Uzun mesafeli atmadığımız için ve 10 gram ile 25 gram arası kurşun normal çaparideki gibi takılarak atıldığı içinherhangi bir problem yaratmıyor.
Serdar bey sizin bahsettiğiniz büyüklükte istavrit hiç yakalamadım fakat sirkeci kadıköy iskelesinin orada gece yaptığım çinekop avında yemli çinekop takımıyla bir tane istavrit yakaladımki benim yalaladığım en büyük istavrittir , 20 kg lık boya kovasının içinde kuyruğu katlanmış vaziyette anca yüzebiliyordu , yakaladığım anda kofana sanmıştım
bu eşşek istavritlerin yokmu yakışıklı yakışıklı resimleri ? en azından resimlerden tanımış bilmiş olurdum, çok merak ettim nema lazım belki bende tutarım palamutla karıştırmıyayım selamlar
Serkan kardeşim sitemizi sürekli takip edersen sana özel olarak galata köprüsünden yakalayacağım eşşek istavritlerini resimleyeceğim.
Serkan, fotoğraflar bölümünde tam senin merakını giderecek ebatta sarıkuyruk istavrit resmi var, resim PANAMADA BALIK AVI isimli konuda mevcut.
Sorulan balık başka, sanırım bir karışıklık söz konusu. Sarıkuyruk (Kuzu) başka bir balık, Sarıkuyruk İstavrit de ayrı bir balık. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26756 http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=7621
Abi karıştırma var fakat , o karıştırmada sen oldun bırakta başka aynalılar yakalansın Serkan inceden ayarı verince bende aynı incelikte bir ironi yapayım dedim bende biliyorum avcıyı, gerçi nisan ayında tanıdım öğrendim yinede olsun
Kılıcbey saygılar. Bilgilerin için teşekkür ediyorum fakat uyguladıgın taktik son derece yanlıştır. Nedenlerine gelince; 1- Eğer zargana topuna 25 gram kursun takarsan ve capari baglarsan bu oltayı atarken sıkıntı yaşarsın yemlerin düşebilir kurşun ayrı yere top ayrı yere gidebilir. 2- 25 Gram kursun zargana topunu batırabilir yada batıp cıkartabilir.Bu hafif dalgalı havalarda balıgın vurdugunu anlamamana sebep olur. 3- balıgı yakalasan bile olta dengesiz oldugu için balık kaçabilir. 4- Eğer illaha ben kursun takmak istiyorum diyorsan Normal kırmızı beyaz yada mantar şamandıraları kullanman daha iyi olucaktır, 25 gram kursun yerine yaprak kursun takarsın capari seklinde yaparsın hiç bi sıkıntı yaşamazsın hem el oltasında hemde kamış ta rahatlıkla kullanabilirsin. bu yorumu sana muhalefet yapmak için yazmadım sadece tecrübelerimden farklı bi yaklasım getirmek istedim saygılarımla.
Haydarbey kardeşim tespitin ve önerilerine saygı duymakla beraber birincisi yemli kullanmıyorsun atçek şeklinde , yemlide 10 gram kurşun kafidir, ikinciside denenmiş ve başarılı olmuş bir olaydan bahsettim varsayımla yola çıkmadım , konu başlığında ne diyor , zargana topu ile çapari atma.
Çoğu üyemiz ve İsmal Bey ayrıntılı açıklama yapmış. Bu sistemi ben de kullandım. Hem denizde hem de barajda. Her ikisinde de çok ama çok güzel verim aldım. Takımın dibinde düşük ağırlıklı bir kurşun olmalı. Yoksa çapari iğneleri suyun çok üstünden geliyor ve verim düşüyor. Sistem at-çek sistemi olduğu ve yem kullanılmadığı için top batmış mı, balık vurunca anlaşılmış mı önem taşımıyor... Siz takımı çekerken istavritler (eğer barajda tutuyorsanız sivriler) tek tek çapariye takılıyor. Eğer tatlı suda kullanacaksanız rüzgarı arkanıza alın ve suyun üzerine doğru ince kepek serpin. Ve çaparinizi bu ince kepek yolundan çekin.. Rastgele....
zargana topu ile çapari bu yöntemi bu akşam denedim üç beş tane kıraça geldi sadece. yer pendik sahil kayalık bir bölge ışık olarak da ay ışığı vuruyordu denize bir de arkada kayalıkları aydınlatan sokak lambası vardı. gerçi bir saat bu şekilde denedim belki ilerleyen saatlerde verim alabilrirdim ama saat 23 gibi bıraktım. belki de ışık yetersizdi. iğneleri balık göremiyordu. yarın akşam ezanından sonra tekrar denemeyi düşünüyorum.