Zipkinda Yeniyim.mutlaka Yardim Edin Lütfen:(:(:(

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında tertek46 tarafından paylaşıldı.

1. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Okuma Safina X 270 10-35GR
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Ben Onu Çoktan Kaybettim,Diğerleri Avuntu...
    bence başlangıç için gayet iyi bir set kamış ve makineler hakkında bu setle tecrübe kazanabilirsin güzel bir seçim yapmışsın ilerde araştırarak surf spin kamışlar hakkında blgini artırır hedef balığa göre daha iyi bir kamış alırsın spin sistemde kamış ve makine hafif sahte yemleri uzağa fırlatabilecek özelliğe sahiptir ayrıca hafiftir kolu yormaz bu sayede at çek yapmak kolaylaşır sahte balığa sağ sol aksyonlar verdirmek daha kolaydır en önemli özelliğiyse şamandırasız ve kurşunsuz bir şekilde 10 20 gr ağırlığındaki plastik sahteleri uzağa atabilmeni sağlamalarıdır...

surf kamış ise genel olarak 50-250 gram ağırlığında 2 3 iğneli ve kurşunlu takımı uzağa fırlatmanı sağlayan kamıştır genel yemli avcılıkta kullanılır mesela kamış atarın 100-150 gramsa 100 gram kurşun yada 150 gram kurşunla oltanı kıyıdan çook uzaklara atabilirsin çipura-mırmır gibi balıkları bu şekilde bırakma takımıyla avlayabilirsin oltanı atar beklersin spinde ise durmak yoktur at-çek devamlı sürer,ayrıca kamışlar kadar makinelerinde etkisi çok önemlidir genel olarak aralarındaki basit fark budur.Forumu araştırır ve videoları izlersen spin surf baitcasting spin casting fly fishing vs... terimler hakkında bilgin olmuş olur sen bana gösterdiğin 44 liralık takımı al ve kamış - makine tecrübeni geliştir biraz uğraş kendi çapında gerisi zamanla gelicektir...

2. tertek46

tertek46 Tuğrul

Favori Kamış:
    olta(kelebekli) ve zıpkın
    Favori Makine:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    Alabalık,1 kilo
    teşekkürler abi.şuan balıkçılık konusunda en çok merak ettiğim soruydu.sahte balığa kurşun veya şamandıra gerek mi?...diye.ama senin sayende öğrendim abi çok sağol.inşallah bu sene tutarım ya:D kıyıdan atacağım.

3. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    tutarsın denemekten sıkılma yeter

4. tertek46

tertek46 Tuğrul

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    Alabalık,1 kilo
    abi kıyıya yakın yerde avlanacağım için.kıyıda levrek yada başka büyük balıklar olur mu?önceden de dediğim gibi abi;denize 2 adım at boyunu geçer vallaha:Dburada büyük balık olur mu abi?

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Tuğrul yeğenim, seni çok heyecanlı, çok hevesli ve bir o kadarda hırslı gördüm. Heyecan ve heves güzel de, o kadar aşırı hırslı olma. Tatilinin zevkini çıkar. At oltanı, balıkların yemlerini tırtıkladığını hisset ve o atmosferi ve o duyguyu doyasıya yaşa. Balık bahane olsun. Ha gelirse de büyük bir parça, avla ve mutlu olarak sevinç duy.

Balıklar sabah gün doğumu ve akşam gün batımı saatlerinde kıyılara gelerek yemlenirler. Bu saatler av için en uygun zamanlardır. diğer zamanlarda da avare avare dolaşan balıklarla müşerref olursun.:p :p Tarifine göre bahsettiğin yerde, bu şartlarda güzel iş yapar umarım.

6. tertek46

tertek46 Tuğrul

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    Alabalık,1 kilo
    sağol Tevfik abi :)

7. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    daha bugün kıyıdan 10-20 metre uzaklığa attığım oltamla at-çekte 3 levrek daha aldım (akşam üstü) gündüzün güneşin tepede olduğu saatlerinde hiç kolunu dahi yorma sabah 5-8 akşam 5-8 en iyi av zamanları denebilir ha ben çok sıkıldığımda 3 te 4:30 tada atçek yaptım ve levrek aldım ama herşeyin bir saati var en azından daha iyi yapıldığı bir saat var balıklar acıkınca av daha başarılı olur , uzun lafın kısası kıyıdan levrek avlarsın çünkü levrekte avlanmak için kıyıya gelir su üstünde yuvarlak halkalar oluşturan kıpırtılar - balık atlamaları görüyorsan bu iyiye delalettir hemen oltanı kap ve dediğim saatler dışında dahi olsa 5-10 atış yap bi yokla umarım avların bol olurreeling mrsparkle