Sevgili arkadaşlar sizlerden önemli ricam anlatacak olduğum bu olaya gülmemeniz ve dalgaya almamanız.Sene 2008 aylardan ya7 yada 8,inci ay .Her akşam yaptığım gibi işten çıkınca oltamla Zeytinburnu sahiline indim,hava hafif hafif kararınca çapari takımını yemleyip 5 10 metre suya doğru attım .Yaklaşık 3saat av neticesinde 2 kg ağırlığı istavrit olmak üzere 3kg balık yakalamıştım.Birden balık sanki bıçak keser gibi kesildi,bu arada saat 23.30 civarlarıydı birden sağ tarafımda avlanan bir şahısın KOFANAYA bakın balıkları kayalara sıkıştırıyor diye bağırması ile o yöne baktım,fakat bir şey göremedim. Aradan yaklaşık 10 saniye geçmeden hemen önümden yaklaşık 1 metre boyunda kemik rengi bir balığın kayaları adeta yalarcasına geçtiğini gördüm. Balık benim sol tarafıma doğru ilerledi, hemen 20 30 metre ileride balık malzemeleri ve yem satan Ergin adındaki arkadaşa doğru gitti.2,3 dakika sonra Ergin yanıma geldi bana birşeyler diyecek fakat konuya nasıl gireceğine bir türlü karar veremiyordu,ona yardımcı olmak için ne gördün Ergin dedim afallamış bir vaziyette ,oltamın altından sudan bana bakan kedi gibi bıyıklı bir balık yani fok dedi.Bu konuyu aylardır kimselerle paylaşamadım çünkü biri bana gelipde arkadaş ben Marmarada fok gördüm dese oarkadaşa hadi ordan içkiyi fazla kaçırmışsın derdim, şimdi aynı sözleri kimbilr kaç kişi bu yazımı okuduktan sonra benim için demiştir yapabileceğim birşeyde yok ben her ne olursa olsun bu ilginç anımı sizler ile paylaşmak istedim
valla denizlerimizde fok görmek oldukça sevindirici bunda gülünecek bişey yok sevinmek lazım bence. Tamam biraz olagan dışı ama burası Türkiye herşey olur
Açık yüreklilikle söyliyeyim biri bana deseydi gülerdim .Bu arada beni bu anımı paylaşmam konusunda cesaretlendiren ŞENNUR HANIMADA ÇOK TEŞEKKÜRLER EDERİM
Kesinlikle çünkü küresel ısınma sonucunda bugün Akdeniz sahillerini balon balığı istila etmiş ve her geçen sene suların ısınmasına bağladığım balık azalması var
formda daha öncede işlenmiştibeşiktaştada bir tane su samuru veya fok gibi birşeyler gören arkadaşlar varhatta birçok arkadaş
selamlar,ben görmüştüm fındıklıda. görmüş oldugunuz şey su samuru,ben çok yakından gördüm 100 metre kadardan kıyı boyunca takkip ettim,link ten bakabilirsin http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=24216
Vallahi ben de bugün ciddi ciddi Kemerburgaz ormanlarında karaca gördüm! İnanılmaz geliyor hala düşününce o kadar güzeldi ki... Marmara'da fok gören şanslı insanlardansın abi
O kadar heyecanlı bir o kadar da olumlu bir şey ki bu ...Ben bundan beş yıl kadar önce Karaburun da bir denizkaplumbağası gördüğümde çok heyecanlanmıştım ikinciside geçen yıl Çeşmede nasip oldu inanılmazbir Duyguydu.......
Akdeniz fokunun Ege de tenha kayalıklarda sıklıkla, Marmarada da arada sırada göründüğü zaten bilinen bir gerçektir. Ancak sadece kafa görünürse bunun kaplumbağa olma ihtimali daha yüksektir. Çünkü kaplumbağaa ile fokun kafaları birbirine çok benzer. Ancak bütü n vücut göründüyse o zaman akdeniz fokudur. Akdeniz fokunun nesli tükenmeyle karşı karşıyadır. Balıkçıların ağlara zarar verdiği gerekçesiyle geçtiğimiz yıllarda binlercesi yok etmiştir Şimdilerde sayıları tüm akdenizde yüzlerle ifade edilecek kadar kalmıştır.
bende gecen yıl maltepede avlanırken yanımdakı bır abım bı feryat bı fıgan denızın kenarından bı tırmanısı bı kacısı vardı aman allahım oltayı da bıraktı suya abı ne oldu dedım bı yaratık gordum dedı tabı ben kahkahayı bastım alkol kullansa kafası guzel dıcem ama kullanmıo az sonra ılerde bagırısmalar kostum ama goremedım goren bı abımız su samuru gordugunu soledı.emın mısın abı dedım adım gıbı emınım dedı tuzlu suda samurun yasayabıldıgını bılmıyodum benım bıldıgım yasamaz ama yanlıs bılıomusum yada o gorulen sey fok resımlenmeden goruntu alınmdan yapacak bır sey yok ama ne olursa denızlerımızde ozellıkle marmara gıbı bı ıc denızde bu tur canlıları gormek gercekten guzel...umarım devamı gelmez
vedat amca fok demiş diğer konuda, bizim buralardada görenler var köpek kadar boyu varmış. o gelince balık kesiyomuş, samur olarak duyduk. samurmudur, fokmudur bir açıklık getirmek gerekiyor.
Alperen kardeşim bu nisanın başında Antalya kemere bağlı göynük beldesinde 10 gün kaldım .Oradada olta attım fakat başarılı olamadım nedenine gelince oradaki olta sistemleri farklı idi.Kılıkya otelin sahilinde idim,oradada sahile 20 25 metre yakınlıkta fok gördüm . Yanımda olta atan birkaç kişi ile yaptığımız sohbetler neticesinde birçok oltacının foklara olmadık şekilde saldırılarını dinledim