Merhaba arkadaslar... Acilen Zargana tarifi lazim arkadaslar. Kac degisik tarif yapabiliriz? Soyle bir siralasak... (O kadar tarif biliyordum da bir zargana mi bilemiyordum? ) Yani nasil yaparsam bu siralar en lezzetli tadini alabilirim. (Orta boy zarganalar tanesi 100-150 gr kadar.) Simdiden tesekkur ederim...
Arkadaslar... Hanima soyledim oglenden cikar zarganalari buzluktan diye... "Nasil yapacaksin?" diye sordu. Bakariz acele etme dedim. Hic bir fikir gelmezse tava yapip gececegim. Bahaneyle baska arkadaslar nasil neler yapiyorlar diye merak ettim. Ondan sordum... Yok mu soyle ilginc bir tarifi?..
Benim de yaptığım tavadır. Ama buğlaması da yapılır zargananın. Eti yağsız olduğu için ızgaraya gelmez. Eğer ilk defa yiyorsanız tadını beğenmeyebilirsiniz. Ama bol limonlu çok güzel olur.
ben yakaladığım (evet yakaladım şaşırmayın, bakmayın balık tutamıyorum dediğime) zarganaları temizleyip buzluğa koydum tazeyken. yaklaşık 2 ay oldu. bir şey olmaz değil mi? yiyebiliriz herhalde.
kEREM Zarganaların kuyruk kısmının alt kopçasında son kullanma tarihleri yazıyor.Yemeden önce O na iyice bak emi kardeş
ince doğranmış soğan, 1-2 diş sarımsak, biraz ince kıyılmış maydanoz, karabiber, bir kg için 1 çay bardağı sıvı yağ. Kısa kısa kesilmiş balıkları bununla harmalayın, yağlı kağıda sarıp ızgara üzerinde, mümkün değilse fırında pişirin. Afiyet olsun.
olcaycım valla ben bırak tarifi daha canlı zargana görmedim simdiden afiyet olsun sağlık durumları nasıl misafirin bakalım umarım iyidir sevgiyle kal