arkadaşlar zargana zamanına daha çok var ekim kasım arasıı suyun soğuması lazım şimdi tutulan zarganalar hep havyarlıdır
ben gecen hafta tekirdag/sarkoyde tekneden flos yontemiyle denedim , 1 saate yakin saadece 2 tane alabilidim,daha zamani war 2 hafta sonra bollasir. Arkadasinda dedigi gibi tadi yavandi.
Yem ne kullandın Mustafa abi ? Balık daha az demekki, çünkü zargana var dediğim günlerde en az 15-20 tane yakalıyordum. Birde balıklar ufakmı iri mi çünkü tecrübeme dayanarak önce gelen balıklarıniri balıklar olduğunu düşünüyorum geçen sene sonlara doğru hep ufaklar geldi ama ilk gelmeye başladığında çok iri geliyordu.
Emrecim, tekneden ipekle aldim. Yemli yerimize giderken mezgite takmak icin. 35cm vardi sanirim. Ancak bu sefer ipegi el oltasi ile degil kamisla saldim. Cok keyifli idi cekmek. Gecen sene senin ve diger arkadaslarin yazilarini okumustum, bu sene mutlaka kiyidan da denemek isterim.
Tabi çekmesi keyifli olur. 35 cm çok iri sayılmaz, ama yemlik için farketmez zaten. Ben bi iki deneme yaptım geçen hafta denk gelmedi her halde daha nazlı balık. Bir hafta önce suyun üstünde çırpındıklarını görmüştüm ama nedense oltaya gelmedi, daha çok seçici sanırım.
hazır konu açılmışken bende bugün başımdan geçen bir olayı anlatayım..Zıpkınla deniz kenarına geldim.Önce zıpkını kurup denize fırlattım..tam Gözlük palet takacakken 1 tane yavru kılıklı zargana 2 defa zıpkının makarasız suyun üstünde duran ipine saldırdıbaya bi komiğime gitmişti