Merhabalar bende yeni başladım zıpkın ile avcılığa, yani oltadan zıpkına transfer oldum... öncelikle BU ZIPKININ(YILMAZ PROFESSIONAL 60LIK TURUNCU LASTİKLİ) LASTİĞİNİ İKİNCİ ÇENTİĞE TAKAMAMAKTAN YAKINDA BIRAKICAM BU İŞİ... Bunun kolay bi yolu varmı ben tam karnımla kaburgalarımın birleştiği orta noktaya dayayıp çekiyorum yinede 2. ye takamıyorum!! ikinci sorum ise , ben altınoluk ta avlanıyorum, benim avlandığım bölgede bol bol uzu uzun çalı gibi yosunlar var ,balıklar bunların içinde oluyor ama neresini dürtsem içinden çıkaramıyorum... ve durmadan taşa geliyor zıpkınım ucu nerdeyse 90 derece yan döndü daha sağlam olarak yüzüksüz olan (ucu çıkmayan yani bütün) şişleri öneriyolar benimki yüzüklü... Ne yapacağımı şaşırdım, önümden kol gibi lapinler geçiyor benim zıpkın lapine gidene kadar balık izliyo beni zıpkın dokunmadan hemen önce dalga geçer gibi tur atıyo çevremde, bıktım artık off...
lapinleri bırak sarpa çipralara at onlar yardımcı olur hem bir kaç malzeme eskit millet para kazansın
Bende 75'lik nemrod var ama metal kısmı değiştirdim..Sanada öneririm ucu çok zor köreliyor üstelik yivli...Krom çelik diye satılıyo dışarda fiyatı burda 20ytl orayı bilmem birde çok zorlanıyorsan çekerken lastiği ilk zamanlar biryere dayada çek sonra biraz gevşer sende alışırsın ayrıca kollarını güçlendir bence barfix ve şınav çek..Ve birde illaki balığı aramak zorunda değilsin şöyle gezerken seninde içinden aha burda balık olmalı lan dediğin yerler olmuşturorda net görünmeyen biryerde bi 5-10 dakka bekle böle böle zamanla daldığın yerdeki bol balık barındıran yerleri bulursun..Keyifli avlar
Erim kardeşim Zıkını kurarken (elbise yok sanırım)Karın kaslarına daya ve yarım nefes aldıktan sonra yavaş yavaş değil sert bir şekilde çekerek yerine oturt..elbise varsa kurşuna dayayarak kolayca yapabilirsin. Ancak 60 lık zıpkını biraz denemeyle kolayca kurabildiğini göreceksin. Ayrıca 60lık zıpkın ile av yapmak çok zor olur atış mesafesi oldukça kısadır.75lik yada en iyisi100 lük zıpkın av verimini artırır. Kısa mesafeden yapılan atışlarda şişin taşa çarpması sonucu deforme olması normal..Ancak kalıteli(fakat pahalı) uçlar bu tür darbelere dayanıklı.Özellikle titanyum alaşımlı olanlar.. Şişin yavaş gittiğini söylüyorsun sanırım ..Biraz daha sert lastık diyecem ama onu kurmak çok daha zorr
zıpkın çekmek çok kuvvet isteyen bir iş değil.. sadece ani şekilde çekmesini bileceksin.. spor yaparken de aynı ilkeyi önerirler.. nefes alıp tutacaksın, zorlandığın yerde nefesini vererek hareketi yapacaksın..lastiği de bu şekilde ve hızlı çekeceksin.. (olmuyorsa da kendini çok kasma, beyni patlatma) .. bi süre sonra karnın kırmızı oluyor ama olsun, bu da bu işin cilvesi..
Zamanla olacakt1r dostumBende ilk basladigimda öyleydim.Simdilik birinciyle idare et.0kinciyle vurulacak bal1klara daha var.
başkaları nasıl yapıyor bilmiyorum ama benim tecrübem şu : açık alanda zaten bir balığı yakalama şansın yok.. zamanla hangi balığın nasıl davrandığını öğreniyorsun zaten..sonra da pusuya düşürmek için yol kesiyorsun..ben hareket halindeki bir balığa çoğunlukla arka çaprazdan paralel yüzerek ve yavaşça yaklaşıyorum, sonra şansımı deniyorum..paletleri kesinlikle sert vurmayacaksın, anında roketliyor bu meretler.. yine kişisel tecrübelerim uzakta gördüğüm hiçbir hedefe arkadan yüzerek yetişemedim .. bir de anlamadığım bir durum : gün içerisinde balıkların uyuşuk olduğu dönemler var ve çok ilginç.. bi saat önce 10 metreden tırsan balık grubu bir saat sonra salakça dibine kadar sokulmana fırsat verebiliyor.. Tehlikeli ama plajların yoğun olduğu saatlerde balıkların kafası karışıyor olması muhtemel.. bu vakitlerde ben çok balık vurdum... (kalabalığa fazla yaklaşmamak kaydıyla)
ESKİ MESAJDAN ALINTI: benim avatarıma bakarsan belki yardımcı olur gögüsünde çekmek en mantıklısı bence gögüs kafesinini ortasındaki çukura kabzayı iyice yerleştir ve v şeklinde dur zıpkının ucu dibe doğru bakmasın o da önemli yani suyun üstünde bot gibi düz durma paletler aşşağıda olsun suyun yüzeyinde diyil v şeklinde dur ve kamburunu çıkartarak gögüsündeki deki kuvveti zıpkına doğru ver bence ve lastiyi yavaş şekilde diyil hızla çek birden kuvetini ver yoksa yavaş çekersen daha da zor olur birden çek ve tak ben walla öle bi sorum yaşamadım 190 a 105 kilo olunca pekde zor olmuyor 100 lük 110 luk YARDIM EDEBİLDİYSEM NE MUTLU BANA YANLIŞIM VARSA DÜZELTİN ABİLERİM
abi ilk başta bende ondan sandım ama... o kadar her farzıyla aldım abdesti, hatta ne olur ne olmaz boy abdesti bile aldım ama nafile ufak otların arasındaki kocaman lapinlere atıyorum (bu balığın özelliği sanırım ufak yosunlara girip saklandım sanması) ya sırtından vuruyorum çıkarıp kaçıyor yada hiç vuramıyorum... zaten zıpkının lastiğinin ucundaki demir ikinci çentiğe 5 mm kala (abartmıyorum ölçtük) duruyo, gerisine gücüm yetmiyor. Elbise yok bişey yok , karnıma ansiklopedi bağlayıp dalıcam artık... Çipurayı görüyorum "ha ne çupra mı" diyene kadar hayvan vınnnnn... Zargana desen şiş dengeli gitmediğinden ya altından geçiyor yada suyun üstüne çıkıyor atınca... Sonuçta 0 a 0 elde var 0...
Bi de 60 lıkla kayalık bir yer bulup dalarsan daha verimli olucak kanatindeyim yön deyiştiriyorsa zıpkın çatal uç tak dicem ama birinci çentikde hızını baya yavaşlatıcak ama saklandığını zanneden ve öylece duran lapinlere yakından ve ya biraz uzaktan çatal uçla atarsan kaçırmana imkan yok gibi bişi (bence) yanlışım var sa düzeltin abilerim
Karın kaslarına daya ve çek. ilk önce morarabilir karnın. Ama alışıyorsun. Ben 14 yaşında 90 lık zıpkını 2.ye kuruyordum