Arkadaşlar,bu zargananın zamanı yokmudur? zargana pendik tarafında ne zaman olur? hangi saatlarde tutulur? ben hiç rastlamıyorumda ... Tavsiyelerinizi bekliyorum .
Selam, Zargana sabah 5gibi başlar 9a kadar baya verimlidir. Sonra tektük çıkar. Akşam 5ten sonra başlar hava kararana kadar devam eder. Gece tutmak istersen fenerin olması lazım. Ben nerdeyse her haftasonu B.çekmece'de tutarım. Yem olarak karides(teke) ve zargana kuyruğu kullanıyorum. Tutması da yemesi de çok zevkli. Rastgele
Evet , Ailem Büyükçekmece de oturuyor, Haliyle bende iki haftada bir ziyarete gittiğimde o tarafa fırsat buldukça kaçıyorum. Balıkçı Barınağı tarafında şansımı çok denedim ama yosundan başka birşey tutamadım.
merhaba.teke ve zargananın kuyruğunu nasıl kullanıyorsun yani nasıl bir takım kullanıyorsun.biraz açarsan sevinirim.
Zargana topları var balıkçılarda. Herhangi bi balıkçıdan alabilirsin. Tekeyi kuyruğundan geciriyorum iğneye. Kuyruğun "V" kısmının üstündeki etten 1cm kadar kesiyosun. Parlak kısmı balığı çeken tarafı zaten. Bu şekilde tutuyorum. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
Selam, Kayalıkların oraya geçmeni tavsiye ederim. Barınağın ordan genelde teke çıkarıyorum.Dediğin gibi yosunlu o taraf ama kayalıkların orası güzel. Hatta ekmekle 1 kiloya kadar kefaller çıkıyor
. Bu pazar şansımı bir kez daha deneyeyim bari, Kefal ve Zargana mı alıyorsun yoksa başka birşeylerde çıkıyormu?
Bilgi için teşekkürler Paradise Lost bende dinlerim ... ben zaragana ipi denicem bugün ,bakalım .. ...
izmit marina Yer: izmit marina tarih: 18.08.2007 yem: teke öğleden sonra izmitte asker olan kardeşimi ziyarete gittim ve kardeşime çarşı izni alarak marinaya gittik. amacım ziyaretti ama oltamıda yanımda götürmüştüm ordan zargana için bi takım satın aldım. zarganaya atan birindende 5-6 tane teke aldım. yemi aldığım kişi o ana kadar hiç balık tutamamış. ben ilk yemi taktım attım 5 dk geçmeden balık geldi sonra ikinci yem ve yine balık. hiç ara vermeden 5 tane balık tuttum son tuttuğum en alttaki resimdeki yaklaşık 300-350 gr kadar vardı sonra kardeşimin zamanı geldiği için ayrılmak durumundaydık. balıkları yem aldığım kişiye verdim havamızı atmış olduk ve döndük...
arkadaşlar bu zargana ipi yani ipek kıyıdan kullanım için uygunmu yoksa sadece teknedenmi kullanılıyor???
Kıyıdan ipek kullanabilirsiniz. Bir de forumu araştırırsanız, yine zargananın kendi etiyle (kuyruk kısmı) çok güzel yem çıkarabilirsiniz. Kürdan şeklinde keserek iğneye takıyorlar, ben o şekilde denemedim. Denediniz mi bilmiyorum ama zargana için kaya kurdu da çok güzel iş yapar. Ama dediğim gibi, sizin sorunuzun cevabı, zargana için kıyıdan ipek kullanabilirsiniz, gayet de güzel zargana alabilirsiniz.