kardeş zargana şu an daha derinlerde kıyıya suların ısınmasıyla gelir.. bizim didim için geçerli bu hazirandan sonra daha iyi av verir gece avlandığını görmedim en iyi av verdiği zaman ikindi vaktinden gün batımına kadar..
Merhaba arkadaşlar sizlerle nacizane bildiklerimi paylaşmak isterim 30 luk 100 m misinaya bir tek iğne başka hiç bir şey yok. Ucuna canlı kefal yavrusu 10 cm filan olsa iyidir. yavruyu yıpratmadan ileriye doğru at. Bekle Eğer kefal üstten yüzüyorsa altta levrek dolanıyordur. Eğer kefal aşağıdan yüzüyorsa etrafta zargana dolanıyordur. heriki durumdada kefal sana doğru yüzer. eğer açığa doğru yüzüyorsa etraf sakindir. yalnız kıyıdan açıldıkça zargana tutma şansın levrek tutma şansına göre fazlalaşır. Bir balık kefali alıp 2 veya 3 metre götürüp durursa o orfozdur muhtemelen kayanın altına girmiştir ve seni uğraştırıcı saatler bekliyor demektir. Eğer bir balık kefali alıp açığa doğru hızla uzaklaştırıyorsa misinayı sal gitsin SAKIN ÇEKME o balık zarganadır. zargana avını hemen yutmaz ağzında 30 40 metre taşır. Bir ara durur o sırada gagasından içeri kefali atamakla meşkuldür yine çekme, bekle! sonra hızla tekrar açığa doğru gitmeye başlar. Artık iğneyi yutmuştur Bismillah diyerek eline misinayı al aralık vermeden çekmeye başla misinanın gerginliği balıkla buluştuğunda balık kendini havaya atabilir heyecanlanma çekme ritmini bozma balık kıyıya yaklaştığında dalgaların kıyıya geldiği sırada balığı karaya çekmeye çalış misinanın kopmaması veya zargananın dişleri tarafından kesilmemesi için dua et. Daha kalın misina avın saldırma olasılığını düşürür. daha incesi misinanın dayanma gücünü azaltır. Not: Bu bahsettiğim av 1m ye yakın veya 1m den büyük zargana için geçerlidir. alanya bölgesi içindir. Bazı bölgelerde 40 cm lik zargana tutuyorlarmış ipekle bu zarganalar küçük değil. Eğer bir balık kefali alıp orta karar bir hızla sağa yada sola doğru götürüyorsa o balık levrektir bir miktar balığı taşımasına müsaade edip sonra kararlı bir şekilde boşluk vermeden çekmek gerekir. İyi avlar diliyorum yalnız hazirandan sonra av veriyor zargana bunuda belirtmek isterim 15 ağustostan sonrada bulamazsın. kolay gelsin
önceikle merhaba forumda yeniyim ve oldukça acemiyim zargana yı kıyıdan avlayabilirmiyim yoksa taşlık yerden(iskele vb.) yerlerden mi yakalayabilirim bana bu unsurları açıklarsanız oldukça memnun olurum... saygılarr...
su ısınınca zargana bol olur diyende var bu aralar bol diyende şimdi tam olarak ne zaman bol oluyor zargana özellikle marmarada? bayramda çınarcıktaydım 3-4 tane zargana alabildim yunus girdi balık gitti ama bolmuş öyle diyor oralılar.
Su ısınınca sargan için bol olur diyorlar ama bizim buralarda yani Trabzonda su biraz daha soğuyunca ekim in başlarında çıkıyor. Yaz boyunca yok. sonbahar kış arasında çıkıyor.
Saroz ibrice Limanı Zargana Arkadaşlar geçen hafta sonu ibrice limanında levreğe atmak için izmarit avlarken eşim 40 cm lik bir Zargana yakaladı.Yani forumu başından bu yana okudum herkes kendince bir takım zargana yakalama tekniklerinden bahsediyor.Ekmekle zargana yakalayan varmı arkadaşlar ben daha önce hiç duymadım. DOğru zaman da doğru yerdeyseniz ne yem kullandığınız nasıl bir takım kullandığınız çok ta önemli değil. Herkese rast gele.
Krık yılda bir denk gelen/gelecek şeylerle, istenen randıman alınmaz asla. Zargana ekmekle yakalanır, tamam. Ama ekmekle zargana yakalamaya gidersen, yılda 2-3 tane ancak yakalarsın. Teknik olarak, her yem, her takım her balığı yakalayabilir. Önemli olan hangi takımın hangi balıkta en büyük faydayı sağlayacağıdır. Takım ve yem seçimi buna göre yapılır.
Ekmeğin kabuğunun turunculuğu onu o an için cezbetmiştir... Hamur kısmını kullandıysanız takımın etrafındaki balıkları farketmiş ve onları almak isterken sizin takımın iğnesine olmuştur hamlesi... Ekmekle zargana avcılığı bir yöntem olmaz bu yüzden olabilirse de ekmeğin kızarmış turunculuğa yakın tarafıyla olabilir di ki onunda suda dayanıklı olması lazım bir atıp çekmede dağılacağından kullanışlı bir yem değil...
Arkadaşlar ipekle devamlı at çek yapmamız gerekiyor. Yemli sargan avındada at çek mi yapacaz yoksa atıp bekleyeceğiz mi ?
at biraz sar beklet baktın hareket yok biraz daha sar beklet böyle böyle kıyıya al. yada çok ağır bir şekilde sar kıyıya al tekrar at. maksat zargananın dikkatini çekmek
Teşekkürler kardeşim. Yemli sargan avcılığının ipeğe göre çok daha verimli olduğu söyleniyor deneyelim bakalım.