Ege denizinde bolca var yazın foçada çok rahat temin ediliyor ama bilinçsiz çok kişivar görüntüsü nedniyler yakalayıp sonrada çocuklarına variyorlar haliyle küçük zarganalar denize kavuşamıyor .. ben 45 cmden küçüğü salıyorum..
arkadaşların dediği doğru zargana midyeye gelir ama atlamaz ipek ehh işdee gelirde gider ama zargananın vazgecemeceği şey varsada o kendi kuyruğudur.. 2 senedir zargana tutuyorum... bu zargana balık olarak yağsız bir balıkdır dediğiniz doğru buğlama tava yapılması uygundur... tadı hoş güzel bir balıkdır.. fazla uzatmadan yemin hazırlanışını anlatiyim..... sezon acıldığında midye veya ipek kumaşla bir zargana yakalamak için uraş veririz. yakaldıkdan sonra kuyruğun iki parmak gecicek çekilde keser kesilen paralel olarak 2 tane parca cıkartırız o parlaklığını filan parcalamak gerekir zaten bi yem size 2 3 saat gider.... oyemlede 14 15 zargana yakalarsınız... oltanızda orta boy küçük ince iğne kullanın ben fazla makinalardan iğne numaralarından anlamam kurşun kullanmayı şamandıra kullanmanız gerekir iyi avlar
Çanakkale'de mantarlı takımla tuttuğum zamanları hatırlıyorum. Önce kumsaldan kurt çıkartıyor ( boru kurdu dedikleri bu kurtlar mı ? ), ya da deniz kenarındaki kabukluların içini yem olarak kullanıyorduk.Bunlarla iskeleden hedeflerin dışında oltaya gelen ot balığı dedikleri balıkları Zargana tutmakta yem olarak kullanıyordum. Ot balığı ; http://www.amatorbalikci.net/attachment.php?attachmentid=30698&stc=1&d=1295817279
Sinek iğneyi veya biraz büyüğünü hırsızlı olarak bağlarsan rahat edersin. Hem sülük yemi iyi tutuyor hem de balığı alma ihtimali artıyor.
Zargana için yem olarak kırma mercanı kullanıyorum ve sonuç alıyorum. Ayrıca isparozda çok iyi sonuç veriyor. 1 numara uzun pala düz iğne kullanıyorum. www.youtube.com/watch?v=YBACZYZfcRo[/QUOTE]