ekibe ayrı ayrı teşekkür ederim.Bu arada bıçak konusuna gelince ilk ebay siparişimde birtane sana alıp hediye edicem.Benimkini rahat bırak :D :D :D

12. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Emeğin karşıLığı karşıLıksız kaLmamış ne güzeL en kötü avınız böyLe oLsun daha iyiLerine denk geLin inşaLLah

13. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Aret Abi, birde nacizane bir önerim olacak belki kullanmışındır Fladen marka Fileto bıçağı var ben kullanıyorum şuan çok memnunum

14. istavrit

istavrit Boğaç

Yakışır kardeşlerime , bu hafta deniz anamızın güzel havası ve unutulmayacak bir dersi ile Alıco Usta raporu koydu ama hiç bakasım yok :D

Afiyet olsun ,bu hafta daha çok olsun :)

15. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.

Sayıca az dediğin 18 tane lüfer Can... Bu ava kısır dememek lazım sonra muhtaç kalırsınız...

Şeytanı çağırmayın, şeytanı kovun. :)

Seksenler dizisinde duyup yıllar sonra hatırladığım beylik bir cümle var; kendisinde gönlü olmadığı için bile bile "abi" çeken kıza platonik aşığı şöyle diyor; "abi demee, abi deme, lazım olur"...

Kısır lafı sonradan lazım olmasın, yerinde kullanın...:)

16. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tebrikler Aret.

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Neyse Can az balık gelsin de boylar böyle olsun :) Umarım hafta arası da kalan yemleri değerlendirirsin, bakalım hava hangi gün balıkçılığa izin verecek. Hava raporları tatsız şu anda.

Teşekkürler Yavuz dostum, daha iyileri de sana olsun.

Teşekkürler, bu bıçak harika ama onu da alternatif olarak aklımızda bulunduralım.

Teşekkürler Boğaç, bir hafta boş geçmek fazla da büyük bir kayıp sayılmaz, meralarda bu balık devam etsin de yine bol skorlu raporları asarsınız siz :) Rastgelsin.

Haklısın Kaan balıklara bakınca hiç fena gözükmüyor ama değişik bir gündü balıkları ilk saatlerde topladık, 2-3 saat vuruş almadan gezdiğimiz oldu. Geçen haftalara göre çok az sayıda vuruş aldık, bu da biraz keyif kaçırdı. Tabii ki Allah bugünlerimizi aratmasın, en önemlisi bu.

Teşekkürler

18. kerempek

kerempek kerem

Aret Üstad tebrik ederim. Shotai'den memnun musunuz ? Ben de rapala bedeni için kullanmaya başlıyorum yarın :)