Evet Arkadaşlar....2 hafta önce Mudanya iskelesinde canlı yemle (gümüşle) çok iri zarganalar yakaladım. Bursada son 1 haftadır havalar çok kötü yağmur,kar ve soğuk hepsi birden vardı. Sizce bu hava şartları zarganaların derinlere çekilmesine neden olurmu.Yoksa kış boyunca aynı yöntemle zargana alma olasılığım varmı? Birileri nolur olasılık var desin Çünkü gerçekten çok iri zarganalardı ve bu keyif hiç bitmesin istiyorum Hepinize şimdiden teşekkürler Saygılarrrrr.....
sağol reis baba Sende olmasan ne yapacağız bilmem.Ya abi sen anlarsın balıkçının halinden.Dosyalara gömülmüş çalışıyorum bi yandan da hafta sonu zarganaya kaçsam mı hayalleri kuruyorum. O yüzden gaza ihtiyacım var SAYGILAR.....
Necati Bir de neye niyet neye kısmet derler. Zargana derken bakarsın daha baba bir balık rastlar.belli mi olur. Sen tedbirli git, en azından temiz hava da karın olur,Nasrettin Hoca gibi, ya bir de tutarsan. Ben şimdiye kadar hiç evde otururken balık tutamadım. Yağmur,çamur demeden gittiğimde ise az çok bir şeyler buldum. Moralini yüksek tut. Tekrar rastgele.
Sağol Reis Baba Sen bakma benim böyle konuştuğuma Reis Baba.Sözkonusu balık avı oldumu çok inatçıyımdır.Kar yağmur çamur dinlemem. Ama birde huyum var ki sorma Reis Baba. Zarganaysa zargana,mırmırsa mırmır,karagözse karagöz. Gittim mi başka balık yokmuş gibi denizde asıl avına çıktığım balığın peşinden koşar dururum. Ama senin her dediğin tecrübedir,nasihattır benim için. Zarganaya gider lüferle dönerim belki bu hafta sonu belli mi olur. SAygılar....
usta lafını üstüme alınmayarak ben de çık derim geçen hafta biz de kumyakada 35-40 cm zarganalar aldık.bir ustamızın dediğine göre de şu aylar/soğuklarda zargana yavruları derine kaçarmış (ben zargana büyük balık korkusundan hep kıyıya yakın durur diye biliyorum ama) irileri kıyıya yakın dolaşırmış ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ileteyim dedim.Rastgele
zarganalar kasım ayı sonuna kadar kıyılarda kenarlarda dolanırlar...daha sonra derinlere çekilirler...aralık ayında çok nadiren aldığım olmuştur...bence zarganaya devam...
necati beykardeşim zargana ile ben de uzun yıllar ugraştım...istanbul yıllarında silivri sahillerinde bu mevsimlerde tutardık özellikle kıyıya paralel tekne +rolanti seyir+ipek ama hava ve su sogudukça derinlere kaçarlar ..bu aralar ne tutarsan afiyet olsun..
Geçen yıl Kurban bayramında, galata köprüsünün karaköy ayağının dibinde, çapari ile istavrit tutmaya uğraşırken bir kaç zarganayı çarpma ile yakalamıştım.. Havada bayaa soğuktu. Hatta kar bile yağıyordu sanıyorum...
Selamlar.... Bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar.Umarım bu hafta sonu verimli bir av olurda fotoğraflara birlikte bakarız. Tabi denizde sadece zargana olması yeterli değil bide gümüş bulmam lazım Ne ipek ne filato nede midye olmazsa olmaz gümüş diyo mudanyadaki iri zarganalar Saygılar.....