Arkadaşlar merhaba, ben aranıza yeni katıldım.Youtube'dan videoları izleye, izleye heves ettim zıpkın avına.Ben şimdi 10 günlük bir marmara adasına tatile gidicem.(Tekirdağ'da yaşıyorum.)Orda zıpkın avı yapmayı düşünüyorum.Yalnız hangi tür zıpkın, nasıl bir elbise, neler gerekli, aşağı yukarı ne kadar eder bunları hiç bilmiyorum.Bana anlayacağım türden bunları açıklaya bilir misiniz?
iyide sadece 10 gün yapacaksan bu işi biraz saçma ve son derecede pahalı olur...çünkü 10 günde gideceğin yerleride iyi tanıman lazım ve bu süre bence bunun için yeterli değil..Ayrıca nerden baksan iyi bir zıpkın en aşağı 50 liradan başlıyor..Palet gözlük şnorkel derken 70 80 oluyor..Sonracıma kamuflaj için alacağın bir yazlık elbise en aşağı 200 liradan başlıyor..Yani devamını getireceksen başlamalısın bence yoksa 10 gün için biraz fazla lükse kaçar gibi
Sadece 10 günlük için değil.Burada da girilecek yerler var.Yalnız bu tatile kadar yetiştirmek istiyorum.Hangi marka almalıyım, neler almalıyım bilmediğim için size sormak istedim.
elbise konusunda yardımcı olamam..Fkat benim kullandığım zıpkın apnea nın alt ürünü olan Nemrod ben 75lik kullanıyorum..Senin dalacağın bölgede su berrakmı bulanık mı derinmi sığmıvs bilgileri ver ona göre uzunluk seçersin..Nemrodlar çatlıyor diyorlar ama ben 1 senedir kullanıyorum sapasağlam bütün iş iyi bakmakta her denizden çıktığında suyla güzelce yıkaman lazım...Ondan sonracıma dalacağın yer kayalıksa alacağız zıpkının ucu çabuk bükülebilir..BEn bu yüzden Kromçelik diye satılan bir ok(artık siz nederseniz) aldım...UCu çok zor bükülyor gayet hafif ve hızlı gidiyor...Benim önereceğim bunlar kilonuza görede elbise seç eğer kışında dalacağım diyorsan ve biraz göbek varsa 5 mm seni idare eder..Ama çirozsan 7mm kullan fiyatları sanırım 5 mm 200 7mm 300 350 aras yani biraz pahalı ama bu işte herşey pahalı..Bu konuda daha detaylı bilgi almak istiyosan Onur Güner'e bir danış o bu işlerin ustasıdır ..Rastgele
Daha fazla bilgi gelecektir mutlaka fakat imza ayarlarını yapman ve üyelerimizin seni tanıması amacıyla olur.
olmaz sa olmaz diye bişey yok tur mesela zıpkının olmazsa balık vuramazsın mesela bıçagın olmadan aga takılsan kurtulamazsın v.s v.s kurşunun olmazsa dibe inemezsin?