Bundan 9-10 sene evvel Denizli'de arkadaşlar '' Serkan balığa gidiyoruz sabahlayacağız istersen sen de gel'' dediler. Maceralı olabilir diye kabul ettim. Ve ilk balık merakı böylelikle başlamış oldu. Akşam üzeri Güney tarafında bir barajın uzantısı olan, 3 tepe arasında bir yerde çıkardı bunlar el oltalarını, çaktılar kazıklarını , yemler filan derken attılar takımları suya, misineleri kazıklara takıp zilleri de bağladıktan sonra başladılar beklemeye. O sırada bir yandan da bana anlatıyorlar '' Yem böyle takılır, ziller böyle bağlanır. Zilleri takip edeceksin, ses çıkarmayacaksın , sigara içmeyeceksin ki balığı ürkütmeyeceksin filan diye ... Derken başladık nasibimizi beklemeye . Hiç unutmuyorum 5 kişi tam 17 tane el oltasının başında muhabbet etmeden sigara içmeden saatlerce bekledik ki balık vursun ziller çalsın diye. Ama nerdee ? Saatler geçiyor tık diyen yok . Arada takımlar çekiliyor yemler kontrol ediliyor. I ıı. Birşey yok. Gecenin ilerleyen saatlerinde yaprak dökümü başladı. '' Benim uykum geldi arabaya yatmaya gidiyorum'' 1 kişi 2 kişi derken balık tutmaya gelen 4 arkadaş da arbadaki yerlerini aldılar. Kaldım tek başıma. Bir ara ben de düşünmedim değil gideyim yatayım arabaya diye ama dedim arabada zaten 4 kişi var bir de ben gidersem sıkışırız ; en iyisi oltaların başında şöyle uzanayım mehtabı seyreyleyim dedim Hem balık malık yakalarız ilk avımızda neme lazım dedim ve saat 4 gibi uzandım Ve işte o an ! Saat 5 - 5:30 gibi kulağıma bir zil sesleri geliyor anlatamam. Bütün zillerin hepsi çalıyor. Kalktım fırladım yerimden. Hava yeni yeni ağarmaya başlamış. Zilleri tek tek geziyorum sallanan çalan yok. Ama ziller hala şangır şangır çalıyor. Allah allah . Uyku sersemiyim herhalde anlayamıyorum diye baştan sona tekrar tekrar koşuyorum tık yok. Ziller hala devam ediyor çalmaya. Allahım delirecem nedir başıma gelen diye. Bu sırada kafamı kaldırayım ne göreyim ; Karşı kıyıdan bir koyun sürüsü geçiyor. İşte bu benim ilk ve de hemen hemen son tatlı su deneyimim oldu. (Sizlerle değerli dostlarla paylaşmak istedim)
sigara niye içilmiyor yaaaaa,anlamadım. sanki pusudasın da,,,teröristler mevzini belirleyip,roket atacak...
Bu av ayni bizim bu haftasonu Baris'la gittigimiz Cavdir avi gibi olmus http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=53118#post53118 Tatli sudan zevk alamadik bir turlu. Bekleyin kuzular Antalya'ya gelecegiz...
1- Pakette sigara var balık tutulduktan sonra keyif için saklanmakta. 2- Balıklar yeşilaycı tabela dikmişler. 3- Balık zaten yok sigara belki etkiliyordur pranoyası 4- Paket tamamen bitti kriz sürecine girildi balık yok sigaraya yok. (Zillerden bundan dolayı karıştırıldı)
arkadaşlar çevreci akciğer kanseri balık istemiyorlarda ondan sigara içmemişler pasif içici sazan istemiyoruz :d :d