Zipkin Ile Balik Avciliğinda Kullanilan Ekipmanlar

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında Birahas tarafından paylaşıldı.

1. karanlık_dalgıç_1500

karanlık_dalgıç_1500 altar

saol kardeş çok yardımcı oldum teşekkürler
    :)

2. fb_fd

fb_fd fatih

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    valla ne desem yalan olur
    tebrikler güzel yazı

bu zıpkınlarda şunu çok iyi anladım atış yaparken bastığınızda ses fazla çıkıyorsa balık tutmak çok zorlaşıyor balık anında kaçıyo. buna dikkat edin

yani ürün kalitesi çok önemli

3. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    iyi ve teknikler konusunda ustaysanız bunun pek önemi yoktur.Sadece uzun mesafe atışlarda balığa reflex şansı tanır o kadar.yıllarca 90'lık yılmazla avlandım:eek: (Gerçi teknoloji benide bozdu ağaç kullanıyorum şimdi:D )

4. ocaklar

ocaklar mehmet ocaklar

Favori Kamış:
    şimdilik olta
    En İyi Avı:
    mığrı 2 kg,400 gr karagöz ve köpekbalığı
    yeni elbise alacağım

yeni bir dalış elbisesi almak istiyorum.manisada oturuyorum.avlanacağımız yer malum ege denizi.nasıl bir elbise tavsiye edersiniz.kaç mm olmalı özellikleri nasıl olmalı?manisadan veya izmirden alabileceğimiz (makul fiyatlara)yerler nereleri?kışa ve yazada giyebileceğimiz ortalama bir elbise varmıdır?ikinci elde olabilir.boy 192 kilo 110 cevaplar için şimdiden teşekkürler

5. BLUEDEEP

BLUEDEEP OKAN TEKİN

Maske Buhusu

Maske(gözlük) Cam Larinin Buhu Yapmamasi Engelliyecek Bir Yöndem Varmidir.teşekkürler.:

6. guitaristanbul

guitaristanbul Adnan Cemre Aksoy

En İyi Avı:
    10 kg Orfoz
    Abi bunun için çok çeşitli yöntemler var.Çoğumuz bunu 'tükrük' ile yapıyoruz.Maskenin camına tükrülür iyice sıvazladıkdan sonra deniz suyu ile çalkalıyıp iyice oturtularak başa takılır bu yöntemle maske buğu yapmaz:) sadece benim nacizane tavsiyem ve kullandığım yöntem.Mutlaka ustalar farklı cevaplar yazacaktır:)

7. trakonya_iskorpit

trakonya_iskorpit ibrahim

merhaba ben çanakkale de yaşıyorum 4-5 senedir tekneden ve karadan avlanıyorum fakat zıpkınla da avlanmak istiyorum bu yuzden yeni malzemeler alıcam çanakkale kıyıları oldukça kayalık alanlardan oluşuyor ne gibi ekipmanlar alamalıyım boğazın akınıtısınıda unutmayın:)

8. trakonya_iskorpit

trakonya_iskorpit ibrahim

çanakkale de yaşıyorum 4 senedir tekne ve kara acvılıgı yapıyorum fakat zıpkınla da avlanmak istiyorum avlanacagım mevkiler kayalık ve cok akıntılı avlayacagım balıklarda sarıgöz çupra levrek eşkina mercan gibi balıklar gerekli ekipmanlarım neler olmalı şimdiden teşekkürler

9. guitaristanbul

guitaristanbul Adnan Cemre Aksoy

En İyi Avı:
    10 kg Orfoz
    :) sen balık cennetindesin kıskandım vallahi bence ilk olarak biraz maske şnorkel palet ile keşf yap her halükarda balıkları görür yerlerini deşifre edersin;) sonrada yukarıda bulunan malzemelerden seçim yapıp takım oluşturursun sana tek ekipman tavsiyesi tüfeğini çok uzun alma ö.m den istediğin kadar konuşabiliriz :)

10. hasanersoz45

hasanersoz45 hasan

çok faydalı teşekkürler

11. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    bende bu konudan müzdariptim. nette araştırmalarım neticesinde .önce gözlük yeni ise yada daha önce camları hic yakılmamışsa önce camlar yakılacak. çünkü yeni gözlüklerin üzerinde krem gibi film gibi birşey var. onu çakmakla camlar içten dıştan iyice karartıncaya kadar yakıyoruz. is oluyor anlayacagınız. sonra onu silin. dalmaya gitmeden bir gece yada bir kaç saat cama diş macunu sürüyorum. 3*4 saat sonra diş macununu yıkıyorum. denize girmeden önce tükrükleyip öyle giriyorum. tükrüklemeden önce şekerli birşeyler yemişsseniz daha iyi oluyor:) birde yüzü deniz suyu ile yıkayıp cildimizin ısısını düşürdügümüzde de sorun olmuyor. önceden 15 dakikada bir buhardan birşey göremiyordum. yukarıda söylenenleri aynen yaptım buharden eser yok.. deterjan reklamı gibi oldu ama sonuç garanti. bu arada hiç uğraşamam diyorsan gözlüklerde kullanılan normal gözlüklerde yani buharlanma önceleyici solusyonlar var deneyebilirsiniz...
    kolay gelsin...